چگونه برنامه نویس شویم؟ از مبتدی تا شروع کار
به عنوان یک برنامه نویس با یادگیری برنامه نویسی می توانید پروژه های فریلنسری پیدا کنید و با یادگیری و اختصاص دادن زمانتان به اموزش تخصصی در سایت ها شغل های مطابق به خودتان را پیدا کنید.
به گزارش تجارت امروز؛ برنامه نویسی در روزمره الان به علت کار آمدی زیاد اینترنت و فضای مجازی جزوی از مشاغل پر درآمد و کار آمد محسوب می شود. شما با یادگیری این حرفه می توانید از روش های مدرن برای توسعه بخشی حرفه خود و دیگران استفاده کنید. ما در این مطلب برای شما کاربران این حرفه هیجان انگیز را معرفی می کنیم و تلاشمان را می کنیم که از مبتدی تا شروع کار آشنا شوید.
برنامه نویس کیست؟ چه کار هایی باید انجام بدهد!
برنامهنویس فردی است که با استفاده از زبانهای برنامهنویسی، دستورات مشخصی را به کامپیوتر میدهد تا وظایف خاصی را انجام دهد. به عبارت سادهتر، برنامهنویسها به کامپیوترها میآموزند که چه کاری انجام دهند. تصور کنید کامپیوتر یک ماشین بسیار هوشمند است اما بدون دستورالعمل نمیداند چه کاری باید انجام دهد. برنامهنویسها با استفاده از زبانهایی که کامپیوتر میفهمد این دستورالعملها را برای کامپیوتر مینویسند.
میزان حقوق و درآمد یک برنامه نویس چقدر است ؟
حقوق یک برنامه نویس بسته به سطح مهارت، حوزه برنامه نویسی و فناوریهای مورد استفاده خود متفاوت است. هرچه قدر که تجربه و سابقه یک برنامه نویس بیشتر باشد، حقوق برنامه نویس هم بیشتر میشود.
حقوق برنامه نویس با مدرک دیپلم در ایران ۹,۰۰۰,۰۰۰ در ماه می باشد، برنامه نویسان با تجربهتر حقوق بسیار بیشتری دریافت میکنند. بنابراین، میتوان گفت با کسب تجربه و افزایش سابقه کاری در زمینه برنامه نویسی، میتوان به درآمد خوبی رسید و حقوق برنامه نویس باتجربه نسبت به سایر مشاغل حوزه فناوری در سطح مطلوب و بالایی قرار دارد.
مزایا و معایب برنامه نویسی
مزایا:
حقوق بالا | دارای فیش حقوقی شش رقمی افسانه نیست، اما تلاش برای انجام آن چندین سال طول می کشد مگر این که در جایی کار کنید که بودجه و سرمایه زیادی برای شما دارد. |
قابلیت دور کار بودن | لازم نیست هر روز در دفتر کارتان بمانید. امروزه، بسیاری از شرکت ها در حال بکار بردن ایده های کار از راه دور در روزهای اداری برای برنامه ریزی جلسات خود و دیگر حوزه های کاری هستند. |
مهارت های قابل انتقال | دانشی که در این زمینه دارید فراتر از مرزها می باشد و شما می توانید آن را تقریباً در هر جایی که می خواهید، بکار بگیرید. شما می توانید به راحتی از یک کشور به کشور دیگر جا به جا شوید و یا پروژه از سرار جهان بگیرید و در عین حال با همه آنها در ارتباط باشید. |
تقاضای بالا | طبق آمار اداره کار ایالات متحده آمریکا، پیش بینی می شود که بین سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۴ ، آینده کاری این شغل ۱۷ درصد رشد داشته باشد. این میزان در مقایسه با رشد متوسط ۷ درصدی سایر بخش ها، رشدی بسیار چشمگیر و قابل توجه است. |
معایب:
رقابت | اگر بخواهیم صادق باشیم ، شروع این کار آسان است، اما شانس دیگران برای انجام همین کار بیشتر است. هر چه هنر و مهارت برنامه نویسی افراد بیشتر باشد، سطح رقابت و شرکای این نوع سرمایه گذاری به همان میزان افزایش می یابد. |
فشار و استرس | مهلت های زمانی تحویل کار ، اشکالاتی که ممکن است منطقی نباشند ، کد ارث بری دیگران، چارچوب ها و پیاده سازی های نامناسب، کار کردن با یک کد تا پاسی از شب و داشتن نگرانی دائمی از تغییرات و یاد گرفتن مسائل، کدهای جدید و ناهماهنگی در به روز بودن تغییرات کدهای برنامه نویسی |
ساعت کار طولانی | کار برنامه نویسی وقتی به خانه رسیدید متوقف نمی شود. برنامه نویسی شما را هر جایی که بروید، دنبال می کند. در واقع، ساعات بسیار زیادی را باید به یادگیری آن بپردازید. برای برنامه نویسان مبتدی، ساعت های طولانی کار می توانند طاقت فرسا باشد. |
شیوه زندگی کم تحرک | بیشتر وقت شما در پشت صفحه مانیتور سپری می شود. به این معنی است که زیاد نمی توانید حرکت کنید که این می تواند برای سلامتی شما مضر باشد. |
راه کار هایی برای تبدیل شدن به برنامه نویس حرفه ای
قبل از اینکه تصمیم بگیرید برنامهنویس شوید بهتر است از خودتان چند سوال مهم بپرسید:
- چرا میخواهم برنامهنویس شوم؟ آیا به فناوری علاقهمندید؟ آیا از حل مسئله لذت میبرید؟ آیا میخواهید آینده شغلی خود را در دنیای دیجیتال بسازید؟
- چه هدفی از برنامهنویسی دارم؟ میخواهید وبسایت بسازید، اپلیکیشن موبایل توسعه دهید یا به حوزه هوش مصنوعی علاقهمندید؟
- آیا آمادهی یادگیری مداوم هستم؟ دنیای فناوری به سرعت در حال تغییر است و یک برنامهنویس موفق باید همیشه در حال یادگیری و بهروزرسانی دانش خود باشد.
چرا برنامهنویسی یک انتخاب جذاب است؟
- خلاقیت و نوآوری: برنامهنویسی به شما اجازه میدهد تا ایدههای خود را به واقعیت تبدیل کنید و محصولات جدیدی خلق نمایید.
- انعطافپذیری: بسیاری از برنامهنویسان میتوانند به صورت دورکاری یا فریلنسر کار کنند و از آزادی بیشتری برخوردار باشند.
- درآمد بالا: تقاضا برای برنامهنویسان ماهر بسیار بالاست و این حرفه معمولاً درآمد خوبی دارد.
- حل مسئله: برنامهنویسی به شما کمک میکند تا مهارتهای حل مسئله و تفکر منطقی خود را تقویت کنید.
- تأثیرگذاری بر جهان: با برنامهنویسی میتوانید به حل مشکلات جهان کمک کنید و زندگی افراد را بهبود بخشید.
فرستادن رزومه کار
رزومه شما باید کوتاه، مختصر و حاوی اطلاعات مفیدی باشد اگر که در این زمینه تجربه شغلی مرتبطی ندارید، می توانید به جای آن از نمونه کارها برای معرفی خودتان استفاده کنید. حتما به مهارت ها و توانایی هایی که در آنها تخصص خوبی دارید، اشاره کنید و آنها را در رزومه خود برجسته تر نشان دهید.
اما مهمترین قسمت در روند درخواست شغل این است که ناامید و دلسرد نشوید. مانند هر بازار کاری، ورود به یک شغل است که اهمیت دارد و بعد از دیگر می توانید به هر جایی که خواستید بروید شما ممکن است برای شرکت ها و افراد زیادی رزومه بفرستید اما قبول نشوید ام نا امید نشوید و روی خودتان و کارتان تمرکز کنید که بتوانید در این زمینه رشد بسیار خوبی داشته باشید.
داشتن نمونه کار
برای این که بدانید چه چیز هایی را باید در نمونه کار خود و رزومه قرار دهید کار بسیار سختی است، به خصوص اگر برای اولین بار بخواهید این کار را انجام دهید و البته که یک نمونه کار قوی می توانید درصد فرصت شغلی بسیار خوبی را برای شما به همراه داشته باشد.
نمونه کار مدرکی است، از آنچه که در رزومه خود آورده اید. چند توصیه که می تواند به شما برای شروع کار کمک کند، دسته بندی می کنیم:
- پیاده سازی یک فرانت اند
- پیاده سازی یک بک اند
- استفاده از یک API
درخواست کار در زمینه برنامه نویسی
پیدا کردن اولین شغل برنامهنویسی میتواند چالشبرانگیز باشد اما با برنامهریزی دقیق و تلاش مداوم این مسیر هموارتر میشود و برای اینکه بتوانید با اطمینان بیشتری وارد بازار کار شوید بهتر است از همان ابتدا به فکر آینده شغلی خود باشید. فرآیند استخدام یک برنامهنویس ماهر میتواند از یک ماه تا سه ماه به طول بیانجامد و این مدتزمان معمولاً شامل مراحل گزینش اولیه رزومه مصاحبههای فنی و تخصصی و گاهی آزمونهای عملی است.=
زبان های یادگیری برای این رشته
برنامهنویسی به شما اجازه میدهد تا ایدههایتان را به واقعیت تبدیل کنید. این حوزه گسترده و پرطرفدار دنیایی از زبانهای برنامهنویسی را پیش روی شما قرار میدهد که هر کدام برای کاربردهای خاصی طراحی شدهاند که برخی از این موارد شامل:
- پایتون (Python)
- پی اچ پی (PHP)
- CSS/HTML
- جاوا اسکریپت (JavaScript)
- جاوا (Java)
- سوئیفت (Swift)
- Solidity
- روبی (Ruby)
وظایف یک فرد برنامه نویس چیست؟
برنامهنویسی هنری است که با منطق آمیخته شده و به شما اجازه میدهد تا ایدههایتان را به واقعیت تبدیل کنید. این حوزه گسترده و پرطرفدار شاخههای مختلفی دارد که هر کدام نیازمند مهارتها و تخصصهای ویژهای هستند.
- برنامهنویسی وب: اگر به ساخت وبسایتها و اپلیکیشنهای تحت وب علاقهمندید، برنامهنویسی وب گزینهی مناسبی برای شماست. برنامهنویسان وب با زبانهایی مانند HTML، CSS و جاوا اسکریپت کار میکنند و ظاهر و عملکرد وبسایتها را طراحی میکنند.
- توسعه نرمافزار: توسعهدهندگان نرمافزار، برنامههای کاربردی برای رایانهها، تلفنهای همراه و سایر دستگاهها میسازند. این برنامهها میتوانند از سادهترین ابزارهای مدیریت فایل گرفته تا سیستمهای پیچیده و صنعتی باشند.
- توسعه بازیهای کامپیوتری: اگر به دنیای بازیهای رایانهای علاقهمندید، توسعه بازی میتواند یک انتخاب هیجانانگیز باشد. برنامهنویسان بازی با استفاده از موتورهای بازیسازی مانند Unity و Unreal Engine، بازیهای ویدیویی جذاب و تعاملی ایجاد میکنند.
- برنامهنویسی موبایل: با گسترش تلفنهای هوشمند، تقاضا برای برنامههای موبایلی نیز افزایش یافته است. برنامهنویسان موبایل با زبانهایی مانند Swift (برای iOS) و Kotlin (برای اندروید) اپلیکیشنهای موبایلی میسازند.
مسیر های شغلی حرفه برنامه نویسی
حرفه برنامه نویسی مسیرها و موقعیتهای شغلی بسیاری دارد که ما اصلی ترین مشاغل را برای شما دسته بندی کرده ایم:
- برنامه نویسی کامپیوتر
- توسعه و برنامه نویسی وب
- توسعه و برنامه نویسی موبایل
- علم داده (Data Science)
- توسعه و برنامه نویسی بازیهای کامپیوتری
رایج ترین شغل های مرتبط
- توسعه دهنده برنامه نرم افزاری
- برنامه نویس وب
- مهندس سیستمهای کامپیوتری
- مدیر پایگاه داده
- تحلیلگر سیستمهای کامپیوتری
- تضمینگر کیفیت نرم افزار
- تحلیلگر هوش تجاری
- برنامه نویس کامپیوتر
- مدیر سیستم شبکه
موقعیت های شغلی در ایران
- کارشناس تحلیل و طراحی نرمافزار
- برنامهنویس Front-End
- مهندس توسعه نرم افزار
- برنامه نویس Back-End
- برنامه نویس iOS
- برنامهنویس ASP.NET Core
- مدیر پروژه نرمافزار
- برنامهنویس ارشد Node.js
- برنامهنویس ارشد Golang
- ٰبرنامهنویس WordPress
- توسعه دهنده انباره داده
- برنامهنویس (Full-Stack (Laravel
- برنامهنویس Java
- برنامهنویس وب (Full-Stack)
- برنامهنویس پایتون (Python)
- برنامهنویس PHP
- برنامهنویس اندروید (Android)
حرف آخر
شروع به کار به عنوان یک برنامهنویس، مسیری طولانی و پر چالش است اما با تلاش و پشتکار قطعا به موفقیت خواهید رسید. یادتان باشد که برنامهنویسی یک سفر است نه یک مقصد. هر روز چیز جدیدی برای یادگیری وجود دارد. پس از هر چالشی که عبور میکنید به دانش و تواناییهای خود اضافه خواهید کرد. ممنونیم از شما که تا انتهای این مطلب با ما همراه بوده اید، اگر انتقاد و یا حتی پیشنهادی دارید خوشحال می شویم که با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید.
انتهای مطلب/ م.د