13 روش برای جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم
ما ایرانی ها علاقه زیادی به تهیه ترشی داریم؛ مخصوصا با رسیدن فصل پاییز ترشی شور را در همه خانه ها پیدا می کنید بنابراین مهم است که راه های جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم را یاد بگیرید.
به گزارش تجارت امروز؛ راهکارهای بسیار ساده ای برای جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم وجود دارد که هر خانم ایرانی باید آن را بداند. شما در ابتدای تهیه شور گل کلم با رعایت نکات ساده می توانید ترشی خود را برای مدت طولانی تری نگهداری کنید.
۱۳ راه برای جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم
ما ۱۳ روش بسیار ساده و خانگی را یک جا جمع آوری کرده ایم تا شما به راحتی از کپک زدن شور گل کلم خود جلوگیری کنید.
۱. نمک را به اندازه اضافه کنید
علت اصلی که شور گل کلم کپک می زند، استفاده کم از نمک است. شما در اضافه کردن نمک نباید خساست به خرج بدهید و سعی کنید به اندازه کاغی و زیاد ترشی خود را شور کنید تا کپک نزند.
۲. استفاده از قاشق تمیز
یکی از راه های جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم لستفاده از قاشق تمیز است. حواستان باشد که در زمان جا به جایی ترشی ملاقه یا قاشق شما تمیز باشد. همچنین در زمان سرو قاشق روغنی یا کثیفی که به غذا زده شده را داخل ظرف ترشی قرار ندهید.
۳. شیشه یا ظرف کثیف یا خیس
نکته ی دیگری که باید برای جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم رعایت کنید،، استفاده از ظروف کاملا تمیز و خشک است که بسیازر مهم است. اگر ظروف شما خیس باشد یا روغنی سریع شور گل کلم کپک خواهد زد.
۴. محل نگهداری
محل نگهداری در کپک نزدن ترشی شور بسیار مهم است زیرا ترشی شور گل کلم به گرما کاملا حساس است و نباید در معرض نور خورشید باشد. زمانی که هوا سرد می شود می توانید ترشی را از یخچال به انباری یا حیاط سایه دار منتقل کنید.
۵. درب ظرف رو ببندید
آسان ترین روشی که می توانید از کپک زدن ترشی جلوگیری کنید، استفاده از دریب نخصوص است. حواستان باشد که درب ظرف ترشی را خیلی باز نگذارید تا زیاد هوا نخورد که باعث کپک زدن می شود، پس همیشه درب ظرف ترشی را محکم بلندی که از جمله ساده ترین روش ها برای جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم می باشد.
۶. استفاده از گلپر برای جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم
گلپر برای جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم بسیار مناسب است، شما می توانید مقدار مناسبی از گلپر را دعاخل ظرف ترشی شور گل کلم بریزد تا از کپک زدن آن جلوگیری کنید.
۷. استریل کردن ظروف ترشی
قبل از اینکه ترشی خود را داخل ظروف مخصوص بریزید، ابتدا باید آن را استریل کنید که برای این کار ظرئف خود را شسته و برای ۱۵ دقیقه داخل آب جوش قرار میدهید و حالا ظرف شما استریل شده است.
۸. مواد با کیفیت برای جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم
کیفیت مواد شما نیز مهم است. همیشه از سبزیجات تازه و باکیفیت و سایر مواد استفاده کنید. هنگام خرید از فروشگاه مواد غذایی، در صورت امکان، ارگانیک را انتخاب کنید. از مصرف سبزیجات بیش از حد رسیده یا آسیب دیده خودداری کنید، زیرا می توانند هاگ های کپک را وارد تخمیر شما کنند.
۹. غوطه وری تمام سبزیجات
مطمئن شوید که سبزیجات شما به طور کامل در آب نمک غوطه ور هستند. سبزیجاتی که در معرض آن قرار دارند می توانند کپک بزنند. برای نگهداری آنها در زیر آب نمک می توانید از وزنه های تخمیر (Pickle Pebble) یا روش های دیگر استفاده کنید.
۱۰. بهداشت
پاکیزگی به دستان شما و محیطی که در آن کار می کنید نیز تسری پیدا می کند. قبل از دست زدن به مواد، دست های خود را کاملاً بشویید و محل کار خود را تمیز نگه دارید، این روش نیز برای جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم مناسب است.
۱۱. حذف لکه های سطحی
در طول تخمیر، ممکن است متوجه تشکیل یک لایه سفید یا کف روی سطح شوید. در حالی که این معمولا بی ضرر است، بهتر است آن را مرتباً بردارید تا از قالب گیری جلوگیری شود.
۱۲. کیفیت آب
اطمینان حاصل کنید که از آب بدون کلر برای آب نمک خود استفاده می کنید تا از کپک زدن شور جلوگیری کنید. آب کلردار می تواند از رشد باکتری های مفید اسید لاکتیک جلوگیری کند و محیط را مستعد ابتلا به کپک کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی تبدیل آب لوله کشی به آب بدون کلر، اینجا را کلیک کنید.
۱۳. از نمک غیر یددار استفاده کنید
در نهایت، مطمئن شوید که از نمک غیر یددار برای تخمیر استفاده می کنید. نمک یددار می تواند در فرآیند تخمیر اختلال ایجاد کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع مختلف نمک ها و اینکه کدام یک برای تخمیر مناسب هستند، اینجا را کلیک کنید.
حرف آخر
از زمان های قدیم مادربزرگ ها ترشی های مختلفی را به صورت همزمان تهیه می کردند که همین تکرر باعث تجربه ی آنها شده بود تا ترشی کپک نزد، ما هم سعی کردیم همین روش ها را به شما آموزش بدهیم. از شما کاربران خواهشمندیم اگر پیشنهاد بهتری در ارتباط با این مقاله دارید با ما و دوستان به اشتراک بگذارید.
انتهای مطلب/آ.ع