مدیریت منابع انسانی

3 تکنیک تقویت فن بیان؛ چگونه مهارت های گفتاری را بهبود بخشیم؟

از آنجایی که صحبت کردن در جمع بسیار مهم است و بر روی اعتماد به نفس شما تاثیر می گذارد، ما 3 تکنیک اصلی برای تقویت فن بیان را در اختیار شما قرار می دهیم. 

به گزارش تجارت امروز؛ برای صحبت کردن در مقابل جمع، صرف نظر از بزرگ یا کوچک بودن آن، باید به دنبال تقویت فن بیان باشید. سخنرانان بزرگ عمومی یاد می گیرند که چگونه بر ناامنی های خود غلبه کنند، دایره لغات خود را بهبود بخشند و مخاطبان خود را با ارتباطات کلامی و غیرکلامی خود مجذوب کنند. درباره چگونگی بهبود مهارت های گفتاری خود بیشتر بیاموزید تا بتوانید با افتخار و اعتماد به نفس سخن بگویید و بیان کنید.

۳ تکنیک اصلی برای  تقویت فن بیان

برای خوب صحبت کردن، باید مجموعه‌ای از ویژگی‌ها و استعدادهای خاص را در خود پرورش دهید. در اینجا تنها چند مورد از مهارت‌های ارتباطی کلیدی آورده شده است که برای تبدیل شدن به یک سخنران بهتر باید روی آن‌ها کار کنید:

۱. وضوح:

برای اینکه کسی از گفته‌های شما قدردانی کند، در وهله اول باید منظور شما را بفهمد. وضوح گفتار چیزی است که به افراد امکان می‌دهد دقیقاً منظور شما را درک کنند. این شامل انتخاب کلمات مناسب برای انتقال منظور مورد نظر شما با سادگی و در عین حال جامعیت است. شما می‌توانید حس وضوح خود را با مطالعه سایر سخنرانانی که توانایی‌های سخنوری واضح و مختصر دارند، بهبود بخشید.

۲. اعتماد به نفس:

برای تقویت فن بیان خود روی اعتماد به نفستان کار کنید. یکی از رایج‌ترین ترس‌ها، ترس از سخنرانی در جمع، برای غلبه بر آن نیاز به تمرین و اعتماد به نفس زیادی دارد. با تمرین جلوی آینه یا با دوستان و خانواده شروع کنید، قبل از اینکه در مقابل جمعیت قرار بگیرید. با این حال، تنها راه به دست آوردن این نوع باور به خود، خروج از منطقه امن شماست. شما با سخنرانی مکرر در جمع، به یک سخنران عمومی مطمئن‌تر تبدیل خواهید شد. با کسب اطمینان بیشتر به خود، زمان بسیار آسان‌تری را در مجذوب نگه داشتن مخاطبان خواهید داشت.

۳. تقویت فن بیان با فصاحت:

برای تبدیل شدن به بهترین سخنران ممکن، باید به نکات ظریف زبان خود مسلط باشید. استفاده هوشمندانه از عبارات، دایره واژگان قوی و استدلال متقاعدکننده تنها چند رکن از فصاحت و بلاغت هستند.

چگونه مهارت‌های گفتاری را بهبود ببخشیم؟ نکات مهم

تقویت فن بیان

بهبود توانایی شما در صحبت کردن نیازمند اصلاح در مجموعه‌ای از معیارهای مختلف است. این نکات سخنرانی در جمع به شما کمک می‌کند تا شنوندگان خود را تا حد امکان درگیر کنید:

۱. تقویت فن بیان با حفظ آرامش

برای خوب صحبت کردن، باید احساس ثبات و تسلط بر خود داشته باشید. اگر اجازه دهید اعصابتان بر شما غلبه کند، می‌تواند توانایی شما در صحبت کردن با انسجامی که در غیر این صورت می‌توانید به دست آورید را مختل کند. قبل از شروع سخنرانی، نفس‌های عمیق بکشید تا آرام شوید یا مدیتیشن ذهن‌آگاهی کوتاهی را در نظر بگیرید. انجام تمرینات تنفسی به افزایش ظرفیت ریه شما کمک می‌کند و به شما امکان می‌دهد برای مدت طولانی‌تری صحبت کنید.

۲. از قبل تمرین کنید

سخنرانی خاصی را که قصد دارید ارائه دهید، بارها و بارها قبل از ایراد آن تمرین کنید. همچنین می‌توانید برای بهبود تلفظ و توانایی گفتن بسیاری از کلمات و صداهای پیچیده پشت سر هم، تمرین کردن عبارات دشوار را انجام دهید. بلند خواندن کتاب برای خود یا اعضای خانواده نیز روش دیگری برای بهبود مهارت‌های گفتاری شماست.

۳. آنچه را که قصد دارید بگویید آماده کنید

حتی بزرگترین سخنوران تاریخ نیز به یادداشت‌ها یا متن کامل آنچه که قصد داشتند هنگام صحبت کردن بگویند، تکیه کرده‌اند. سخنرانی خود را به طور کامل بنویسید و بارها و بارها آن را مرور کنید. ببینید آیا می‌توانید آن را به یک طرح کلی تقسیم کنید و همچنان تمام نکات اصلی و عبارات کلیدی خود را حفظ کنید. در صورت امکان، هنگام صحبت با مخاطبان از یک وسیله کمک بصری مانند تله‌پروپتر یا کارت‌های راهنما استفاده کنید.

۴. کلمات پُرکننده را کاهش دهید

در تقویت فن بیان استفاده از کلمات پُرکننده مانند “ام”، “اوه” و “مثل” در مکالمات روزمره رایج است، اما باید تلاش کنید از استفاده از آن‌ها در موقعیت‌های رسمی‌تر اجتناب کنید. از صحبت کردن خودتان فیلم بگیرید تا متوجه شوید از کدام کلمات پُرکننده بیشتر استفاده می‌کنید، بدین ترتیب می‌توانید شروع به حذف آن‌ها از صحبت‌هایتان کنید. در موارد جدی‌تر، یک دوره گفتاردرمانی می‌تواند به شما در کاهش تکیه بر این جایگزین‌ها کمک کند.

۵. با یک گفتاردرمان صحبت کنید

اگر با مشکل یا مانعی در گفتار دست و پنجه نرم می‌کنید، ملاقات با یک آسیب‌شناس گفتار و زبان را در نظر بگیرید. گفتاردرمانی می‌تواند به شما در غلبه بر لکنت زبان، تکیه بیش از حد به کلمات پُرکننده یا سایر مشکلات کمک کند. آن‌ها همچنین می‌توانند در مهارت‌های بلاغی پایه‌ای‌تر مانند تغییر آهنگ صدا و رساندن صدایتان به گونه‌ای که همه بتوانند شما را بشنوند، به شما کمک کنند.

انتهای مطلب/آ.ع

امتیاز بدهید

تلگرام تجارت امروز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا