با فواید دانه چیا، اندامی زیبا برای خود بسازید!
دانه چیا از گیاه صحرایی، Salvia hispanica به دست می آید. فواید دانه چیا باعث شده است تا، در رژیم غذایی مردم کشور آمریکا به خوبی جا بگیرد.
به گزارش تجارت امروز؛ آنقدر فواید دانه چیا زیاد است که جز، دانه های سالم و مقوی معرفی شده است. دانه چیا توسط دانشمندان علوم کشاورزی شناسایی شده است و به دلیل خواص دانه چیا درخواست زیاد مصرف کنندگان به تولید انبوه رسیده است.
فواید دانه چیا چیست؟
دانه چیا یک شبه غلات است، اما فیبر بسیار زیادی دارد و البته نوع فیبر موجود در دانه چیا، با فیبری که در نشاسته و سایر انواع کربوهیدراتها وجود دارد متفاوت است. دانه چیا از نعناییان است و در کشور مکزیک، بومی محسوب میشود. مصرف دانه چیا برای لاغری بسیار معروف شده است. این دانهها زمانی که در فضای مایع قرار میگیرند حالت ژلهای پیدا کرده و حجم آنها افزایش پیدا میکند.
طریقه مصرف دانه چیا برای لاغری
از جمله فواید دانه چیا، کمک به کاهش وزن و لاغری است. شما با مصرف درست دانه چیا می توانید، اندامی زیبا برای خود بسازیدو از جمله دلایل محبوبیت دانه چیا همین موضوع است. اما سوال مهم اینجاست که چگونه دانه چیا را مصرف کنیم ؟
مصرف در صبح: سادهترین روشی که بیشتر ما میدانیم این است که صبحها دانههای چیا را با آب خیس کنیم. خوب، این فقط برای شروع است!
بهترین زمان برای خوردن دانه چیا تمام روز است و به راحتی می توان آنها را به دستور العمل های مختلف اضافه کرد تا ارزش غذایی آنها افزایش یابد.
پودینگ چیا: پودینگ چیا یک صبحانه یا میان وعده خوشمزه و مغذی است. دانههای چیا را با شیر گیاهی مورد علاقه خود مانند شیر بادام یا شیر نارگیل مخلوط کنید و بگذارید یک شب خیس بخورد. پس از ۱۲ ساعت، قوام شبیه پودینگ غلیظ و خامهای خواهید داشت. برای طعمدار کردن پودینگ چیا میتوانید از مقداری میوه یا آجیل تازه استفاده کنید.
اسموتی چیا: یک قاشق غذاخوری دانه چیا را با میوههای مورد علاقهتان، سبزیجات برگدار و مایع دلخواهتان ترکیب کنید تا یک اسموتی با طراوت و خوشمزه داشته باشید.
مربا چیا: مربای دانه چیا را با ترکیب انواع توتها یا میوههای له شده ترکیب کنید. دانههای چیا بهطور طبیعی مخلوط را غلیظ کرده و مربای مغذی بدون شکر اضافی را آماده میکند.
جایگزین تخم مرغ: اگر از یک رژیم غذایی گیاهی پیروی میکنید، دانه های چیا را میتوان به عنوان جایگزین تخم مرغ در غذاها استفاده کنید. کافی است یک قاشق غذاخوری دانه چیا را با سه قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید و بگذارید چند دقیقه بماند تا یک قوام ژل مانند به خود بگیرد. ژل چیا میتواند جایگزین یک تخم مرغ در اکثر دستور العملها شود و خاصیت چسبندگی را به غذا اضافه کند.
دانههای چیا برای پاشیدن روی سالادها برای ترد بیشتر بسیار عالی هستند، یا میتوان آن را به کراکر یا گرانولا اضافه کرد تا فواید تغذیهای و حس دهانی عالی را در همان زمان اضافه کند.
افزودن آنها به سرخکردهها میتواند به چسبندگی بهتر آنها کمک کند و پاشیدن روی برنج یا سبزیجات باعث افزایش ظاهر و همچنین ترد شدن غذا میشود.
دانههای چیا به صورت خشک شده بر روی انواع شیرینی، کیکها، سالاد و سایر خوراکیها نیز استفاه میشود.
بهترین زمان مصرف دانه چیا برای لاغری و چربی سوزی
مصرف دانه چیا در صبح می تواند به شروع متابولیسم شما کمک کند و در طول روز احساس سیری و انرژی داشته باشید. می توانید آنها را به اسموتی، ماست، بلغور جو دوسر یا پودینگ چیا درست کنید. خوردن دانه چیا قبل از تمرین می تواند منبع خوبی از انرژی و هیدراتاسیون باشد.
دانه چیا منبع عالی فیبر است. مصرف دانه چیا با آب در صبح به تقویت سیستم گوارش شما کمک می کند و حرکت روده را بهبود می بخشد. هضم سالم پیش نیاز کاهش وزن است. بهترین زمان برای خوردن دانه چیا زمانی است که از خواب بیدار می شوید.
فواید دانه چیا برای سلامتی
در این بخش به معرفی کامل فواید دانه چیا می پردازیم تا با این دانه معجزه گر بیشتر آشنا شوید.
سلامت قلبی عروقی
دانه چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است و به طور بالقوه می تواند خطر حملات قلبی و سایر مشکلات سلامت مرتبط با آن را کاهش دهد.
آنها همچنین تأثیر مثبتی بر کلسترول HDL یا “خوب” دارند و به کاهش LDL یا کلسترول “بد” کمک می کنند. در حالی که هیچ غذایی نمی تواند یک بیماری را درمان کند، مصرف دانه چیا می تواند سلامت قلب را بهبود بخشد.
فواید دانه چیا؛ سرشار از آنتی اکسیدان
استفاده از دانه چیا برای جلوگیری از آسیب سلولی ممکن است یک واقعیت کمتر شناخته شده باشد، اما معجزه می کند. دانه چیا سرشار از آنتی اکسیدان است که به مبارزه با رادیکال های آزاد و جلوگیری از استرس اکسیداتیو کمک می کند. از جمله فواید دانه چیا برای مراقبت های پیشگیرانه از انواع خاصی از سرطان و زوال شناختی عالی هستند.
کوئرستین، یک آنتی اکسیدان، همچنین یک مزیت بزرگ دانه چیا است، زیرا به کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری مزمن مانند بیماری قلبی کمک می کند.
فواید دانه چیا؛ کاهش التهاب
التهاب زیاد باعث ایجاد بیماری های متعددی در بدن انسان می شود. التهاب مزمن در صورت عدم درمان می تواند منجر به بیماری قلبی و افزایش خطر ابتلا به سرطان شود.
فواید دانه چیا در صورت مصرف منظم کاهش نشانگرهای التهابی است که نشان دهنده وجود یک بیماری التهابی است. کافئیک اسید، آنتی اکسیدانی که در دانه های چیا یافت می شود، همچنین به کنترل التهاب کمک می کند.
تقویت سلامت استخوان از جمله فواید دانه چیا
دانه چیا حاوی مواد مغذی حیاتی برای سلامت استخوان ها از جمله کلسیم، منیزیم و فسفر است. مصرف بهینه این مواد مغذی به حفظ تراکم مواد معدنی استخوانی کمک می کند که باعث افزایش استحکام استخوان می شود.
اعتقاد بر این است که دانه چیا حاوی ۱۸ درصد کلسیم مورد نیاز روزانه است. بنابراین برای افرادی که مصرف پروتئین برایشان مشکل است، دانه های چیا برای ساختن سلامت استخوان ها عالی هستند.
با دانه چیا قند خون را کنترل کنید
سطح قند خون سالم برای سلامت کلی مهم است. دانه چیا برای کنترل گلوکز خون و بهبود حساسیت به انسولین شناخته شده است. استفاده از دانه چیا در یک رژیم غذایی منظم می تواند مقاومت به انسولین و عوامل خطری که باعث سندرم های متابولیک و دیابت نوع ۲ می شوند را کاهش دهد.
آنها به تثبیت سطح قند خون بعد از غذا کمک می کنند و به بیماران دیابتی کمک زیادی می کنند.
نان های تهیه شده با دانه چیا در مقایسه با نان های سنتی واکنش بسیار پایینی به قند خون دارند. بنابراین اگر نمیدانید چگونه دانههای چیا را بخورید، نان روزانهتان پاسخ مطمئنی است.
سرشار از فیبر
دانه های چیا به دلیل داشتن فیبر محلول بالا می توانند تا ۱۱ برابر وزن خود آب جذب کنند. فیبر به هضم بهتر کمک می کند و در نتیجه احساس خوشبختی عمومی را به همراه دارد.
فیبر موجود در دانه چیا در کاهش فشار خون و کاهش خطر بیماری قلبی مفید است.
از مهم ترین فواید دانه چیا، نوشیدن دانه چیا همراه با آب در صبح است که باعث ایجاد احساس سیری در معده می شود که منجر به دریافت کالری کمتر و کمک به کاهش وزن می شود.
تامین آب بدن با دانه چیا
آنها سرشار از آنتی اکسیدان هستند و از سلول های پوست در برابر آسیب محافظت می کنند. روغن چیا می تواند پوست را هیدراته نگه دارد و از از دست دادن آب جلوگیری کند.
مزایای روغن دانه چیا
مزایای روغن دانه چیا وقتی با روغن نارگیل، سرکه سیب و عسل مخلوط شود افزایش می یابد. برای کنترل ریزش مو از این ماده روی مو و پوست سر استفاده کنید. این به فواید اسنیگدا (روغنی) و روپان (شفابخش) دانه های چیا نسبت داده می شود.
مواد مغذی دانه چیا
دانه های چیا دانه های کوچک تغذیه هستند. آنها به طور طبیعی فاقد گلوتن هستند و ۶ درصد وزن آنها در آب است.
مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم دانه چیا عبارتند از:
- کالری: 486
- آب: 6%
- پروتئین: 16.۵ گرم
- کربوهیدرات: 42.۱ گرم
- شکر: 0 گرم
- فیبر: 34.۴ گرم
- چربی: 30.۷ گرم
- اشباع: 3.۳۳ گرم
- تک غیراشباع: 2.۳۱ گرم
- اشباع نشده: 23.۶۷ گرم
- امگا ۳: 17.۸۳ گرم
- امگا ۶: 5.۸۴ گرم
- ترانس: 0.۱۴ گرم
هشدار در مورد استفاده از دانه چیا
تنها چیزی که باید به آن توجه شود میزان مصرف آب و نحوه مصرف دانه چیا است. از آنجایی که آنها آب زیادی جذب می کنند، یک قاشق از دانه های چیا می تواند تقریباً ۷۰-۱۰۰ میلی لیتر آب را اشغال کند.
بنابراین اگر دانه های خام را مصرف می کنید، مطمئن شوید که آب کافی در طول روز برای جلوگیری از گرفتگی گلو یا نفخ دارید.
به دلیل محتوای فیبر بالای آن، استفاده بیش از حد از دانه های چیا می تواند منجر به اسهال و اختلال در حرکات روده شود.
انتهای مطلب/آ.ع