بهترین طرز تهیه خورش قیمه رستورانی + نکات تکمیلی
خورش قیمه یکی از انواع غذاهای اصیل و بسیار خوشمزه ایرانی است. این خورش هم در مهمانی ها وهم در مراسم مذهبی سرو می شود.

به گزارش تجارت امروز؛ خورش قیمه بیشتر با گوشت قرمز پخته می شود. اما کسانی که نمی توانند گوشت قرمز بخورند میتوانند با مرغ یا اصلا بدون هیچ گونه گوشتی هم آن را درست کنند. در ادامه طرز تهیه خورش قیمه را به شما آموزش می دهم.
مواد اولیه طرز تهیه خورش قیمه
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت خورشتی | ۳۰۰ گرم |
لپه | ۱۵۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
لیمو عمانی | ۴ عدد |
زردچوبه و روغن | به اندازه کافی |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه خورش قیمه
در ادامه به شما طرز تهیه این خورش اصیل ایرانی را به صورت مرحله به مرحله آموزش خواهیم داد:
مرحله اول
برای تهیه خورش قیمه خوشمزه باید ابتدا قبل شروع پخت حدود یک ساعت لپه ها را خیس کنید چون نفخ آن گرفته میشود و سریع تر می پزد. لیمو عمانی ها را سوراخ کرده و یک ربع در داخل آب بگذارید تا تلخی آن گرفته می شود.
مرحله دوم
در این مرحله پیاز هارا نگینی خرد کنید . سپس به همراه کمی روغن و زرد چوبه در قابلمه مورد نظر خود تفت دهید تا کمی طلایی شود .
مرحله سوم
گوشت گوسفندی یا گوساله به اندازه متوسط خرد کنید. چون اگه گوشت ریز باشه ظاهر غذا خوب نمیشود و اگر خیلی درشت باشد گوشت خیلی دیر میپزد .
مرحله چهارم
گوشت را پس از خورد کردن به قابلمه اضافه کنید . آن را تفت بدهید تا تغییر رنگ و سرخ شود . سرخ شدن گوشت باعث خوش طعم شدن غذا میشود .
به این نکته توجه کنید گوشت را زیاد سرخ نکنید چون سفت میشود .
مرحله پنجم
رب گوجه فرنگی را تفت بدهید تا سرخ شود و لپه ها را هم آبکشی کنید و اضافه کنید و آن را به قابلمه اضافه کنید .
مرحله ششم
حدود ۴ لیوان آب جوش را به قابلمه اضاف کنید تا گوشت و لپه به آرامی بپزد. و چوپ دارچین را به همراه نمک و مقداری فلفل سیاه و کمی زعفران دم کرده در خورش بریزید .
مرحله هفتم
در این مرحله حرارت رو ملایم کنید و حواستان باشد لیمو عمانی ها را ۲۰ دقیقه آخر اضافه کنید .
مرحله هشتم
در ادامه طرز تهیه خورش قیمه سیب زمینی هارا خلال کنید و با آب سرد بشویید ، خشک کنید سپس آن را در ماهیتابه سرخ کنید .
مرحله نهم
خورش قیمه نباید خیلی خشک شود یا پرآب باشد باید حد وسط را نگه دارید پس از کشیدن خورش آن را با سیب زمینی تزئین کنید و به همراه برنج میل کنید .
نکات برای خوش رنگ شدن قیمه
- تفت دان رب باعث خوشرنگ ترشدن خورشت میشود .
- برای جلوگیری از تلخ شد قیمه لیمو عمانی هارا از اول اضافه نکنید .
- اگر رب گوجه بسوزد باعث بد مزگی آن می شود .
- قیمه با گوشت گوسفندی لذیذ تر است .
- حتما آب جوش بریزید آب سرد باعث دیر تر آماده شدن غذا می شود .
- از چوب دارچین به جای پودر دارچین استفاده کنید و بعد از پخت آن را خارج کنید .
- به نظر تجربه شخصی خودم اضافه کردن کمی آبغوره باعث تعادل مزه ها می شود .
انتهای مطلب/ی.ر