به گزارش تجارت امروز؛ صنعت بانکداری با نقش کلیدی خود در گردش نقدینگی و به عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد کشور، از اهمیت بالایی برای تحلیل و ارزیابی شاخص و سهام مؤسسات آن برخوردار است تا تصمیمات مالی هوشمندانهتری اتخاذ شود. در هفته اخیر، شاخص گروه بانکی با کاهش ۲.۷ درصدی روبرو شده و ارزش بازار آن از ۴۳۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به ۴۱۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
ارزش معاملات این صنعت در بورس به ۱۸۳ میلیارد تومان رسیده که نسبت به سایر صنایع و همچنین دورههای یک ماهه و سه ماهه رشد داشته و نشاندهنده نقدشوندگی نسبتا مناسبی است. نکته قابل توجه این است که بازار بورس در یک ماه گذشته در مقایسه با سایر بازارهای موازی افت بیشتری را تجربه کرده و بازدهی منفی داشته است؛ بهطوریکه شاخص صنعت بانکداری نیز بیشتر از شاخص کل بورس کاهش یافته است.
برخی مؤسسات اعتباری با وضعیت سودآوری و دارایی قوی، بنیاد محکمتری دارند؛ اما برخی دیگر، با مشکلات جدی مانند ورشکستگی و حتی احتمال انحلال مواجه هستند. مشکل اینجاست که در شرایط معاملات غیرشفاف، تفاوت بین سهام ارزشمند و کمارزش از بین میرود. بهعنوان مثال، بانک ملت با نماد “وبملت” در سال ۱۴۰۲ توانسته سودی به مبلغ ۱۰۵ همت ایجاد کند که در مقایسه با سال ۱۴۰۱، ۲۸۷ درصد رشد داشته است. در مقابل، بانک سرمایه که با زیان خالص ۶ هزار و ۱۳۰ میلیارد تومانی مواجه است، بازدهی بیشتری نسبت به قیمت سهام “وبملت” داشته است؛ این وضعیت نشاندهنده هدایت نامطلوب نقدینگی و معاملات ناسالم در این دوره است.
با نزدیک شدن شاخص گروه بانکی به محدوده ۸ هزار واحد، دیگر زمان مناسبی برای فروش نیست؛ اگر سهامی ندارید، حداقل از فروش ارزان اجتناب کنید تا از زیان بیشتر جلوگیری کنید. در حال حاضر، شاخص در محدوده ۸ هزار و ۲۰۰ واحد قرار دارد و در صورت از دست رفتن این سطح، ریزش بیشتری را پیشبینی میکنیم. پیشنهاد میشود در این محدودهها نه خرید و نه فروش داشته باشید و تنها منتظر حرکت شاخص به سمت هدف ۹ هزار و ۳۰۰ واحد بمانید تا بتوانید در آن سطح به فروش اقدام کنید. البته در صورت پذیرش ریسک، میتوانید منتظر شکست مقاومت مهم ۹.۳ هزار واحد باشید.
انتهای مطلب/ ن.پ