زندگینامه علی اکبر صالحی+ سمت های سیاسی
علی اکبر صالحی، در رشته مهندسی هستهای دکترا دارد. وی تحصیلات دانشگاهی خود را در خارج از ایران سپری کرده است.
به گزارش تجارت امروز؛ علی اکبر صالحی، یک سیاستمدار فعال در دوران کاری خود بوده است. وی رزومه کاری پرباری دارد. در ادامه به شرح کامل زندگینامه علی اکبر صالحی می پردازیم.
سرگذشت علی اکبر صالحی
علی اکبر صالحی در ۴ فروردین ۱۳۲۸ کربلا متولد شده است. با توجه به زندگینامه علی اکبر صالحی، او تا سن ۹ سالگی در کربلا زندگی کرد و پس از آن به ایران آمد. اصالت او برای قزوین است و از نوادگان محمد صالح قزوینی می باشد. همچنین پدر او احمد صالحی خواهرزاده عماد الکتاب است.
با توجه به زندگینامه علی اکبر صالحی علی اکبر صالحی پس از آنکه دیپلم خود را گرفت. در سال ۱۹۶۸ میلادی به دانشگاه آمریکایی بیروت رفت و مدرک کارشناسی فیزیک خود را در سال ۱۳۵۰ دریافت کرد. صالحی مدرک ارشد خود را یک سال بعد از همان دانشگاه دریافت کرد.
نهایتاً در ۱۳۵۶ از مؤسسه فناوری ماساچوست آمریکا به اخذ درجه دکترا در رشته مهندسی هستهای نائل آمد.
گرایشهای تحقیقاتی او محاسبات توزیع نوترون در سلولهای سوخت راکتور، دینامیک رآکتور، مدیریت سوخت رآکتور، پردازش رایانهای دادهها و انرژی هستند.
ازدواج علی اکبر صالحی
دکتر علی اکبر صالحی با خانم زهرا راد ازدواج کرده و سه فرزند دارد. دخترش پزشک متخصص است که به علت مخالفت همسرش با کار، خانه داری می کند، پسر بزرگش فوق لیسانس معماری و در کار ساخت و ساز و پسر سوم فوق لیسانس ناتمام صنایع غذایی دارد او نیز با سرمایه ای که پدر بهش داده، کار می کند.
سمت های سیاسی علی اکبر صالحی
- از سال ۱۳۹۲ معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران است.
- صالحی پیشتر از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۸۹ نیز همین سمت را بر عهده داشت.
- صالحی از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ وزیر امور خارجه ایران بود.
- او از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۲ نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی بود.
- بین سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۸، معاونت دبیر کل سازمان همکاری اسلامی را بر عهده داشت.
علی اکبر صالحی به عنوان رئیس دانشگاه
استاد مهندسی انرژی دانشگاه صنعتی شریف است و دو دوره رئیس این دانشگاه بوده است.
صالحی همچنین ریاست دانشگاه بینالمللی امام خمینی ره قزوین را بر عهده داشته است.
مدتی معاون آموزشی وزیر وقت علوم (ایرج فاضل) شد. امّا پس از مدتی استعفا کرد و به بخش مهندسی هستهای دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف بازگشت.
علی اکبر صالحی در آژانس بینالمللی انرژی اتمی
با توجه به زندگینامه علی اکبر صالحی، وی به عنوان نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در سال ۱۳۷۷ توسط خاتمی منصوب شد. وی به مدت پنج سال تا آذر ۱۳۸۲ در همین سمت باقی ماند.
از آنجایی که صالحی دیدگاه میانه رو دارد، در دوران نمایندگی آژانس انرژی اتمی مورد توجه غرب بود. همچنین وی در ۱۸ دسامبر ۲۰۰۳، از سوی ایران پروتکل الحاقی پیماننامه منع گسترش سلاحهای هستهای را امضاء کرد.
نقش علی اکبر صالحی به عنوان مشاور وزیر امور خارجه در مسائل بینالملل (۱۳۸۴–۱۳۸۳)
با توجه به زندگینامه علی اکبر صالحی، وی در سال ۱۳۸۳ از سوی کمال خرازی، همزمان با آغاز مذاکرات ایران به رهبری حسن روحانی و سه کشور اروپایی در رابطه با برنامه هستهای ایران، به عنوان مشاور وزیر در مسائل بینالملل منصوب شده و در برخی جلسات مذاکرات هستهای حضور داشت.
منصوب شدن علی اکبر ریاست سازمان انرژی اتمی ایران
پس از اعلام استعفای غلامرضا آقازاده از ریاست سازمان انرژی اتمی ایران در تیر ۱۳۸۸، محمود احمدینژاد رئیسجمهور وقت ایران که به شدت از امضای پروتکل الحاقی به معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای انتقاد کرده بود، صالحی را که شخص امضاکننده این پروتکل بود به عنوان جانشین آقازاده منصوب کرد.
بعد از اعلام خبر جایگزینی رضا نجفی با علی اصغر سلطانیه توسط صالحی به عنوان نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی تمی، منوچهر متکی وزیر خارجه وقت، دوره کاری علیاصغر سلطانیه را تمدید کرد.
در پی ایراد اتهام جاسوسی به حسین موسویان، عضو تیم مذاکرهکننده هستهای ایران، صالحی این اتهام را رد کرد. ولی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران سه روز پس از سخنان صالحی دربارهٔ حسین موسویان، تأکید کرد اقدام موسویان مصداق جاسوسی است.
در دوران چه کسی علی اکبر صالحی معاون رئیس جمهور شد؟
در روز ۲۵ مرداد سال ۱۳۹۲ حسن روحانی، علی اکبر صالحی را به عنوان معاون رئیس جمهور و ریاست سازمان انرژی اتمی ایران برگزید.
پس از تعیین محمد جواد ظریف، به عنوان وزیر امور خارجه و رئیس تیم مذاکرهکننده هستهای ایران با گروه پنج بهعلاوه یک، علی اکبر صالحی نیز به عنوان کارشناس فنی تیم مذاکرهکننده، در جریان مذاکراتی که به تفاهم هستهای لوزان و برنامه جامع اقدام مشترک منجر شد، حضور داشت.
انتهای مطلب/آ.ع