ضربه آمریکا به اقتصاد چهارمین قدرت آسیا/ کاهش شدید رشد اقتصادی در چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا
رشد صادرات کره جنوبی با کاهش تقاضای ایالات متحده، به پایینترین حد ۱۴ ماهه کاهش یافت.
به گزارش تجارت امروز؛ مارهای تجاری گزارش دادند که رشد صادرات کره جنوبی در ماه نوامبر برای چهارمین ماه متوالی کاهش یافته و به ضعیفترین سطح در ۱۴ ماه اخیر رسیده است. این کاهش به دلیل عدم قطعیتهای تعرفهای و تأثیر آن بر صادرات به ایالات متحده و چین بوده است. صادرات کره جنوبی پس از افزایش ۴.۶ درصدی در ماه اکتبر، در ماه نوامبر تنها ۱.۴ درصد رشد کرده و به ۵۶.۳۵ میلیارد دلار رسید. این رشد برای چهارده ماه متوالی ادامه داشت، اما ضعیفترین نرخ در این مدت بود و همچنین از پیشبینی رشد ۲.۸ درصدی اقتصاددانان که در نظرسنجی رویترز مطرح شده بود، پایینتر قرار گرفت.
ماه گذشته، دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، اعلام کرد که تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک و تعرفه اضافی ۱۰ درصدی بر چین، بزرگترین شریک تجاری کره جنوبی، اعمال خواهد کرد که انتظار میرود بر شرکتهای کرهای نیز تأثیر بگذارد.
صادرات به ایالات متحده ۵.۱ درصد کاهش یافت که اولین کاهش از جولای ۲۰۲۳ بود، در حالی که صادرات به چین پس از هشت ماه افزایش پیدرپی، ۰.۶ درصد کاهش یافت. صادرات به اتحادیه اروپا ۰.۹ درصد رشد داشت. فروش نیمههادیها ۳۰.۸ درصد افزایش یافت که ضعیفترین رشد در ۱۱ ماه اخیر بود، در حالی که فروش خودروها ۱۳.۶ درصد کاهش یافت که بزرگترین کاهش از ژوئن ۲۰۲۰ بود.
آن دوک گئون، وزیر بازرگانی کره جنوبی اعلام کرد که دولت این کشور با همکاری بخش خصوصی از تمام منابع موجود برای افزایش صادرات تا پایان سال استفاده خواهد کرد.
واردات کره جنوبی ۲.۴ درصد کاهش یافته و به ۵۰.۷۴ میلیارد دلار رسید، در حالی که رشد واردات در ماه قبل ۱.۷ درصد بود و اقتصاددانان پیشبینی کرده بودند که واردات ۰.۴ درصد افزایش یابد. این اولین کاهش در واردات طی پنج ماه گذشته بود. کره جنوبی در ماه نوامبر مازاد تجاری ۵.۶۱ میلیارد دلاری داشت که بیشتر از مازاد تجاری ۳.۱۵ میلیارد دلاری در ماه اکتبر بود.
انتهای مطلب/ ی.ر