مدیر روابط عمومی کیست و چه وظایفی دارد؟
در عصر حاضر که عصر انتقال سریع اخبار و اطلاعات است، ارائه صحیح و بهموقع اطلاعات اهمیت فراوانی دارد. شیوهای که برای انتقال اطلاعات و اخبار یک شرکت مورداستفاده قرار میگیرد، میتواند بیانگر ارزشها و ارائهدهنده یک تصویر عمومی از آن شرکت باشد. شرکتها با استخدام روابط عمومی میکوشند تا شیوه درستی را برای برقراری ارتباط موثر با مشتریان بهکارگیرند.
شرایطی مانند توانایی برقراری ارتباط موثر و داشتن احساس تعهد و مسئولیتپذیری، جزء مهمترین شرایط برای استخدام مدیر روابط عمومی هستند. شما میتوانید جهت بررسی بیشتر شرایط استخدام روابط عمومی این سایت مفید را چک کنید. همچنین در این مطلب با معرفی شرح وظایف یک مدیر روابط عمومی، به شرایط استخدام روابط عمومی نگاهی خواهیم انداخت.
نگاهی به شغل مدیر روابط عمومی
برای ارتقای تصویر عمومی یک سازمان در اذهان عمومی، معمولا شرکتها از یک مدیر روابط عمومی استفاده میکنند. این مدیران با ارائه پشتیبانیهای لازم از رویدادهای یک شرکت و نظارت بر فعالیت های مرتبط با اطلاع رسانی شرکت در رسانههای مختلف، به بهبود این تصویر عمومی کمک میکنند.
مدیران روابط عمومی با درک درستی که نسبت به نیازهای بازار، شرایط اقتصادی و سیاسی حاکم بر جامعه و نیازهای کسبوکار دارند، میتوانند بهترین تصویر عمومی از یک شرکت را خلق نموده و به ارتقای ارزشهای شرکت کمک نمایند. این مدیران با استفاده از اطلاعات خود درزمینههای مختلف، مشاورههای لازم را برای ارتقای جایگاه شرکت و سودآوری بیشتر، به کسبوکارها ارائه میدهند.
شرح وظایف مدیران روابط عمومی
یکی از مسئولیتهایی که در شرح وظایف مدیران روابط عمومی سازمانها موردتوجه قرار گرفته است، ارائه گزارشهای لازم به مدیریت مجموعه است. همچنین مدیران روابط عمومی در سازمان های دولتی و خصوصی، باید بتوانند به سوالات رسانهها بهدرستی پاسخ داده و بهموقع اطلاع رسانیهای لازم را انجام دهند.
مدیران روابط عمومی با تهیه مطالب درست در جهت ارتقای تصویر عمومی سازمان های دولتی و خصوصی، این مطالب را برای اطلاع رسانی و انتشار در رسانهها، در اختیار خبرگزاریها، روزنامهها و شبکههای رادیویی و تلویزیونی قرار میدهند.
در برخی از مواقع مدیران روابط عمومی باید به شرایط خاص پیشآمده در جامعه واکنش نشان داده و در مواقع ضروری، دیدگاه شرکت را برای مردم، مشتریان و دولتها مشخص نمایند. در ادامه به برخی دیگر از وظایف و مسئولیتهای مدیران روابط عمومی سازمان های دولتی و خصوصی، اشاره شده است:
- سازماندهی جلسات روابط عمومی شرکت
- شرکت در جلسات و کنفرانسهای خبری
- استخدام و مدیریت منابع انسانی شرکت مانند کپیرایترها و طراحان گرافیک
- مدیریت بودجه و منابع مالی مرتبط با واحد روابط عمومی شرکتها و سازمان های دولتی و خصوصی
- تعامل سازنده با مدیران سازمان و ذینفعان یک کسبوکار
- ارائه متن سخنرانی برای رهبران سازمان
- کمک به گسترش برنامه های تبلیغاتی سازمان های دولتی و خصوصی
- نظارت بر کارکنان سازمان
- نظارت بر وقایع سیاسی، اقتصادی و اجتماعی روز که بر فعالیت های سازمان تأثیرگذار هستند.
- ارائه توصیههای لازم برای ارتقای تصویر عمومی سازمان های دولتی و خصوصی
- نظارت بر جمع آوری اخبار و اطلاعات
- مدیریت اخبار منتشرشده در رسانهها
شرایط و ویژگی های مورداشاره در آگهی استخدام روابط عمومی
یکی از موارد موردتوجه برای ارسال رزومه به آگهیهای استخدام مدیر روابط عمومی، داشتن تجربه کاری مرتبط در این حوزه است. برخی از شرکتهای معتبر، داشتن سابقه کاری در حدود ۶ الی ۸ سال را بهعنوان حداقل سابقه کاری لازم برای استخدام روابط عمومی عنوان میکنند.
این در حالی است که شرایط و ویژگی های موردنظر کارفرمایان، محدود به سابقه کاری متقاضیان نمیشود. یکی از شرایط و ویژگی های لازم برای کار در این حرفه، داشتن درک مناسبی از نیازهای رسانهای و نحوه برقراری ارتباط موثر با رسانههای مختلف است. مدیران روابط عمومی افرادی خلاق هستند و با انگیزهای قوی، رویکردی سازنده و حرفهای را برای مدیریت روابط عمومی شرکت به کار میگیرند.
همچنین یک مدیر روابط عمومی باید فردی قابلاعتماد، دارای احساس تعهد، مسئولیتپذیر و جزئینگر باشد. بهعلاوه مدیران روابط عمومی بهخوبی میتوانند تحت شرایط پراسترس، سعه صدر داشته و در ساعات کاری طولانی کارایی خود را حفظ نمایند. برخی دیگر از شرایط و ویژگی های لازم برای استخدام مدیر روابط عمومی عبارتاند از:
- آشنایی به برنامهها و نرمافزارهای کامپیوتری مانند ورد، اکسل، فتوشاپ و پاورپوینت
- آشنایی با سازمان های دولتی در محل فعالیت شرکت
- توانایی برگزاری جلسات
- توانایی پیگیری امور
- حداقل تحصیلات کارشناسی
- توانایی پاسخگویی به جوسازی ها و اخبار منفی منتشرشده
- روحیه کار تیمی
مهارت های ارتباطی
مشاهده آگهیهای استخدام روابط عمومی نشان میدهد که یکی از مهمترین ویژگی های یک مدیر روابط عمومی توانمند، داشتن مهارت های ارتباطی قوی است. مدیران روابط عمومی سازمان های دولتی و خصوصی، توانایی برقراری ارتباط موثر با دیگران را دارند. همچنین ازنظر ویژگی های شخصیت شناسی، مدیران روابط عمومی افرادی برونگرا و علاقهمند به برقراری ارتباط با دیگران هستند.
این افراد بهخوبی میتوانند پیام خود را به سایرین منتقل کنند. برای این منظور مدیران روابط عمومی باید دارای اعتمادبهنفس بالایی باشند. همچنین مدیران روابط عمومی بهخوبی بر گفتههای خود تسلط دارند و میتوانند در شرایط دشوار با سعه صدر و تحمل بالا، منطقیترین و بهترین اطلاع رسانی را داشته باشند.
به همین دلیل مهارت های ارتباطی همواره بهعنوان یکی از مهمترین شرایط و ویژگی های موردتوجه کارفرمایان مختلف، برای استخدام مدیر روابط عمومی هستند. برای برقراری ارتباط موثر و ارسال رزومه به آگهیهای استخدام روابط عمومی، باید مهارت های ارتباطی کتبی و شفاهی را در خود تقویت کنید.
در برقراری ارتباط شفاهی، واضح و دقیق صحبت کردن بسیار اهمیت دارد. همچنین در برقراری ارتباط کتبی که از طریق ارسال نامه، ارائه گزارش یا ارسال ایمیل انجام میشود، نحوه انتخاب کلمات، توجه به قوانین و چارچوبهای نگارشی اهمیت فراوانی دارد. از دیگر مهارت های ارتباطی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- توانایی ارائه مطلب
- مهارت در گوش دادن فعالانه
- اعتمادبهنفس
- شفافیت در انتقال پیام
- صداقت
- صمیمیت
- توانایی سخنرانی
احساس تعهد و مسئولیتپذیری
احساس تعهد موجب میشود تا مدیران داخلی بتوانند وظایف خود را بهبهترین شکل ممکن انجام داده و اطلاع رسانیهای صحیح و بهموقعی داشته باشند. بدون احساس تعهد، انجام اموری مانند برنامه ریزی دقیق و ارائه آموزش های لازم به کارکنان سازمان، بهدرستی انجام نخواهد شد.
مهارتهای سازمانی
در استخدام مدیر روابط عمومی به داشتن مهارتهای سازمانی مانند توانایی در برنامه ریزی، مدیریت زمان و مهارت در تعیین اهداف، توجه ویژهای میشود. بهعنوانمثال با داشتن مهارت در برنامه ریزی، میتوانید اولویت کارها را بهخوبی مشخص کنید. همچنین داشتن مهارتهای سازمانی مانند برنامه ریزی، مانع از ایجاد بینظمی در انجام امور خواهد شد.
تحصیلات لازم برای استخدام روابط عمومی
اگرچه ممکن است سازمان های دولتی و خصوصی برای استخدام کارمند یا مدیر روابط عمومی شرایط مختلفی را برای حداقل مدرک تحصیلی مطرح کنند، اما معمولا داشتن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی در حوزههایی مانند ارتباطات، رسانه، روابط عمومی و کتابداری، برای کار در این حرفه موردنیاز است.
جمعبندی
اگر دارای مهارت های ارتباطی قوی هستید و به کار در حوزه اطلاع رسانی علاقه دارید، میتوانید برای موقعیت های شغلی مدیر روابط عمومی در شرکتهای خصوصی و سازمان های دولتی، رزومه خود را ارسال کنید.
در این مقاله به معرفی شغل مدیر روابط عمومی و شرح وظایف و مسئولیتهای این حرفه پرداختیم. همچنین با بیان شرایط و ویژگی های موردنیاز برای استخدام روابط عمومی، شما را با مهارتهای لازم برای کار در این فرصت شغلی آشنا نمودیم.