گردشگری

معرفی مسجد جامع ابوموسی؛ یکی از زیباترین مساجد ایران

مسجد جامع ابوموسی در مرکز جزیره ابوموسی قرار دارد که معماری بی نظیری آن شما را محو خود می کند و شما ترکیبی از سنتی و مدرنتیه را در این مسجد مشاهده می کنید. برای آشنایی بیشتر با طراحی، ساختار و تاریخچه مسجد جامع ابوموسی در ادامه همراه ما باشید. 

به گزارش تجارت امروز؛ مسجد جامع ابوموسی یکی از زیباترین و شاخص‌ترین بناهای این جزیره است که با معماری خاص و چشم‌نواز خود، نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند. این مسجد که به‌عنوان مرکز اجتماع مردم نیز محسوب می‌شود، با گلدسته‌های بلند و گنبد فیروزه‌ای‌اش همچون نگینی درخشان در دل جزیره می‌درخشد.

تاریخچه و معماری مسجد جامع ابوموسی

با وجود اینکه مسجد جامع ابوموسی مسجدی تازه‌ساخت محسوب می‌شود، اما معماری آن ترکیبی از سبک‌های سنتی و مدرن است که به آن جلوه‌ای خاص بخشیده است. این مسجد با مساحتی بیش از ۱۱ هزار مترمربع و زیربنایی در حدود ۹۰۰ مترمربع، در اوایل دهه هشتاد شمسی به بهره‌برداری رسیده است.

موذن مسجد جامع ابوموسی

محمد رئیسی چندین سال گذشته برای کار به جزیره ابوموسی رفت و در آنجا شروع به کار کرد  و اکنون موذن مسجد است. وی درباره زندگی در ابوموسی گفته است که زندگی در این جزیره بسیار سخت بود زیرا آب شیرین نداشت و کاملا خشک بود و روزهای بدی را گذرانده است اما حالا با فرزندان خود در این جزیره زندگی می کنند.

محمد رئیسی از اداره عمران جزیره حقوق دریافت می کند و به طور کامل در جزیره زندگی می کند و تنها برای رفتن به میناب از جزیره خارج می شود.

موقعیت مکانی مسجد جامع ابوموسی

جزیره ابوموسی

مسجد جامع ابوموسی در خیابان خلیج فارس (شاخاب پارس) جزیره ابوموسی واقع شده است. این مسجد از دیدنی‌های استان هرمزگان به شمار می‌آید و به دلیل موقعیت جغرافیایی جزیره ابوموسی، دسترسی به آن نیازمند اخذ مجوز است.

فاصله جزیره ابوموسی با بندر عباس: ۲۰۰ کیلومتر
فاصله جزیره ابوموسی با بندر لنگه: ۷۵ کیلومتر
فاصله جزیره ابوموسی با شارجه امارات: ۶۰ کیلومتر
فاصله جزیره ابوموسی با تنگه هرمز: ۱۶۰ کیلومتر

ویژگی‌های برجسته

  • گنبد فیروزه‌ای: گنبد فیروزه‌ای این مسجد یکی از بارزترین ویژگی‌های آن است که نمادی از آسمان و معنویت است.
  • گلدسته‌های بلند: گلدسته‌های بلند مسجد جامع ابوموسی، علاوه بر زیبایی، نماد عظمت و شکوه اسلام هستند.
  • فضای داخلی زیبا: فضای داخلی مسجد با استفاده از کاشی‌کاری‌های زیبا و نورپردازی مناسب، فضایی آرام و معنوی را برای نمازگزاران فراهم کرده است.
  • محوطه وسیع: محوطه وسیع مسجد، فضایی مناسب برای برگزاری مراسم مذهبی و اجتماعات مختلف را فراهم کرده است.

شرایط بازدید از جزیره ابوموسی

  • برای ورود به جزیره ابوموسی لازم است که مجوز داشته باشید و برای این کار یا یکی از ساکنین جزیره به‌عنوان مهمان شخصی شما را دعوت می کنند یا به‌عنوان گردشگر از فرمانداری،‌ میراث فرهنگی یا سپاه مجوز لازم را دریافت می کنید. هرچند اکنون راحت تر می توانید مجوز ورود بگیرید؛ نیازمند صبر، حوصله، نامه نگاری و تماس‌های تلفنی زیادی است. اگر موفق نشدید خیلی تعجب نکنید. در حال حاضر بهترین و راحت‌ترین راه برای گرفتن مجوز درخواست دادن از اداره میراث فرهنگی استان هرمزگانمی باشد.
  • هفته‌ای چند پرواز مسافران این جزیره را از بندر عباس می برند. این پروازها متعلق به شرکت‌های مختلف هوایپمایی است که توسط فرمانداری ابوموسی مدیریت و کنترل می شود. یک شناور نیز هفته‌ای دو تا سه بار بین بندر لنگه و جزیره ابوموسی رفت و آمد می کند. گردشگران  می توانند با توجه به روز سفر و شرایط دیگر با یکی از این دو وسیله، ‌یعنی هواپیما یا کشتی به جزیره بروند. انتخاب اینکه با کدام وسیله بروید، با گردشگرها نیست و فرد هماهنگ‌کننده‌ حضور شما در جزیره باید بعد از هماهنگی با فرمانداری جزییات سفر را به شما بگوید. هرچند در بیشتر موارد سعی می‌شود گردشگران با هواپیما به جزیره برده شوند. اگر با هواپیما عازم جزیره شوید،‌ می‌توانید از همان بندرعباس پرواز کنید؛ ولی اگر قرعه کار به نام کشتی بیفتد باید مسافت ۱۸۰ کیلومتری را به‌سمت شرق طی کنید تا از اسلکه بندرلنگه به‌سمت جزیره ابوموسی بروید.
  • همچنین اانتظار خود را از ابوموسی پایین بیاورید به‌خاطر شرایط خاصی که دارد  دیدنی‌های مدرن زیادی در آنجا نمی بینید. ‌تنها می‌توانید در سواحل بکرش استراحت کنید. بخش قابل توجهی از سواحل جزیره در اختیار نیروهای نظامی قرار دارد و بازدید گردشگر از این سواحل ممنوع است.
  • با توجه به نظامی بودن بیشتر مناطق جزیره و وجود پست‌های نگهبانی متعدد، باید در عکاسی دقت کنید تا از هیچ مکان نظامی عکس نگیرید؛ در غیر این‌صورت ممکن است برای شما دردسر ساز شود.
  • اگر توانستید وارد جزیره ابوموسی شوید، نگاهی هم به مغازه سوپر مارکت آقا جلال بیندازید. فردی با اصالت یزدی که به گفته بسیاری از جزیره‌نشین‌ها، ‌قدیمی‌تر فرد زنده در جزیره است. به گفته خود آقا جلال در زمان‌های بسیار دور و حدود ۴۵ سال پیش به این جزیره تبعید شده است. حتی الان که فرد آزادی است،‌ ترجیح می‌دهد زندگی خود را در آنمجا بگذراند. در مغازه او می‌توانید از لوکس‌ترین بستنی‌های خارجی تا تازه‌ترین شیرینی های یزدی را بخرید.
  • به‌تازگی در جزیره ابوموسی یک دکل موبایل با قابلیت اینترنت 4G نصب شده است. به جرات می‌توان گفت این دکل مخابراتی  با کیفیت‌ترین مکالمات صوتی و پرسرعت‌ترین اینترنت همراه را در اختیار گردشگران قرار می دهد.

کلام آخر

در این مطلب از تجارت امروز سعی کردیم اطلاعات کاملی از مسجد جامع ابوموسی در اختیار شما قرار دهیم. برای بازدید از این مسجد بی نظیر مجوز لازم را دریافت کنید و سپس از بکر بودن این جزیره لذت کافی را ببرید.

پرسش‌های متداول

در این بخش از مطلب تجارت امروز به پرتکرارترین سوالات کاربران پاسخ داده است.

مسجد جامع ابوموسی کجاست؟

مسجد جامع ابوموسی در استان هرمزگان، در جزیره ابوموسی، خیابان خلیج فارس (شاخاب پارس) قرار گرفته است.

مسجد جامع ابوموسی در چه سالی ساخته شده است؟

مسجد جامع ابوموسی را در اوایل دهه هشتاد شمسی ساختند.

چطور می‌توانیم از مسجد جامع ابوموسی بازدید کنیم؟

برای رفتن به این مسجد باید مجوزهای لازم را دریافت کنید که یا مهمان می توانید باشید توسط یکی از افراد داخل جزیره یا از سازمان میراث فرهنگی مجوز بگیرید.

چطور می‌توان به جزیره ابوموسی رفت؟

گردشگران با توجه به روز سفر و شرایط دیگر، با هواپیما یا کشتی وارد جزیره می‌شوند. پروازها از بندر عباس صورت می‌گیرد و حرکت کشتی از بندر لنگه شروع می‌شود.

انتهای مطلب/آ.ع

امتیاز بدهید

تلگرام تجارت امروز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا