بورس

پیش بینی بورس در هفته پایانی آبان 1403

با مثبت شدن شاخص های بورسی در هفته گذشته و مشخص شدن چند گذاره مبهم تاثیر گذار در بازار پیش بینی می شود بورس هفه سبزی در پیش داشته باشد؛ اما با شیب کند!

به گزارش تجارت امروز؛ احتمالا بازار در هفته پیش رو روند مثبتی را تجربه کند و فشار خرید مناسبی در جریان باشد، این شرایط سناریوهای دیگر را کمرنگ کرده و پیش‌بینی می‌شود درصد قابل توجهی از نمادها و صنایع تحت تاثیر قرار گیرند. شاخص اصلی بازار در هفته گذشته، با تأثیرپذیری از اخبار مثبت و کاهش نسبی تنش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، حدود ۶.۴ درصد افزایش یافت و در سطح ۲ میلیون و ۱۴۶ هزار واحد قرار گرفت.

هرچند در اواسط هفته گذشته شاهد کاهش قدرت خرید بودیم، ولی مجدداً سرمایه‌گذاریها و نیروهای جدیدی وارد بازار شدند که تعلل خریداران را کاهش داده و در انتهای هفته نیز منجر به بازدهی کلی مثبتتر شد. با کاهش نسبی ریسکها و تنش‌ها، احتمال بهبود بازار افزایش یافته است.

این در حالی است که دو هفته قبل، بازار با ۱.۸۶ درصد کاهش مواجه شده بود. نماگر هموزن نیز که معیار معتبری برای ارزیابی جامع بازار سهام محسوب می‌شود، همگام با شاخص اصلی، ۵.۳۸ درصد افزایش یافت و در پایان هفته به ۶۹۱ هزار و ۷۸۹ واحد رسید. شاخص کل فرابورس هم که ابزاری مناسب برای تحلیل وضعیت سهام فرابورسی است، با ۲.۷۴ درصد افزایش، هفته را در سطح ۲۱ هزار و ۳۴۳ واحد به پایان رساند.

نکته دیگری که در هفته گذشته جلب توجه کرد، حجم معاملات خوب برخی نمادها بود. برخلاف گذشته که این موضوع به عدم همکاری قوی خریداران اشاره می‌کرد، اکنون می‌تواند عاملی برای ادامه روند این نمادها حداقل برای هفته پیش رو باشد. انتظار می‌رود حجم معاملات در بازار بهبود یابد که نشان‌دهنده افزایش نسبی تعداد فعالان خرید و فروش در بازار است.

در طول هفته گذشته، میانگین ارزش معاملات خرد بازار سرمایه به ۳ هزار و ۸۹۲ میلیارد تومان رسید و حدود ۱ هزار و ۱۹۳ میلیارد تومان نقدینگی جدید وارد بازار شد. بازار تحت تأثیر اخبار مثبتی مانند افزایش نرخ دلار نیما و گمانهزنی‌ها درباره کاهش نرخ بهره حرکت کرد. در اوایل هفته، پس از رشد بازار، بحث‌هایی درباره کاهش نرخ بهره مطرح شد که سبب خوش‌بینی بیشتر سرمایه‌گذاران گردید.

با افزایش عرضه در روزهای پایانی، شور و حرارت معامله‌گران کاهش یافت. با کاهش احتمالی ریسک‌ها، ممکن است بازار مقصد جدیدی برای سرمایه‌های سرگردان شود.

برخی این تحولات را ناشی از تغییرات نسبی در سیاستهای پولی می‌دانند و معتقدند این روند می‌تواند در میان‌مدت ادامه داشته باشد. در مورد تقسیم بازدهی نیز می‌توان هر دو گروه نمادهای کوچک و بزرگ بازار را در نظر گرفت که به‌طور کلی با بازدهی مثبت هفته را به پایان برسانند.

نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و کاهش ریسک سیاسی به تثبیت وضعیت سرمایه‌گذاران کمک کرده است. با برطرف شدن ریسک‌های خارجی، امید میرود ترس و نااطمینانی کمتری بر بازار حکمفرما باشد. همچنین صحبت‌ها درباره دیدارهای مقامات ایرانی و برخی تحرکات سیاسی بین‌المللی می‌تواند روزهای بهتری را نوید دهد.

تزریق نقدینگی از بازارهای دیگر و کاهش احتمالی نرخ بهره می‌تواند محرکی برای رشد بازار باشد. در مقابل، نائینیان بر نیاز بازار به نقدینگی تأکید کرد و افزود که سیاست کنترل نرخ بهره به صورت دستوری ممکن است موفقیت‌آمیز نباشد. در نهایت، واقعی‌سازی قیمت‌ها و تزریق نقدینگی می‌تواند در بهبود شرایط فعلی مؤثر باشد. همه منتظرند ببینند آیا بازار می‌تواند رکورد جدیدی در ارزش معاملات ثبت کند یا خیر.

تنها موردی که می‌تواند این سناریو را تغییر دهد، ظهور مجدد ریسک‌های سیستماتیک است که احتمال آن کم به نظر میرسد و نمی‌تواند تاثیر شدیدی بر بازار حتی در آخرین ماه فصل پاییز داشته باشد. نگاهی به بودجه نیز حائز اهمیت است؛ برای اولین بار در بودجه ۱۴۰۴ منابعی برای پرداخت بدهی اوره‌سازها در نظر گرفته شده که تأثیرات مثبتی بر این شرکت‌ها خواهد داشت. از دیدگاه سرمایه‌گذاران، این تصمیم می‌تواند مثبت تلقی شود و در آینده تاثیرات آن بر معاملات مشهود خواهد بود.

انتهای مطلب

۵/۵ - (۱ امتیاز)

تلگرام تجارت امروز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا