به گزارش تجارت امروز؛ رژیم صهیونیستی اعلام کرد در یک عملیات در غزه یحیی سنوار رهبر حماس را به شهادت رسانده است.
این رژیم اعلام کرد در جریان عملیات ارتش اسرائیل در نوار غزه، سه نیروی حماس کشته شدند که یکی از آنها یحیی سنوار رهبر حماس بوده است
ادیو ارتش اسرائیل اعلام کرده است که درگیری با السنوار در تل السلطان در رفح رخ داد و او به همراه یکی دیگر از فرماندهان میدانی لباس نظامی به تن داشته است.
یحیی سنوار بعد از شهادت اسماعیل هنیه، رهبری حماس را در اختیار داشت.
در محافل فلسطینی، ۶ نام پیشنهادی برای تصدی این سمت مطرح میشود:
خالد مشعل: رئیس اسبق دفتر سیاسی حماس
او به عنوان رئیس جنبش حماس در خارج از کشور فعالیت میکند. وی در شهر سیلواد در شمال شرقی رام الله در کرانه باختری به دنیا آمد.
مشعل بخش عمدهای از زندگیاش را در خارج گذرانده و از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۷ ریاست دفتر سیاسی را بر عهده داشته است
مشعل یکی از برجستهترین رهبران جنبش حماس و نزدیک به قطر و ترکیه به شمار میرود.
مشعل که با کنیه «ابو الولید» شناخته میشود، نامی آشنا برای جهانیان است چراکه از رهبران شناخته شده و بنیانگذاران حماس است و فردی است که پیشتر هم سکاندار این جنبش و مقاومت مردم فلسطین در نوار غزه علیه صهیونیستها بوده است.
مشعل نفوذ زیادی در داخل و خارج حماس دارد و برخی او را به دلیل نقشی که در مدیریت روابط بینالمللی جنبش دارد، کاندیدای قوی برای تصدی رهبری آن میدانند.
موسی ابومرزوق
موسی ابومرزوق نخستین رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس از سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۶ بوده است. او در اردوگاه رفح در غزه به دنیا آمد.
والدین ابو مرزوق اهل یبنا، قیمومت بریتانیا بر فلسطین (یاون کنونی، در اسرائیل) بودند. آنها پس از جنگ ۱۹۴۸ اعراب و اسرائیل پناهنده شدند و مجبور شدند به اردوگاه رفح در نوار غزه نقل مکان کنند
ابو مروزق دبیرستان را در غزه به پایان رساند، تا سال ۱۹۷۶ در قاهره در رشته مهندسی تحصیل کرد و سپس در خلیج فارس به دنبال کار گشت. او تحصیلات خود را در آمریکا با اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته مدیریت ساخت از دانشگاه ایالتی کلرادو ادامه داد.
با وجود ریاست بر دفتر سیاسی حماس، اما در مقایسه با سایر نامزدها نام وی کمتر مطرح است، اما با توجه به نقش قبلی خود در جنبش و روابط متنوعش، همچنان در میان چهرههای بالقوه برای تصدی رهبری حماس باقی مانده است.
به گفته منابع سیاسی فلسطینی که با «العین نیوز» گفتگو کردند، ابومرزوق که همچنین در دوره ریاست خالد مشعل، معاون رئیس دفتر سیاسی بود، در سالهای اخیر تمایل خود را برای تصدی مجدد ریاست دفتر سیاسی این جنبش ابراز کرده است.
او در تمام نشستهای این جنبش شرکت میکند و سرپرستی هیئتهای آن به کشورهای مختلف به ویژه روسیه را به عنوان معاون رئیس این جنبش در خارج بر عهده دارد.
خلیل الحیه
الحیه به عنوان نایب رئیس حماس در غزه انتخاب شده است. او سالها در قطر و لبنان زندگی میکند.
چون وزن اصلی جنبش حماس با وجود جنگ هنوز هم در غزه است، نام الحیه به عنوان یکی از نامزدهای برجسته مطرح می
او در تمام نشستهای حماس با هیئتها شرکت میکند و یکی از تصمیمگیرندگان اصلی در این جنبش محسوب میشود.
پیش از این شبکه العربیه عربستان مدعی شده بود در جریان رایزنی ها در قطر برای انتخاب جانشین هنیه، «یحیی السنوار» (رئیس حکومت حماس در نوار غزه) بر جانشینی الحیه تأکید داشت. بر اساس ادعای این شبکه، الحیه روابط خوبی با ایران و سوریه دارد و همین موضوع باعث شده تا «السنوار» ریاست وی را ترجیح دهد.
«الحیه» مسؤل روابط عربی اسلامی و نایب رئیس جنبش حماس در حال حاضر است. وی بعد از ترور هنیه اظهار داشته بود: خون برادرمان هنیه پیام واضحی دارد و آن اینکه گزینه ما با این دشمن گزینه خون و مقاومت است. این دشمن به هیچ چیزی ایمان و باور ندارد مگر اینکه با مقاومت بتوان با آنها مقابله کرد. انتظار ما این است که بر اساس این خون برادران و آزادگان در سطح عربی و اسلامی موضع گیری درستی در این مسیر داشته باشند.
زاهر جبارین
در سال ۲۰۲۱ به عنوان نایب رئیس حماس در کرانه باختری انتخاب شد. او از شهر سلفیت در کرانه باختری است. جبارین یکی از برجستهترین رهبران شاخه نظامی این جنبش در کرانه باختری است.
وی یکی از اعضای دفتر سیاسی و معاون رئیس حماس در کرانه باختری، که مسئولیت پرونده اسرا را نیز بر عهده دارد، است
جبارین یکی از پایهگذاران شاخه نظامی حماس به شمار میرود که نقشی برجسته در آن از زمان تحصیلش ایفا کرد به طوری که دانشجویان بسیاری را جذب حماس کرد، وی مسئول توزیع نوشتهها طی انتفاضه اول در کرانه باختری بود.
ی در سال ۱۹۸۷ دستگیر شد و سپس در سال ۱۹۹۳ به حبس ابد و ۳۵ سال محکوم شد تا اینکه در سال ۲۰۱۱ در یک معامله مبادله اسرا آزاد شد و به خارج از کشور تبعید شد.
محمد السنوار
بر اساس ادعای یکی از مقامات سابق آمریکایی، محمد السنوار به همان جریان تندرو که برادرش به آن وابسته بود، تعلق دارد. به گفته این مقام، آمریکا معتقد است «محمد السنوار برای تحقق دیدگاهش آماده است جان غیرنظامیان فلسطینی را فدا کند
او بر شبکه ساخت تونلهای حماس نظارت داشت.
یکی از مقامات آمریکایی گفت: «اگر محمد السنوار ـ برادر یحیی ـ ریاست جنبش حماس را بر عهده بگیرد، مذاکرات به طور کامل شکست خواهد خورد»
انتهای مطلب/ ی.ر