اقتصاد ورزشیاخبار

چه کسی پاسخگوی این ضرر ۲۵۰ میلیارد تومانی است/ ۲۵۰ میلیارد تومان برای بازیکنان بنجل خارجی

فوتبال ایران در سال‌های گذشته بار‌ها از ورود خارجی‌های بی کیفیت ضرر کرده است. البته مواردی هم بوده که بازیکن یا مربی دارای رزومه مناسبی بوده، اما نتوانسته انتظارات را برآورده کند و بدون دستاوردی برای تیمش، جدا شده است.

به گزارش تجارت امروز؛ در نیم‌فصل اول لیگ برتر فصل جاری، جدایی بازیکنان و مربیان خارجی از چهار تیم پرطرفدار ضررهای مالی قابل توجهی برای آنها به همراه داشت.

نیم‌فصل اول لیگ برتر بیست‌وچهارم به پایان رسید و حالا دو هفته از نیم‌فصل دوم نیز برگزار شده است. همچنین زمان نقل‌وانتقالات نیم‌فصل (زمستانی) لیگ برتر فصل ۱۴۰۴-۱۴۰۳ که از ۱۵ دی آغاز شده بود امروز ۸ بهمن به پایان رسید.

در طول مدت زمان گذشته از لیگ برتر فصل جاری همانند هر سال شاهد جابه‌جایی‌ها و تغییراتی در تیم‌های مختلف بودیم. نکته قابل توجه این است که چهار تیم پرطرفدار و معمولاً مدعی لیگ برتر، در مسیر تغییرات خود در فصل جاری همکاری با تعدادی از خارجی‌های خود را قطع کردند و برای فسخ قرارداد آنها هزینه‌هایی پرداخت کردند، بدون اینکه دستاورد خاصی از حضورشان به دست آورده باشند.

بررسی وضعیت تیم‌های استقلال، پرسپولیس، تراکتور و سپاهان نشان می‌دهد که هر کدام از این تیم‌ها خارجی‌هایی داشتند که همکاری‌شان تا پایان فصل جاری ادامه نیافت. سوکول چیکالشی (تراکتور)، گوستاوو بلانکو و گائل کاکوتا (استقلال)، ژوزه مورایس و دستیارانش (سپاهان)، گاریدو و دستیارانش (پرسپولیس). نکته مهم این است که در فوتبال ایران معمولاً ارقام قراردادها به طور رسمی اعلام نمی‌شود و بسیاری از اعداد منتشر شده در رسانه‌ها بر اساس منابع خبری و اطلاعات به دست آمده از افراد مطلع است.

صرفاً همین چند نام از چهار تیم لیگ برتر در نیم‌فصل نخست نشان می‌دهد که حدود سه میلیون دلار هزینه صرف شده (با احتساب نرخ فعلی دلار، معادل حدود ۲۵۰ میلیارد تومان)، بدون اینکه تیم‌ها بهره‌ای از بازیکن یا مربی خارجی خود برده باشند. در فوتبالی که اغلب باشگاه‌ها توجهی به تیم‌های پایه و آکادمی‌های خود ندارند و گاهی هزینه‌های دو یا سه میلیارد تومانی می‌تواند به شکوفایی استعدادهایی منجر شود که آینده تیم و حتی فوتبال ملی را تضمین کند، هدر رفتن ارقام چند صد هزار دلاری و در مجموع چند میلیون دلاری، چیزی جز افسوس و حسرت به جا نمی‌گذارد.

تراکتور همچنان به عادت خود ادامه می‌دهد!

تراکتور در شهریور ماه سوکول چیکالشی را با هدف تقویت خط حمله جذب کرد اما مهاجم تیم ملی آلبانی نتواست انتظارات را برآورده کند و در نهایت به لیست بلندبالای خارجی‌های ناکام باشگاه تبریزی در سال‌های اخیر اضافه شد. چیکالشی که در نیم‌فصل حضور خود در تراکتور، چهار گل برای این تیم به ثمر رساند، پس از جلسه‌ای با مدیران باشگاه به صورت توافقی از تیم جدا شد. برخی منابع اعلام کرده‌اند که مهاجم ۳۴ ساله آلبانیایی با مبلغی حدود یک میلیون دلار به تراکتور پیوسته بود و در نهایت با دریافت نیمی از این مبلغ، یعنی ۵۰۰ هزار دلار برای جدایی توافق کرد. تراکتور در سال‌های اخیر به این عادت کرده که بازیکنان خارجی و بعضاً پر سر و صدا را با ارقام بالا جذب کند و گاهی حتی پیش از پایان نیم‌فصل با آنها قطع همکاری می‌کند. با اینکه این روند در فصل جاری نیز تکرار شد، وضعیت تراکتور نسبت به سال‌های گذشته بهتر شده است چرا که تنها یک قطع همکاری در نیم‌فصل مشاهده می‌شود.

مدیریت زیانبار استقلال در جذب خارجی‌های دردسرساز

گوستاوو بلانکو سال پیش با قراردادی دو ساله به ارزش ۱.۲ میلیون دلار به استقلال پیوست که گفته می‌شد قرارداد او برای فصل نخست، ۵۰۰ هزار دلار و برای فصل دوم (امسال) ۷۰۰ هزار دلار است. نکته عجیب در خصوص بلانکو اینکه او با وجود داشتن قراردادی دو ساله، ابتدای فصل جاری نتوانست برای آبی‌ها به میدان برود. ماجرا هم به الحاقیه‌ای در قرارداد او مربوط می‌شد که مطابق شنیده‌ها، مبلغ ۱۸۰ هزار دلار با امضای مدیریت وقت استقلال و مدیربرنامه‌های این بازیکن در دست او قرار داشت. موضوعی که با اعتراض شدید جواد نکونام همراه شد و بالاخره پس از مدتی مشکل حل شد و او مجوز بازی برای آبی‌های پایتخت را دریافت کرد. در هر حال مهاجم آرژانتینی تا نیم فصل در استقلال حضور داشت و احتمالاً با دریافت نیمی از مبلغ قرارداد این فصلش، از جمع آبی‌ها جدا شد و در ادامه به فولاد خوزستان پیوست.

گائل کاکوتا، بازیکن فرانسوی‌الاصل که برای تیم ملی جمهوری دموکراتیک کنگو بازی می‌کند، دیگر خارجی آبی‌های پایتخت نام گرفت که از این تیم جدا شد. کاکوتا که تابستان امسال با هیاهوی زیادی از تیم آمیان فرانسه به استقلال پیوست، هرگز نتوانست انتظارات را برآورده کند و دوران کوتاه حضورش در استقلال با عملکردی دور از انتظار به پایان رسید. باشگاه استقلال این هافبک میانی را با قراردادی به ارزش ۹۰۰ هزار دلار جذب کرد که مبلغ بالای قرارداد و مشکلات مالی باعث شد فسخ قرارداد او به چالشی بزرگ برای مدیریت باشگاه تبدیل شود. در هر حال به نظر می‌رسد کاکوتا با دریافت نیمی از قراردادش حاضر به جدایی شد. البته ابتدای فصل در خصوص پرداخت مبلغ رضایت‌نامه این بازیکن به باشگاه آمیان نیز حرف و حدیث‌هایی وجود داشت که در آن مقطع یکی از مدیران باشگاه استقلال مدعی شد گائل کاکوتا شخصاً برای فسخ با باشگاه فرانسوی به توافق رسیده و استقلال مبلغی را به حساب باشگاه فرانسوی واریز نکرده است.

این در حالی است که جذب دو بازیکن بوسنیایی در ابتدای فصل از سوی احمد شهریاری به عنوان نماینده مالک باشگاه استقلال، روی دست آبی‌ها خرج گذاشت. این دو بازیکن با مخالفت جواد نکونام و بدون انجام حتی یک دقیقه بازی و فقط با دریافت غرامت به کار خود در تیم استقلال پایان دادند. در واقع با توجه به حواشی و جنجال به وجود آمده در آن مقطع، مسئولان باشگاه استقلال مجبور شدند برای جلب رضایت جواد نکونام و مدیریت تنش به‌وجود آمده در جامعه هواداری، قراردادشان با کیوسفسکی و زیلیکیچ را فسخ کنند و براساس اعلام برخی منابع خبری، هر کدام از این بازیکنان با دریافت ۱۵۰ هزار دلار نسبت به جدایی از تیم استقلال رضایت دادند! گرچه پرونده دو بازیکن بوسنیایی خیلی زود در فوتبال ایران بسته شد، اما عدم شفاف‌سازی مدیران باشگاه استقلال در زمینه چرایی جذب این دو بازیکن همچنان چالش‌برانگیز است.

انتهای مطلب/ ی.ر

امتیاز بدهید

تلگرام تجارت امروز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا