چگونه به دهک بندی درآمدی خود اعتراض کنیم؟
دهکبندی خانوارها، مبنای اصلی تخصیص یارانههای نقدی و معیشتی در کشور است اما گاهی این دهکبندی با واقعیت اقتصادی خانوار همخوانی ندارد. در این مطلب نحوه اعتراض به دهکبندی درآمدی و پیگیری آن را بررسی میکنیم.

دهک بندی خانوارها، بر اساس وضعیت اقتصادی سرپرست خانوار و اعضای خانواده، همچنین، با لحاظ کردن فاکتورهایی چون، وجود بیمار خاص یا معلول در اعضای خانواده، تعداد خودروها و…، صورت میگیرد و تعلق یارانههای حمایتی، اعم از یارانه نقدی و معیشتی، بر اساس دهک بندی خانوار، میباشد. با توجه به اینکه دهک بندی افراد، بر اساس فاکتورهای اقتصادی صورت گرفته و امتیاز شخص در این فاکتورها، بر اثر حوادث مختلف، نظیر از دست دادن شغل و…، تغییر مینماید، دولت با همکاری وزارت رفاه، امکان اعتراض به دهک بندی را پیش بینی نمودهاند. دولت و وزارت رفاه، علاوه بر سامانه اعلام نیاز یارانه نقدی که از طریق آدرس refahi.ir، در دسترس است، اقدام به راه اندازی سامانهای جدید، تحت عنوان سامانه اعتراض به دهک بندی یارانه نمودهاند تا اشخاصی که دهک بندی آن ها، تغییر کرده و به همین سبب، مشمول انواع یارانه حمایتی، اعم از یارانه نقدی یا معیشتی و …، نمیگردند، از طریق آن، اعتراض به دهک بندی خود را ثبت کرده و در مراحل بعدی، اقدام به پیگیری نتیجه و استعلام با کد ملی آن نمایند.
چگونه به دهکبندی درآمدی خود اعتراض کنیم؟
سامانه جدید اعتراض به دهک بندی یارانه که با نام سامانه جامع رفاه ایرانیان اعتراض به دهک بندی نیز شناخته میشود؛ سامانه حمایت معیشتی بوده که با جستجوی آدرس hemayat.mcls.gov.ir، در دسترس متقاضیان خواهد بود و علاوه بر امکان ثبت اعتراض به دهک بندی و درخواست بررسی، امکان پیگیری نتیجه اعتراض به دهک بندی و استعلام آن را نیز، فراهم میآورد. به منظور ورود به سامانه جدید اعتراض به دهک بندی یارانه شخص باید در مرورگر خود سایت hemayat.mcls.gov.ir را وارد نموده و گزینه ورود به سامانه حمایت را برگزیند.
- سپس وارد پنجره ملی خدمات دولت هوشمند شود (با شماره موبایل به نام سرپرست خانوار و دریافت کد یکبار مصرف).
- پس از ورود به حساب کاربری، گزینه «وضعیت اقتصادی خانوار» را انتخاب بکند.
- در این بخش، اطلاعات ثبتشده فرد را مشاهده میکنید. در صورت مغایرت، روی گزینه درخواست بازبینی اطلاعات یا ثبت اعتراض کلیک نمایید.
- فرم اعتراض را تکمیل کرده و اطلاعات خواستهشده را وارد کنید.
- در پایان، کد پیگیری دریافت خواهید کرد که میتوانید با استفاده از آن، نتیجه بررسی را بعداً در همین سامانه مشاهده کنید.
پیگیری یارانه معیشتی در سامانه اعتراض
برای پیگیری یارانه معیشتی با کد ملی در سامانه اعتراض به دهک بندی یارانه، فرد باید از طریق ورود به سامانه جدید حمایت معیشتی که با جستجوی آدرس hemayat.mcls.gov.ir، در دسترس متقاضیان است، مراجعه کرده و برروی گزینه ورود از طریق پنجره خدمات دولت هوشمند را بزند.
با طی مراحل فوق الذکر، فرد به درگاه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، هدایت خواهد شد و باید، تلفن همراه و سپس، کد ارسالی به شماره همراه، خود را در کادرهای مربوطه، وارد کرده تا به پورتال خویش، در سامانه اعتراض به دهک بندی یارانه، دسترسی یابد.
هنگامی که فرد، به پورتال خود در سامانه اعتراض به دهک بندی یارانه، یا همان سامانه حمایت معیشتی hemayat.mcls.gov.ir، دسترسی یافت، باید، برروی گزینه “وضعیت اقتصادی خانوار”، کلیک کند.
البته، این امکان برای فرد، فراهم است تا با مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰ نیز بتواند، وضعیت یارانه معیشتی را پیگیری و استعلام نماید که برای این امر، باید، کد ملی سرپرست خانوار و سایر اطلاعات لازم، به مسئول حاضر در این دفاتر، ارائه گردد.
استعلام دهک بندی یارانه با مراجعه حضوری یا اینترنتی
پس از بررسی اعتراض به دهک بندی یارانه و نحوه پیگیری نتیجه اعتراض، استعلام دهک بندی یارانه با کد ملی، مورد بررسی و توضیح قرار خواهد گرفت، برای این امر، یعنی برای استعلام دهک بندی یارانه با کد ملی، فرد میتواند، دو اقدام زیر را انجام دهد:
- مراجعه سرپرست خانوار، به دفاتر پلیس +۱۰، ارائه کد ملی و تقاضای استعلام و پیگیری دهک بندی یارانه.
- مراجعه سرپرست خانوار به سامانه حمایت معیشتی hemayat.mcls.gov.ir، ورود به پورتال خود در سامانه مذکور و کلیک برروی گزینه “وضعیت اقتصادی خانوار”
کدام خانوارها مشمول حذف یارانه خواهند شد؟
- املاک با ارزش بالاتر از ۳۵ میلیارد تومان
- خودروی سواری یا وانت دوکابین با ارزش بیش از ۳ میلیارد تومان
- درآمد ماهانه بیش از سقف تعیینشده
- خریدهای غیرمتعارف از حسابهای غیرتجاری
- افراد مقیم خارج از کشور
- خانوارهایی با بیش از ۵ سفر خارجی در یک سال گذشته
انتهای مطلب/ ن.پ