سیاست خارجیاخبار

اکونومیست: جنگ ایران ممکن است ریاست‌جمهوری ترامپ را نابود کند

دونالد ترامپ شاید از شنیدن این موضوع متنفر باشد، اما باراک اوباما درباره پرهیز از " کارهای احمقانه " حق داشت.

به گزارش تجارت امروز؛ این یک فکر نگران‌کننده برای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکاست؛ او امروز در موقعیت بسیار بهتری قرار داشت اگر به توصیه سیاست خارجی کسی گوش می‌داد که بیش از هر کس دیگری از او بیزار است: باراک اوباما.

بر اساس دکترین اوباما، که سال‌ها پیش در گفت‌وگویی با جفری گلدبرگ، روزنامه‌نگار، تشریح شد، نخستین وظیفه یک رئیس‌جمهور آمریکا در عرصه سیاست خارجی این است:

«کارهای احمقانه نکن.»
(Don’t do stupid shit.)

البته اگر بخواهیم آن را یک «دکترین» بنامیم، چندان پیچیده یا نظریه‌پردازانه نیست. افزون بر این، اوباما که به رویکردی اندیشمندانه شهرت داشت، کارنامه‌ای کاملاً بی‌نقص در سیاست خارجی از خود بر جای نگذاشت؛ برای مثال، او در درک ابعاد واقعی تهدید چین کند عمل کرد.

با این حال، اگر ترامپ به این توصیه عمل کرده بود، شاید در ۲۸ فوریه بدون داشتن برنامه‌ای برای دستیابی به پیروزی، به اسرائیل در آغاز جنگ علیه ایران نمی‌پیوست.

ترامپ همچنین شاید ادعا نمی‌کرد که کشته شدن رهبران ارشد ایران، همراه با حملات سنگین هوایی، به‌زودی موجب تغییر رژیم در این کشور خواهد شد.

با توجه به پیچیدگی ساختار ایران و بی‌رحمی حاکمان آن، چنین تصوری به همان اندازه غیرواقع‌بینانه بود که کسی پیش‌بینی کند می‌توان با بمباران هوایی، مافیا را از سیسیل ریشه‌کن کرد.

اکنون، جنگی که ترامپ آغاز کرده، ممکن است به بحرانی تبدیل شود که تمام دوران ریاست‌جمهوری او را در خود فرو ببرد.

تجارت امروز دخل و تصرفی در مطلب ندارد و صرفا جهت روایت برای اطلاع افکار عمومی مطالب رسانه‌های بزرگ جهان را بازنشر می‌کند.

انتهای مطلب

امتیاز بدهید

تلگرام تجارت امروز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا