15 فایده ریواس برای بدن
اگر از عاشقان مزه های ترش باشید، بد نیست از فایده ریواس برای بدن نیز مطلع شوید. از ریواس در غذا و خورشت های مختلفی استفاده می شود. در این مقاله به توضیح ریواس و تمام جزییات آن می پردازیم.
به گزارش تجارت امروز؛ از آنجایی که ریواس در بین مردم ایران محبوبیت زیادی دارد. بهتر است با فایده ریواس برای بدن هم آشنا شوید. ساقههای این گیاه سبز و قرمز بوده و معمولا مردم آن را با افزودن برخی ادویهها و مواد، شیرین میکنند و میپزند.
ریواس چیست؟
ریواس شبیه به کرفس است، اما صورتی رنگ بوده و طعم آن ترش و شیرین یا ملس است. گیاه ریواس حاوی مواد معدنی، ویتامینها، فلاونوئیدها و ترکیبات فنولیک است که به عنوان آنتیاکسیدانها شناخته میشوند.
این گیاه برای رشد به زمستان های سرد نیاز دارد. در نتیجه، عمدتاً در مناطق کوهستانی و معتدل در سراسر جهان، به ویژه در شمال شرق آسیا یافت می شود. همچنین یک گیاه باغی رایج در آمریکای شمالی و شمال اروپا است.
فایده ریواس برای بدن
همچنین، گیاه ریواس حاوی ترکیباتی است که به عنوان مواد ضد التهابی و ضد عفونیکننده شناخته میشوند. این خواص دارویی باعث شده است که گیاه ریواس در درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار گیرد. برخی از تحقیقات نشان دادهاند که مصرف گیاه ریواس میتواند به کاهش فشار خون و بهبود سلامتی قلب کمک کند.
فایده ریواس برای کبد چرب
از خواص ریواس برای علائم کبد چرب میتوان به تاثیر این گیاه در سندروم هپاتیت نوزادان اشاره کرد. این اختلال نادر ژنتیکی سبب ترشح صفرا در کبد نوزادان میگردد و ریواس میتواند تا ۸۹ درصد زردی و لکههای زرد پوست را که به دلیل غالب شدن صفرا ایجاد میگردد، کاهش دهد.
فایده ریواس برای آلزایمر
ویتامین K موجود در ریواس میتواند به حفظ سلامت مغز کمک کند و در نتیجه پیشگیری از ابتلا به آلزایمر میشود. سلامت سلولهای مغز به ویتامین K وابسته بوده و این ویتامین، فعالیتهای شناختی و در نتیجه سلامت روانی افراد را تحریک کرده و حتی به درمان آلزایمر نیز کمک مینماید.
فایده ریواس برای پیشگیری از سرطان و بیماریهای قلبی
سلولهای سرطانی همان سلولهای بدن هستند که به دلیل تاثیر رادیکالهای آزاد و عدم توانایی بدن در بازسازی عملکرد سلولی به سلولهای سرطانی تبدیل میشوند و رشد غیر قابل کنترلی پیدا میکنند.
در اثر استرس اکسیداتیو همه افراد در معرض ابتلا به سرطان هستند، به همین دلیل مصرف غذاهایی که حاوی آنتی اکسیدانها همچون ویتامین A و ویتامین C هستند، برای پیشگیری و مبارزه با سرطان اهمیت بسیاری دارد. مصرف ریواس به دلیل وجود ویتامین C در مبارزه و پیشگیری از سلول های سرطانی تاثیر دارد.
همچنین ریواس حاوی بتاکاروتن و ترکیباتی همچون زآگزانتین و لوتئین است و برای پیشگیری از ایجاد سرطان دهان و سرطان ریه مصرف میشود.
بهبود سلامت استخوان
محتوای ویتامین K ریواس به شما کمک می کند تا استخوان های قوی و سالمی داشته باشید. ویتامین K برای تشکیل استخوان مهم است و می تواند به پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند.
کمک به هضم غذا
از جمله فیده ریواس؛ فیبر موجود در ریواس به حرکت در دستگاه گوارش کمک می کند و از مشکلاتی مانند یبوست جلوگیری می کند. همچنین حاوی ترکیباتی به نام سنوزید است که به عنوان ملین طبیعی عمل می کند. تانن موجود در ریواس نیز اثرات ضد اسهالی دارد.
کاهش التهاب
ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در ریواس به مبارزه با التهاب کمک می کند. این خواص ممکن است برای افراد مبتلا به سندرم واکنش التهابی سیستمیک مفید باشد. مطالعه دیگری نشان داد که خواص ضد التهابی عصاره ریواس می تواند به بهبود زخم کمک کند.
محتوای مواد مغذی ریواس
ریواس غنی از مواد مغذی ضروری نیست و محتوای کالری آن کم است. با این حال، منبع بسیار خوبی از ویتامین K1 است که حدود ۲۶ تا ۳۷ درصد از ارزش روزانه را در یک وعده ۳.۵ اونس (۱۰۰ گرم) بسته به پخته بودن آن تأمین میکند. مانند سایر میوه ها و سبزیجات، فیبر بالایی نیز دارد و مقادیری مشابه پرتقال، سیب یا کرفس دارد.
کاهش کلسترول
از جمله فایده ریواس کاهش کلسترول است. ممکن است سطح کلسترول را کاهش دهد. ساقه ریواس منبع خوبی از فیبر است که ممکن است بر کلسترول شما تأثیر بگذارد. در یک مطالعه کنترلشده، مردانی که سطوح بالای کلسترول را داشتند، به مدت یک ماه هر روز ۲۷ گرم فیبر ساقه ریواس مصرف کردند. کلسترول کل آنها ۸ درصد و کلسترول LDL (بد) آنها ۹ درصد کاهش یافت.
این اثر مفید منحصر به فیبر ریواس نیست. بسیاری از منابع فیبر دیگر به همان اندازه موثر هستند.
آنتی اکسیدان را فراهم می کند
ریواس همچنین منبع غنی آنتی اکسیدان است. یک مطالعه نشان می دهد که محتوای پلی فنول کل آن ممکن است حتی بیشتر از کلم پیچ باشد.آنتی اکسیدان های موجود در ریواس شامل آنتوسیانین ها هستند که مسئول رنگ قرمز آن هستند و تصور می شود فواید سلامتی دارند.
ریواس همچنین دارای مقادیر زیادی پروآنتوسیانیدین است که به عنوان تانن متراکم نیز شناخته می شود. این آنتی اکسیدان ها ممکن است مسئول برخی از فواید سلامتی میوه ها، شراب قرمز و کاکائو باشند.
چرا مزه ترش داره
ریواس احتمالا ترشمزهترین سبزیجاتی است که میتوانید پیدا کنید. اسیدیته آن عمدتاً به دلیل سطوح بالای اسید مالیک و اگزالیک آن است. اسید مالیک یکی از فراوان ترین اسیدهای موجود در گیاهان است و به طعم ترش بسیاری از میوه ها و سبزیجات کمک می کند.
جالب اینجاست که رشد ریواس در تاریکی باعث می شود ترش کمتر و لطیف تر شود. این رقم به ریواس اجباری معروف است که در بهار یا اواخر کاشته می شود.
طرز پخت ریواس
ریواس را می توان به روش های مختلفی خورد. معمولا در مرباها و دسرهایی که حاوی مقدار زیادی شکر هستند استفاده می شود. گفته می شود، استفاده از آن در دستور العمل های کم قند آسان است، یا حتی بدون شکر پخته می شود.
چند ایده خلاقانه شامل سالاد ریواس و کرامبل ریواس سالم است. می توانید این سبزی یا مربای آن را نیز به صبحانه خود اضافه کنید.
حرف آخر
با توجه به خاصیت هایی که از ریواس در این مقاله گفته شد، بهتر است ریواس را در رژیم غذایی خود جا بدهید تا از فایده ریواس بهره مند شوید.
انتهای مطلب/آ.ع