خواندنی

5 دستور پخت غذای خوشمزه برای مهمانی‌های بزرگ

یک مهمانی خوب، نه تنها به حضور دوستان و خانواده بستگی دارد، بلکه به طعم و کیفیت غذاها نیز ارتباط مستقیم دارد. با این دستور پخت‌های گام‌به‌گام و تصویری، می‌توانید با اطمینان خاطر، هر نوع غذایی را برای مهمانی‌تان آماده کنید.

به گزارش تجارت امروز؛ چه چیزی بهتر از یک مهمانی با غذاهای خوشمزه که همه را غافلگیر کند؟ در این مطلب ۵ دستور پخت ساده و در عین حال مجلسی را به شما آموزش می‌دهیم که هر مهمانی را به یک جشن بی‌نظیر تبدیل می‌کند. برای تهیه غذاهای مجلسی همیشه نیازی به مواد اولیه گران‌قیمت و کمیاب نیست. می‌توانید با استفاده از مواد اولیه ساده و در دسترس غذاهایی لذیذ و چشم‌نواز تهیه کنید.

در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا با این دستور پخت های لذیذ آشنا شوید.

۵ دستور پخت غذاهای خوشمزه

میزبانی یک مهمانی و پذیرایی از مهمانان عزیز همیشه لذت‌بخش است. انتخاب غذای مناسب برای یک مهمانی چند نفره می‌تواند تاثیر زیادی در خاطره‌انگیز شدن این دورهمی‌ها داشته باشد. در ادامه مطلب ۵ غذای خوشمزه و مجلسی را به شما معرفی می‌کنیم که می‌توانید برای مهمانی‌های خود تهیه کنید.

۱- دستور پخت قیمه

دستور پخت قیمه

برای ایجاد یک طعم بی‌نظیر در مراحل پایانی پخت یک قاشق غذاخوری گلاب ناب به خورش قیمه اضافه کنید. گلاب عطر و طعم فوق‌العاده‌ای به خورش می‌بخشد و آن را به یک غذای مجلسی تبدیل می‌کند.

سیب‌زمینی‌های خلالی را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند. سپس خورش قیمه جا افتاده را در ظرف سرو بریزید و با سیب‌زمینی‌های سرخ شده تزیین کنید. برای زیبایی بیشتر می‌توانید از چند برگ نعناع تازه و کمی زعفران دم کرده نیز استفاده کنید.

با این روش یک خورش قیمه مجلسی و خوش طعم خواهید داشت که مطمئناً همه مهمانان شما را شیفته خود خواهد کرد.

  • در صورت اضافه کردن دارچین رنگ خورش شما تیره می‌شود اگر دوست دارید یک خورش روشنی داشته باشید دارچین اضافه نکنید و یا در لحظه آخر از آن استفاده کنید زعفران دم کردهحتما اضافه کنید.
  • در ترکیب ادویه قیمه اضافه کردن کمی زنجفیل تازه یا نصف قاشق چایخوری زنجفیل طعم و تندی خوبی به خورش قیمه زعفرانی مجلسیمی‌دهد.
  • برای طبخ خورش قیمه زعفرانی مجلسی از لیموی رنگ روشن استفاده کنید تا خورش ظاهر بهتری پیدا کند.
  • اگر به جای آب از آب گوشت استفاده کنید خورش قیمه زعفرانی مجلسی شما لذیذتر می‌شود.
  • اگر پیاز‌داغ فراوان درست کنید و در انتهای پخت خورش به آن استفاده کنید طعم خورش لذیذتر و بسیار بهتر می‌شود.
  • استفاده از گوشت گوسفند به همراه مقدار کمی دنبه خورش را چرب‌تر و خوش‌طعم‌تر می‌کند.
  • برای عطر بهتر خورشت در صورت تمایل می‌توانید یکعدد هل در یک ربع انتهایی پخت به خورشت قیمه اضافه کنید.
  • برای پخت این خورشت از گوشت خورشتی با کیفیت استفاده کنید.
  • زعفران را به صورت جداگانه دم کنید و سپس به خورشت اضافه کنید.
  • از لیمو عمانی سیاه و سالم استفاده کنید.
  • برای طعم و عطر بهتر می توانید از هل و دارچین ساییده شده استفاده کنید.
  • خورشت قیمه را می توان با سیب زمینی سرخ شده یا نان سرو کرد.
تعداد نفرات گوشت خورشتی لپه پیاز رب گوجه فرنگی سیب زمینی لیمو عمانی زعفران دم کرده گلاب نمک، فلفل و زردچوبه و روغن
۱۰ نفر ۵۰۰ گرم ۲۵۰ گرم ۲ عدد ۲ ق.غ ۲ عدد ۳ عدد ۱  ق.غ ۱ ق.غ به مقدار لازم
۲۰ نفر ۱ ک.گ ۵۰۰گرم ۴ عدد ۴ ق.غ ۴ عدد ۶ عدد ۲  ق.غ ۲ ق.غ به مقدار لازم
۵۰ نفر ۲.۵ک.گ ۱.۲۵ک.گ ۱۰ عدد ۱۰ ق.غ ۱۰ عدد ۱۵عدد ۵  ق.غ ۵ ق.غ به مقدار لازم
۱۰۰ نفر ۵ ک.گ ۲.۵ ک.گ ۲۰ عدد ۲۰ ق.غ ۲۰ عدد ۳۰ عدد ۱۰  ق.غ ۱۰ ق.غ به مقدار لازم

۲- دستور پخت ته چین مرغ زعفرانی

دستور پخت ته چین مرغ زعفرانی

ته چین یکی از اصیل‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است که با طعمی دلنشین و ظاهری زیبا هر میهمانی را به یک جشن تبدیل می‌کند. ترکیب دلپذیر برنج زعفرانی ماست و مرغ یا گوشت این غذا را به یک انتخاب بی‌نظیر برای مهمانی‌ها و دورهمی‌های خانوادگی تبدیل کرده است. در این مطلب طرز تهیه ساده و مرحله به مرحله ته چین را به شما آموزش می‌دهیم تا بتوانید این غذای لذیذ را در منزل خود تهیه کنید.

طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی در قابلمه

  • برنج را شسته و خیس کنید.
  • ماست، زرده تخم مرغ، زعفران دم کرده، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید.
  • برنج را آبکش کنید و به مخلوط ماست اضافه کنید.
  • کف قابلمه را با کره چرب کنید و نصف برنج را داخل آن بریزید.
  • روی برنج را با خلال بادام و پسته تزیین کنید.
  • بقیه برنج را روی مواد داخل قابلمه بریزید و سطح آن را صاف کنید.
  • قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و دم بگذارید تا ته چین پخته شود.
  • بعد از پخت ته چین را در ظرف مورد نظر برگردانید و سرو کنید.

مراحل پخت ته چین مرغ در فر

  • مراحل ۱ تا ۳ را مانند پخت در قابلمه انجام دهید.
  • فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
  • مخلوط برنج را داخل ظرف پیرکس چرب شده بریزید و سطح آن را صاف کنید.
  • روی ظرف را با فویل بپوشانید و به مدت ۴۵ دقیقه در فر قرار دهید.
  • بعد از ۴۵ دقیقه، فویل را بردارید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید تا ته چین طلایی رنگ شود.
  • ته چین را از فر خارج کنید و بعد از کمی خنک شدن در ظرف مورد نظر برگردانید و سرو کنید.
مواد لازم برنج مرغ زعفران دم کرده ماست زرده تخم مرغ پیاز کشمش روغن مایع
۲ نفر ۱ پیمانه ۲۰۰ گرم ۱ ق.غ ۱ ۱ ۱.۲ ۱.۲ پیمانه ۲ ق.غ
۴ نفر ۲ پیمانه ۳۰۰ گرم ۲ ق.غ ۲ ۲ ۱.۵ ۱.۵پیمانه ۳ ق.غ
۶ نفر ۳ پیمانه ۴۰۰ گرم ۳ ق.غ ۳ ۳ ۲ ۲پیمانه ۳.۷۵ق.غ
۸ نفر ۴ پیمانه ۵۰۰ گرم ۴ ق.غ ۴ ۴ ۲.۲ ۲.۲پیمانه ۴ ق.غ
۱۰ نفر ۵ پیمانه  ۶۰۰ گرم ۵ ق.غ ۵ ۵ ۲.۵ ۲.۵پیمانه ۴.۵ ق.غ
۲۰ نفر ۱۰ پیمانه ۱.۲ک.گ ۱۰ ق.غ ۱۰ ۱۰ ۳.۵ ۳پیمانه ۸ ق.غ
۳۰ نفر ۱۵ پیمتنه ۱.۶ک.گ ۱۵ ق.غ ۱۵ ۱۵ ۴ ۴پیمانه ۱۰ ق.غ

۳- دستور پخت پاستا

دستور پخت پاستا

مهم‌ترین عامل خوشمزگی پاستا با سس آلفردو خود سس است. ترکیبی از کره، خامه، پنیر پارمزان و ادویه‌های معطر بافت نرم و طعمی بی‌نظیر به این سس می‌بخشد. نکته کلیدی در تهیه سس آلفردو حرارت ملایم و هم زدن مداوم است تا سس به خوبی یکدست شود و پنیر به طور کامل در آن حل شود.

دستور پخت پاستا با سس آلفردو

  • پیش از هر کاری برای جوشاندن پاستا، یک قابلمه بزرگ آب را به همراه دو قاشق غذاخوری پر نمک بگذارید به جوش بیاید.
  • پس از آن که آب شروع به قل زدن کرد پاستا را به آن اضافه کرده و مطابق دستورالعمل بسته بندی بپزید تا زمانی که کاملاً نرم شود. البته دقت داشته باشید که پاستا زیاد از حد نرم نشده و بافت آن از هم وا نرود.
  • زمانی که پاستاها به اندازه کافی پخته شدند آن‌ها را آبکش کنید و اجازه دهید آب میان آن‌ها به خوبی خارج شود.
  • در همین حال سینه مرغ را به صورت مکعبی یا نواری با ضخامت کم خرد کرده و به آن‌ها مقداری نمک و فلفل سیاه بزنید تا طعم‌دار شوند.
  • در این مرحله از طرز تهیه پاستا آلفردو قارچ‌ها را به صورت اسلایس نازک خرد کنید.
  • سپس یک تابه بزرگ را روی حرارت متوسط گرم کنید. ۲ قاشق غذاخوری کره یا روغن مایع داخل آن بریزید.
  • وقتی کره ذوب شد حرارت را بیشتر کرده و مرغ را اضافه کنید. تکه‌های مرغ را جا به جا نکنید تا قسمت زیرین آن طلایی رنگ شود. بعد از طلایی شدن مرغ‌ها را برگردانید تا روی دیگر آن‌ها نیز طلایی رنگ شود.
  •  انتظار می‌رود که سرخ شدن کامل مرغ‌ها چیزی بین ۶ تا ۸ دقیقه طول بکشد. پس از آن باید قارچ‌های اسلایس شده را نیز به تابه اضافه کرده و اجازه دهید تا تفت داده شده و آب آن‌ها نیز کشیده شود. سپس شعله اجاق گاز را خاموش کرده و به سراغ تهیه سس آلفردو می‌رویم.

طرز تهیه سس آلفردو

در این مرحله از طرز تهیه پاستا آلفردو باید به سراغ سس آن بروید.

  • در یک ظرف مناسب پنیر کره و خامه را با هم مخلوط کنید.
  • سپس آن‌ها را به یک تابه گود انتقال داده و روی حرارت ملایم هم بزنید.
  • حالا پنیر پارمزان را اضافه کرده و باز هم بزنید تا به خوبی با هم روی حرارت ملایم مخلوط شوند.
  • در این مرحله سیر خرده شده جعفری ریز شده، پودر سیر، نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده و هم بزنید. (در صورت تمایل یک فنجان شیر را نیز به این مواد اضافه کرده و کمی روی حرارت ملایم بگذارید تا قوام پیدا کند. به یاد داشته باشید که پاستا آلفردو با شیر، ممکن است مقداری رقیق‌تر باشد که البته با اضافه کردن خامه، می‌توانید این مشکل را حل کرده و دوباره بافت غلیظی به وجود بیاورید.)
  • حالا سس آلفردو شما آماده است و باید آن را با مرغ و قارچ مخلوط کرده و روی پاستا بریزید. در صورتی که سس آلفردو را با مهارت کامل آماده کنید، موفق خواهید شد که یک وعده پاستا آلفردو رستورانی درجه یک،سرو کنید.)

طرز تهیه‌ پاستا آلفردو در فر

پاستا چیکن آلفردو طرز تهیه نسبتا ساده‌ای دارد و برای آماده کردن آن نیازی به فر ندارید. اما شما می‌توانید بعد از طی‌کردن این مراحل پاستا را در فر بگذارید که روی آن برشته شود. برای این کار کافی است فر را گرم کنید. پاستا را به‌همراه سس در ظرف مخصوص بریزید و روی آن را با پنیر رنده‌شده بپوشانید. سپس ظرف پاستا را برای مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد بگذارید تا برشته و کبابی شود.

مواد لازم سینه مرغ قارچ خامه کره سیر پودر سیر شیر پاستا پنیر پارمزان نمک و فلفل جعفری خورد شده
۳ نفر ۳۰۰ گرم ۲۰۰ گرم ۲۵۰ گرم ۵۰ گرم ۲ حبه به میزان دلخواه ۱ پیمانه ۳۰۰ گرم ۱ پیمانه به میزان دلخواه به میزان دلخواه
۶ نفر ۶۰۰ گرم ۴۰۰ گرم ۴۵۰ گرم ۱۰۰ گرم ۴ حبه به میزان دلخواه ۱.۲ پیمانه ۵۰۰ گرم ۱.۲ پیمانه به میزان دلخواه به میزان دلخواه

۴- دستور پخت کوکو سیب زمینی

دستور پخت کوکو سیب زمینی

سیب زمینی این ریشه مغذی و پرخاصیت در قرن نوزدهم میلادی به ایران آورده شد و به سرعت جای خود را در سبد غذایی ایرانیان باز کرد. اولین کشت سیب زمینی در ایران در منطقه پشند استان البرز انجام شد و به همین دلیل سیب زمینی ایرانی به “سیب زمینی پشندی” معروف شد.

آماده سازی سیب زمینی

سیب زمینی ها را شسته و داخل آب انداخته و بگذارید تا کامل پخته شوند سپس از آب خارج کرده اجازه می دهیم خنک شود بعد آنها را پوست کنده با گوشت کوب له کرده و یا رنده می کنیم.

آماده سازی مواد کوکو سیب زمینی

ابتدا پیاز را پوست کنده رنده ریز می کنیم سپس آب آن را جدا کرده و پیاز را به سیب زمینی می افزاییم و به طور کامل با هم مخلوط می کنیم.

طرز تهیه کوکو سیب زمینی پخته

در این مرحله تخم مرغ ها را داخل ظرف مناسبی می ریزیم و نمک فلفل سیاه و زردچوبه را افزوده کمی مخلوط می کنیم تا از حالت لختگی خارج شود و سپس سیب زمینی و پیاز را افزوده مخلوط می کنیم. مواد کوکو با بافتی نرم آماده سرخ شدن می باشد. داخل تابه ای کمی روغن ریخته روی حرارت می گذاریم گرم که شد از مواد کوکو داخل دست به شکل سنتی (بیضی) در آورده و سرخ می کنیم تا دو طرف آن طلایی شود و سپس از روغن خارج می کنیم و روی دستمال روغن گیر می گذاریم تا روغن اضافی را پس دهد. حالا در ظرف سرو مناسبی چیده و با نان و سبزی تازه سرو می کنیم.

مواد لازم پیاز سیب زمینی تخم مرغ ادویه ها روغن
۲ نفر ۱ عدد ۲ عدد ۲ عدد به مقدار لازم به مقدار لازم
۴ نفر ۲ عدد ۴ عدد ۴ عدد به مقدار لازم به مقدار لازم
۶ نفر ۶ عدد ۶ عدد ۶ عدد به مقدار لازم به مقدار لازم

۵- دستور پخت سالاد الویه با مرغ

دستور پخت سالاد الویه با مرغ

سالاد الویه یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین سالادهای ایرانی است که در هر میهمانی و دورهمی جایگاه ویژه‌ای دارد. ترکیب بی‌نظیر سیب‌زمینی، هویج، مرغ، نخود فرنگی و سس مایونز طعمی دلپذیر و خاطره‌انگیز را به این سالاد بخشیده است. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه سالاد الویه برای تعداد نفرات مختلف آشنا کنیم تا بتوانید در هر موقعیتی این سالاد خوشمزه را آماده کنید.

دستور پخت سالاد الویه با مرغ

  • در ابتدا مرغ را همراه با پیاز و مقداری نمک بگذارید بپزد.
  • سپس مرغ پخته شده را ریش ریش کرده و سیب زمینی و تخم مرغ پخته شده را به آن اضافه کنید.
  • دقت داشته باشید که سیب زمینی و تخم مرغ پخته شده را بعد از پختن رنده کنید و به مواد سالاد الویه اضافه کنید. حالا نخود فرنگی را اضافه کنید.
  • بعد از آن هویج پخته شده و خیارشورهای نگین شده را به مواد اضافه کرده و کاملا تمام مواد را ترکیب کنید.

دستور پخت سس سالاد الویه

  • برای تهیه سس سالاد اولیه در ابتدا مقداری سس را با آب مرغ مخلوط کرده و کمی آبلیمو به آن اضافه کنید.
  • در صورت دلخواه می‌توانید به نسبت مقدار سس مایونز، مقداری هم ماست به سالاد الویه خود اضافه کنید.
  • حالا که سس شما آماده شد، تمام مواد را با میزان دلخواهی سس ترکیب کنید و  با نان باگت یا نان سبوس دار سرو کنید.
مواد لازم سینه مرغ سیب زمینی تخم مرغ نخود فرنگی هویج خیارشور سس مایونز آبلیمو نمک و فلفل
۲ نفر نصف یک عدد ۲ عدد ۲ عدد نصف لیوان ۱ عدد ۵ عدد به میزان دلخواه به میزان دلخواه به میزان دلخواه
۱۰ نفر ۱ عدد( ۳۰۰ گرم) ۴ عدد ۳ عدد یک لیوان ۱ عدد ۱۵ عدد ۵ ق.غ ۱ ق.غ به میزان دلخواه
۲۰ نفر ۲ عدد( ۶۰۰ گرم) ۶ عدد ۵ عدد یک لیوان ۲ عدد ۲۰ عدد ۷-۸ ق.غ ۲ ق.غ به میزان دلخواه

حرف آخر

پختن غذا برای مهمانان یک هنر است. با کمی خلاقیت و سلیقه می‌توانید غذاهایی خوشمزه و خاطره‌انگیز را برای مهمانان خود تهیه کنید. مهم‌ترین نکته این است که با عشق و علاقه غذا بپزید تا مهمانان شما از طعم و عطر غذاهای شما لذت ببرند. ممنونیم که تا انتهای مطلب با ما همراه بوده اید، از شما کاربران عزیز خواهشمندیم اگر انتقاد یا پیشنهادیی دارید با ما و دیگر کاربران سایت به اشتراک بگذارید.

انتهای مطلب/ م.د

امتیاز بدهید

تلگرام تجارت امروز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا