فروش آنلاین مشروبات الکلی در ایران + تصاویر
شاید تا چند سال گذشته به دلیل ممنوعیت خرید و فروش و مصرف مواد الکلی کمتر به صورت رسمی از آن سخن به میان می آمد. اما از آنجا که نادیده گرفتن یک معضل اجتماعی تنها به تشدید آن منجر خواهد شد طی سالهای اخیر آمار متعدد و گاها متناقضی از سرانه مصرف مشروبات الکلی در کشور ارائه شده است. آماری که نشان می دهد دسترسی به مشروبات الکلی در کشور چندان هم مشکل نیست و اکنون در بسیاری از جشن ها و مراسم های عروسی مشروبات الکلی به راحتی سرو می شود.
به گزارش تجارت امروز، اگرچه سال گذشته آمار چشمگیر مصرف سالانه ۴۲۰ میلیون لیتر الکل در کشور توسط وزارت بهداشت در خصوص سرانه مصرف مشروبات الکلی ارائه شد اما نیروی انتظامی میزان کشفیات الکل در کشور را حدود ۲۰ میلیون لیتر در سال اعلام کرده است که بیشتر به واقعیت نزدیک می نماید. و از آنجا که معمولا بیان می شود که میزان مصرف حدود سه برابر کشفیات است که با این وصف باید مصرف الکل را حدود ۶۰ میلیون لیتر در سال برآورد کرد که تقریبا معادل عدد اعلام شده توسط سازمان بهداشت جهانی یعنی ۵۲ تا ۵۵ میلیون لیتر در سال است.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که میزان مصرف سرانه الکل در ایران کمی بیش از یک لیتر برای جمعیت ۱۵ سال به بالاست. که مانند میزان مصرف در سایر کشورهای مسلمان است. فرمانده سابق نیروی انتظامی نیزعدد معتادان به الکل در کشور را ۱۳۰ تا ۲۰۰ هزار نفر اعلام کرده است. اما نباید فراموش کرد که این میزان تنها به معتادان الکلی مربوط می شود اما تعداد کسانی که به صورت تفریحی و در مراسم ها و جشن ها شبانه اقدام به سرو این مواد می کنند بسیار بیشتر از آمار رسمی است.
قاچاق یا تولید در کشور؟
برآورد می شود که سالانه بین ۶۰ تا ۸۰ میلیون لیتر انواع مشروبات الکلی به کشور قاچاق می شود. گفته می شود محموله های بزرگ مشروبات الکلی در برخی مواقع از معابر رسمی کشور و با حضور دستگاه های ناظر و متولی وارد می شود. سردار احمدی مقدم فرمانده سابق نیروی انتظامی کل کشور نیز در مصاحبه ای از گسترش خریدوفروش آزادانه مشروبات الکلی در تهران سخن گفته بود.
ستاد مبارزه با موادمخدر در سال ۱۳۸۲میانگین زمان دسترسی به انواع مختلف موادمخدر را ۲۲دقیقه و مشروبات الکلی را ۱۷دقیقه اعلام کرده بود که هم اکنون برخی از کاهش قابل ملاحظه این میانگین خبر می دهند. از فروش الکلی در مغازه ها گرفته تا ارائه تلفنی و اینترنتی اکنون راه دستیابی به مواد الکلی را بسیار آسان کرده اند
اما این میزان برای برآورد مصرف مواد الکلی در کشور به تنهایی گویا نیست چرا که جدا از مشروبات ساخته شده در داخل کشور محاسبه شده است. به طور کلی سهم عمده فروش مشروبات الکلی متعلق به سازندگان داخلی است و تولید مشروبات الکلی در داخل کشور چند برابر میزان واردات آن است.
استفاده از مشروبات قاچاق که اکثرا تقلبی هستند و مشروبات دست ساز که حاوی انواع اقسام قرصهای خواب آور و مواد مضرند و بالاخره استفاده از الکل طبی که امروزه در داروخانه هاهم به فروش می رسد، باعث شده که مصرف مشروبات غیر استاندارد عوارض بسیاری را برای مصرف کنندگان در پی داشته باشد و هر روز خبرهایی از گوشه و کنار کشور در مورد کور شدن یا مسمومیت دسته جمعی مصرف کنندگان به گوش برسد. مشهورترین این قربانیان، ده ها شیرازی بودند که چند سال قبل به دلیل استفاده از یک نوع مشروب دست ساز بینایی خود را از دست دادند و همچنین می توان به مسمومیت بیش از سیصد نفر در رفسنجان در پی مصرف مشروبات الکلی اشاره کرد .
خرید و فروش مشروبات الکلی تنها در چند ثانیه
ستاد مبارزه با موادمخدر در سال ۱۳۸۲میانگین زمان دسترسی به انواع مختلف موادمخدر را ۲۲دقیقه و مشروبات الکلی را ۱۷دقیقه اعلام کرده بود که هم اکنون برخی از کاهش قابل ملاحظه این میانگین خبر می دهند. از فروش الکلی در مغازه ها گرفته تا ارائه تلفنی و اینترنتی اکنون راه دستیابی به مواد الکلی را بسیار آسان کرده اند.
اکنون کافی است سری به صفحات اینترنت و یا اینستاگرام بزنید تا با تنوع زیادی از مواد الکلی با قیمت های متفاوت از لیتری ۱۵ هزار تومن گرفته تا بالای یک میلیون مواجه شوید.حتی در برخی از فروشگاه های اینترنتی بدون فیلتر می توان به راحتی خرید یک کتاب یا چند وسیله دم دستی بهترین مارک های شراب را خریداری کرد و با یک سرچ ساده در اینستاگرام شراب مورد نظر را درب منزل تحویل گرفت.
البته فروش تلفنی حتما احتیاج به معرف دارد. یعنی یا باید تماس گیرنده نام آشنایی را ببرد یا آشنا قبلتر نام تماس گیرنده را اطلاع داده باشد. این مشروبات الکلی که اکثرا ساخت کشورهای چک و روسیه است از طریق عراق و مرز بانه وارد کشور می شود.
مصرف کنندگانی که روی جانشان شرط می بندد
شاید عده ای پیش خود فکر کنند چرا در کشورهای خارجی که مصرف مشروبات الکلی به مراتب بیش از ایران است کمتر شاهد به خطر افتادن جان افراد هستیم؟ این در حالی است که بر خلاف آنچه تصور می شود حتی در کشورهای غربی و غیر مسلمان نیز خرید و فروش الکل تحت شرایط خاص و با استانداردهای مختلف و نظارت سازمان های دولتی انجام می گیرد.
بسیاری از این مشروباتی که به صورت غیر قانونی در ایران به فروش می رسد به الکل متانول آلوده بوده که مصرف آن به کوری و حتی مرگ منجر می شود. الکل چوب موجود در مشروبات الکلی دست ساز، بسیار سریع از راه مخاط دهان و دستگاه گوارش جذب می شود. در صورت استفاده مکرر از الکل اتیلیک یا اتانول که همان الکل موجود در داروخانه هاست باعث بروز عوارضی همچون کوچک شدن کبد (سیروز کبدی)، زخم معده و عوارض گوارشی می شود.
بسیاری از جوانانی که نمی توانند در اجتماع جایگاهی برای خود دست و پا کنند، مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر را به عنوان راهی برای جلب توجه و دیده شدن به عنوان یک فرد بزرگسال برمی گزینند. به گونه ای که حتی در میان برخی دانشجویان نیز مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر به وفور مشاهده می شود
مصرف خیلی زیاد آن ممکن است موجب فلج شدن فعالیتهای مغزی و دستگاه تنفسی و در نتیجه مرگ گردد. به طور کلی این اثرات چنانچه همراه با مصرف آرام بخشها و دیگر داروهای تضعیف کننده باشد، تشدید می شود. مصرف زیاد آن همراه با داروهای ضد افسردگی از جمله بار بیتوریک ها اغلب ممکن است، موجب مرگ فرد و مصرف منظم و مستمر حداقل ۴ بار نوشابه های الکلی در روز ممکن است در بلند مدت و به تدریج موجب آسیب کبد، مغز، قلب، و دیگر اعضای بدن گردد.
به طور کلی می توان گفت عمده ترین عارضه مصرف مشروبات الکلی اختلال در غده پانکراس، هپاتیت الکلی، خونریزی دستگاه گوارش ناشی از واریس های مری، کم خونی و آنمی، سوء تغذیه، افزایش ابتلا به عفونت های ریوی، مغزی و مننژیت است.
جوانانی که روز به روز بیشتر به سمت مشروب کشیده می شوند
به عقیده کارشناسان طی سال های اخیر تعداد جوانانی که به مصرف مشروبات الکلی روی می آورند افزوده شده است. شاید یکی از دلایل اصلی آن نوعی کلاس گذاشتن و با تشخص جلوه کردن و یا عقب نماندن از سایرین در مهمانی های شبانه باشد. در ۱۰سال گذشته مصرف مشروبات الکلی به حداقل ۱۸ سال رسیده است و الکلیسم به عنوان یک اعتیاد ویرانگر در رده سنی ۲۵ تا ۴۰ دیده می شود که این آمار بسیار تکان دهنده است.
به طور کلی یکی از مهم ترین دلایل گرایش جوانان به مشروبات الکلی کمبود و گرانی تفریح و سرگرمی برای جوانان است. در اصل جوانی که از آموزش مهارت های زندگی سالم در مدرسه و دانشگاه محروم بوده است این تفریح را برای خود برمی گزینند.
بسیاری از جوانانی که نمی توانند در اجتماع جایگاهی برای خود دست و پا کنند، مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر را به عنوان راهی برای جلب توجه و دیده شدن به عنوان یک فرد بزرگسال برمی گزینند. به گونه ای که حتی در میان برخی دانشجویان نیز مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر به وفور مشاهده می شود. اگر سهولت نسبی دسترسی به این مواد را نیز در مقایسه با سالهای گذشته به آن بیفزاییم علت گرایش روز افزون جوانان به مصرف مواد الکلی روشن تر می شود. مساله ای که به جای کتمان شدن بهتر است هرچه زودتر در دستورکار مسئولان قرار گیرد.