چالشهای صنعت آسیابانی؛ از کمبود سرمایه در گردش تا ضرورت بهروزرسانی نرخها
مدیرعامل آرد روشن یزد با انتقاد از مشکلات ساختاری صنعت آسیابانی، خواستار بهروزرسانی نرخ آرد و حمایت دولت برای تأمین سرمایه در گردش شد. او هشدار داد که ادامه روند فعلی، تولیدکنندگان را به سمت فرسودگی خطوط تولید و خروج از چرخه اقتصادی سوق میدهد.

به گزارش تجارت امروز؛ مهندس هادی پور، مدیرعامل آرد روشن یزد، در خصوص مشکلات صنعت آرد و آسیابانی گفت: بحث چند نرخی بودن سالها است که برای کارخانه ها مشکل ساز شده است. به تازگی نیز بحث مصوبه مجلس برای آزادسازی نرخ گندم صنف و صنعت مطرح شده که قرار است در سال آینده گندم صنف و صنعت با قیمت تمام شده در اختیار صنف و صنعت قرار گیرد و امیدواریم دولت هر برنامه ای که دارد برای آرد صنف و صنعت و آرد نان های حجیم یک نرخ در نظر بگیرد.
مهندس هادی پور مدیر عامل آرد روشن یزد اجرای با ذکر مطلب فوق اظهار کرد برای اجرای این مصوبه بهتر است دولت تدبیری اتخاذ کند که فاصله نرخ بین صنف و صنعت و خبازی کم باشد تا مثل تجربه چندین سال قبل مشکلاتی در این حوزه برای فعالان صنعت ایجاد نشود و صنعتگران که هدفی جز تولید ندارند، در مظان اتهام قرار نگیرند.
وی با اشاره به تورم فزاینده و افزایش هزینه های تولید و عدم به روزرسانی نرخ ارد گفت: هر سال با افزایش چندین برابری نرخ ها باید منتظر به روز شدن نرخ باشیم، نبود توجیه اقتصادی در آسیابانی موجب استهلاک خطوط تولید و تجهیزات کارخانه مدرن آسیابانی شده است.
آسیابانان باید چند سال یکبار اندوخته ای را برای به روز رسانی خطوط در نظر بگیرند که در شرایط موجود بحث به روز رسانی با مشکل مواجه شده است.
مدیر عامل آرد روشن یزد خواستار حمایت دولت از کارخانه ها در تأمین سرمایه در گردش شد و بیان کرد: وقتی نرخ ها انحصاری است لازم است فکری اساسی برای تأمین سرمایه در گردش کارخانه ها شود یا گندم رسانی به صورت ضمانت نامه ای با توجه به مصرف یک سال گذشته کارخانه ها که در سامانه ثبت شده، به کارخانه ها تعلق گیرد با تسهیلات ارزان قیمت به صورت مصوب به نسبت سهمیه مصرفی هر کارخانه از بانک سپه که بانک عامل است، در نظر گرفته شود.
هادی پور نبود متولی برای صنعت آرد را از معضلات موجود دانست و تصریح کرد: در حال حاضر ۳۱ استان در کشور داریم با ۳۱ سلیقه! به عنوان مثال، در خصوص طرح تولید سلامت محور نان و تولید آرد کامل طی یک سال و نیم گذشته، پیگیری ها کند پیش رفته و متاسفانه سلیقه ای در هر استان اجرا میشود که اگر متولی واحد وجود داشته باشد ، تصمیمات تخصصی تر پیش می رود.
وی با اشاره به حجم ناخالصی ها در گندم و وضعیت کیفی گندم داخلی گفت: در حال حاضر خرید گندم زیر نظر وزارت جهاد انجام می شود و تأمین مالی نیز زیر نظر این وزارتخانه است لذا انتقادات و اعتراضات مبنی بر وضعیت کیفی، جدی گرفته نمی شود.
مدیر عامل آرد روشن یزد، افزایش فزاینده هزینه های برق و افزایش دو تا سه ماه یک بار هزینه های تولید از جمله هزینه کیسه را که به هر تخته ۸ هزار تومان رسیده است. از معضلات اقتصادی برای کارخانه ها دانست و خاطرنشان کرد: هزینه برق کارخانه ها هر ماه افزایش پیدا می کند، این در حالی است که از آغاز سال ۱۴۰۲ هیچ گونه تغییر نرخی در حوزه سبوس و آرد نداشته ایم و دو سال است که با نرخ ثابت کار می کنیم. با شرایط موجود، صنعت آسیابانی صرفه اقتصادی ندارد و در شرایط اقتصادی موجود مجبور به خرید ژنراتور برق شده ایم. انتظار می رود در سال آینده، تغییری در روند قیمت گذاری و افزایش دستمزد برای صنعت آسیابانی انجام شود تا وضعیت بحرانی صنعت به لحاظ اقتصادی جبران گردد.
انتهای مطلب/ ن.پ