شخصیت شناسی آدم ها با 20 ترفند
در مقاله پیش رو قصد داریم تا با تکنیک های شخصیت شناسی، به شما بگوییم که در چه زمانهایی می توانید چهره بینقاب دوستانتان را ببینید و ذات واقعیشان را بشناسید.
به گزارش تجارت امروز؛ شخصیت شناسی در افراد مختلف کاری بسیار پیچیده است چرا که شخصیت ظاهری برخی افراد دارای تفاوتهای اساسی با شخصیت درونی آنها است. آدمها برحسب موقعیتهای مختلف زندگی بنابر دلایل گوناگونی مجبور به استفاده از چهرههای دروغین میشوند تا شخصیتی که دلشان میخواسته را به افراد نشان میدهند و ذات درونی خود را شخصیت خویش را از دید اطرافیان کتمان میکنند. اما شما میتوانید با انجام ترفندهای شخصیت شناسی که در ادامه به شما میگوییم ذات واقعی انسان ها را در موقعیتهای مختلف بشناسید و ذات آنها را تشخیص دهید.
اولین گام شخصیت شناسی در زمانی که از آنها انتقاد میکنید
برای همه ما پیش آمده که از دوستان و اطرافیانمان انتقاد کنیم. انتقادهای منصفانه فرصتی برای آموختن و بهتر شدن است و نیت شما از بیان این انتقادات بهبود عملکرد دوستانتان است. متاسفانه برخی از افرادی که مورد انتقاد قرار میگیرند، سریع به انتقادها پاسخ داده و جبهه گرفته و در لاک دفاعی فرو میروند، در این موقعیت شما میتوانید به شخصیت درونی دوستتان پی ببرید چون او نیز انتقادات بی رحمانهای از شما خواهد کرد.
هنگامی که به آنها نیاز دارید
دوست واقعی کسی است که برای حل مشکلات هر کاری که از دستش بربیاید، دریغ نکند. اگر در رابطه دوستی همیشه در حال انجام کارهای دوستتان هستید و زمانی که به او نیاز دارید، تنهایتان میگذارد در این ارتباط تجدید نظر کنید. هنگامی که به دوستتان نیاز دارید اما او از کمک به شما سرباز میزند، شخصیت واقعیاش شناخته خواهد شد.
زمانی که محبت های همیشگی تان کم میشود
برخی افراد از اطرافیانشان طلبکار بوده و بسیار پرتوقع هستند و انتظار دارند دیگران به تمام خواستههای آنها توجه کنند. این افراد اغلب تا زمانی با شما خوب رفتار میکنند که به آنها توجه و محبت نمایید اما با کوچکترین نه شنیدن و قطع محبت و سرویسهای همیشگی احساس ناراحتی میکنند و خیلی زود خودشان را کنار میکشند.
زمانی که با آنها اختلاف نظر دارید
در نظام خلقت هیچ یک از افراد از نظر روحی، روانی و تفکرات با یکدیگر یکسان نیستند و اختلاف نظر ما با دیگران امری شایع است، همه ما باید به تفاوتها و اختلاف نظرها احترام بگذاریم، اگر آستانه تحمل خود را بالا ببریم و بپذیریم که آدمها متفاوتند و قرار نیست همه باب سلیقه ما باشند و رفتار دیگران تا وقتی به روان و آرامش ما آسیبی نرسانند، به خودشان مربوط است، به آرامش خواهیم رسید. پس اگر دوستتان با کوچکترین تفاوت و اختلاف نظری به شما توهین کرد، ادامه دوستی آسیب زننده است.
در شرایطی که مطابق میلشان رفتار نمیکنید
برخی افراد ویژگیهای خاصی دارند که بهواسطه آنها به عنوان شخصیت کنترلگرا شناخته میشوند. افرادی که این نوع شخصیت را دارند، عموما افرادی هستند که در هر کار و مسئلهای نظر خودش را اعمال میکند. این افراد تحمل نه شنیدن و مخالفت دیگران را با خودشان ندارند. به همین دلیل با اولین مخالفت دیگران با خودشان به شدت ناراحت و عصبانی میشوند و واکنش نشان میدهند، در این زمان میتوانید شخصیت واقعی دوست کنترل گر خود را بشناسید.
هنگامی که شما سود و منافعی برایشان ندارید
برخی افراد دچار اختلال شخصیت خودشیفته هستند و میپندارند که از دیگران برترند و از هر کسی برای رسیدن به خواستههایشان استفادهمیکنند و نسبت به اطرافیان قدر نشناسند. این افراد تنها تا زمانی با شما هستند که پای منافعشان وسط بوده و سود و منفعتی برایشان داشته باشید، افراد خودشیفته هنگامی که دیگر شما سود و منافعی برایشان نداشته باشید، شخصیت واقعیشان را نشان میدهند.
شخصیت شناسی از روی اعمال انسان ها
علاووه بر رفتارهای هر فرد برخی کارها نیز هستند مانند حرکات بدن، حالت چشم ها و دیگر کارهایی که میتوانید از طریق آنها شخصیت فرد مقابلتان را حتی اگر با او صمیمی نیستید بشناسید.
برای شخصیت شناسی، عینی و ذهنی باشید
قبل از اینکه بخواهید با شخصیت دیگران آشنا شوید، ابتدا باید ذهنیت باز داشته باشید. اجازه ندهید احساسات و تجربیات گذشته شما بر برداشتها و نظرات شما تأثیر بگذارد. اگر به راحتی درباره مردم قضاوت کنید، باعث میشود در شخصیت شناسی مردم اشتباه کنید. در نزدیک شدن به هر تعامل و موقعیتی عینی باشید.
به گفته جودیت اورلوف در روانشناسی امروز ، منطق به تنهایی کل داستان مربوط به کسی را به شما نمیگوید. شما باید تسلیم سایر اشکال حیاتی اطلاعات شوید تا بتوانید نشانههای غیرکلامی مهم مردم را بخوانید.
او میگوید برای دیدن و آگاهی از شناخت شخصیت کسی باید “عینی باقی بمانید و بدون خدشه و تحریف اطلاعات، بیطرفانه هرچیزی را میبینید قبول و درک کنید.”
به ظاهر توجه کنید
جودیت اورلوف، میگوید هنگامی که میخواهید شخصیت افراد را بشناسید، سعی کنید به ظاهر آها توجه کنید. آنها چه میپوشند؟ آیا آنها برای موفقیت لباس پوشیدهاند، که نشاندهنده بلند پرواز بودن آنها است؟ یا اینکه آنها شلوار جین و تیشرت پوشیدهاند، این به معنای راحتی است؟ آیا آنها آویزهایی مانند گردنبند یا دستبند دارند که ارزشهای معنوی آنها را نشان دهد؟ به طور کلی هرچه آنها بپوشند، شما میتوانید چیزی را از آن برداشت کنید.
سام گاسلینگ، روانشناس شخصیت در دانشگاه تگزاس و نویسنده کتاب اسنوپ؛ میگوید شما باید به “موارد هویتی” توجه کنید. اینها مواردی است که مردم با ظاهر خود انتخاب میکنند، مانند تیشرت با شعار ، خال کوبی یا حلقه. موارد هویتی اظهارات آگاهانهای است که ما در مورد نگرش، اهداف، ارزشها و غیره ارائه میدهیم. به طور کلی، مردم واقعاً دوست دارند شناخته شوند. آنها حتی این کار را برای ظاهر خوب انجام میدهند. اگر به این انتخاب توجه شود، ترجیح میدهند آنها به طور واقعی دیده شوند تا صرفا مثبت. “همچنین، برخی از یافتهها حاکی از آن است که شاید صفات روانشناختی ،تا حدی، در چهره یک فرد خوانده شود.
به وضعیت بدن توجه کنید
در بحث شخصیت شناسی وضعیت بدن شخص در مورد نگرش او چیزهای زیادی میگوید. اگر آنها سر خود را بالا نگه دارند، به این معنی است که اعتماد به نفس دارند. اگر آنها بلاتکلیف یا غواصی راه بروند، ممکن است نشانه پایین آمدن اعتماد به نفس باشد.
جودیت اورلوف میگوید وقتی نوبت به وضعیت بدنی میرسد، به دنبال این باشید که آیا آنها به حالت اطمینان راه میروند یا اینکه بلاتکلیف یا غول پیکر، که نشاندهنده عزت نفس پایین است.
برای شخصیت شناسی، حرکات بدنی را تماشا کنید
بیشتر از کلمات، افراد احساسات خود را از طریق حرکات بیان میکنند. به عنوان مثال؛ ما به کسانی که دوست داریم متمایل میشویم و از کسانی که دوست نداریم دور میشویم.
اوی پومپوراس، میگوید: “اگر آنها در حال خم شدن هستند، اگر دستانشان باز باشد، کف دستها رو به بالا باشد، این نشانه خوبی است که آنها با شما در ارتباط هستند. اگر مشاهده کردهاید که فرد در حال خم شدن است، به این معنی است که او مانع بین شما را کنار میزند.
حرکت دیگری که باید به آن توجه شود، حرکت دستها یا پاها است. برای مثال؛ پنهان کردن دستها به این معنی است که آنها چیزی را پنهان میکنند. اما اگر میبینید که آنها لب گاز میگیرند، به این معنی است که آنها تحت فشار یا در یک موقعیت نامناسب سعی در تسکین خود دارند.
سعی کنید حالات صورت را تفسیر کنید
در بحث شخصیت شناسی تا زمانی که شما در چهره پوکر استاد نباشید، احساسات شما روی صورت شما حک میشود. به گفته جودیت اورلوف، روشهای مختلفی برای تفسیر حالات صورت وجود دارد.
در پروسه شخصیت شناسی وقتی میبینید که خطوط عمیق اخم در حال شکلگیری است، ممکن است نشان دهد که فرد نگران یا بیش از حد فکر میکند. برعکس، شخصی که واقعاً میخندد خط لبخند شاد یر چهره دارد. نکته دیگری که باید مراقب آن باشید، لبهای جمع شده است که میتواند نشانگر خشم، تحقیر یا تلخی باشد. علاوه بر این، فک بسته شده و ساییدن دندان نشانه تنش است.
همچنین، سوزان کراوس ویتبورن در روانشناسی امروز طبقهبندی لبخندها توصیف میکند:
لبخند پاداش: لبها مستقیماً به سمت بالا کشیده میشوند، گودیهای کنار دهان و ابروها بلند میشوند. این نوع لبخند بازخورد مثبت را بیان میکند.
لبخند افراطی: لبها به یکدیگر فشار آورده در حالی که گودیهای کمی در کنار دهان ایجاد میکند. این لبخند نشانه دوستی و دوست داشتن است.
لبخند غالب: لب بالایی بلند شده و گونهها به سمت بالا رانده میشوند، بینی چروک شده و تورفتگی بین بینی و دهان عمیقتر میشود.
برای شخصیت شناسی، از بحث کوچک فرار نکنید
شاید شما با ایجاد صحبتهای کوچک احساس ناراحتی کنید. اما این بحثها میتواند به شما این فرصت را بدهد تا با شخص مقابل آشنا شوید و در راه شخصیت شناسی موفقتر به نظر بیایید.
گفتگوی کوچک به شما کمک میکند تا رفتار یک فرد را در شرایط عادی مشاهده کنید. سپس میتوانید از آن به عنوان معیار استفاده کنید تا با دقت هر رفتاری غیرعادی را تشخیص دهید.
برای دریافت پاسخ مستقیم، مستقیم سوال کنید
برای دریافت پاسخ مستقیم، باید از سوالات مبهم دوری کنید. همیشه سوالاتی بپرسید که نیاز به پاسخ مستقیم دارند. به یاد داشته باشید وقتی شخص در حال پاسخ دادن به سوالات شما است سخن او را قطع نکنید. در عوض، میتوانید رفتارهای شخص را هنگام صحبت مشاهده کنید.
به کلمات و لحن استفاده شده توجه کنید
در شخصیت شناسی نکتهای که حائز اهمیت است این است که؛ وقتی با کسی صحبت میکنید، سعی کنید متوجه کلماتی شوید که استفاده میکند. برای مثال؛ وقتی فرد میگوید “این دومین تبلیغ من است”، می خواهد بدانید که او قبلاً هم تبلیغی داشته است.
یا برای نمونه افرادی که از عبارت؛ “حدس بزن چی شده؟” استفاده میکنند درواقع برای تقویت تصویر از خود به دیگران اعتماد میکنند. آنها میخواهند شما از آنها تعریف کنید تا احساس خوبی نسبت به خود داشته باشند. شما همچنین باید به دنبال لحن استفاده شده باشید.
میزان صدای ما میتواند چیزهای زیادی در مورد احساسات انعکاس دهد. فرکانسهای صدا ارتعاشات را ایجاد میکنند. هنگام صحبت مردم، متوجه شوید که میزان صدای آنها چقدر بر روی شما تأثیر میگذارد.
برای شخصیت شناسی، به آنچه دل شما میگوید گوش دهید
وقتی میخواهید به شخصیت شناسی فرد روبهرو خود بپردازید، به خصوص وقتی برای بار اول او را ملاقات میکنید به حرف دلتان گوش دهید. قبل از اینکه فرصتی برای تفکر پیدا کنید، به شما یک واکنش سریع میدهد.دل شما چه با شخص راحت باشید و چه نباشید بازخورد خود را برای شما بیان میکند. احساسات قلب به سرعت رخ میدهد، درواقع یک پاسخ اولیه محسوب میشوند. آنها سنجش حقیقت درون شما هستند و اگر بتوانید به مردم اعتماد کنید بیان میشوند.
با چشمهای بصیرت ببینید
گاهی اوقات، ممکن است احساس افسوس و آه در مورد مردم بدست آورید. اما هوشیار باشید زیرا این بینشها بسیار چشمگیر هستند. ما معمولاً آن را از دست میدهیم زیرا به سرعت به فکر بعدی میرویم تا این بینش مهم از بین برود.
برای شخصیت شناسی، حضور شخص را حس کنید
این بدان معنی است که باید فضای کلی عاطفی اطرافمان را احساس کنیم. هنگامی که میخواهید به شخصیت طرف مقابل خود پی ببرید، سعی کنید توجه داشته باشید که آیا این فرد حضور دوستانهای دارد که شما را به خود جلب کند یا شما مانند یک دیوار روبهروی آن هستید. حضور، یک انرژی کلی است که ما ساطع میکنیم، نه لزوماً متناسب با گفتار یا رفتار.
به چشمها توجه کنید
چشم ما دروازه روح ماست. آنها انرژیهای نیرومندی را منتقل میکنند. بنابراین سعی کنید چشمهای طرف مقابل خود را نگاه کنید.. وقتی به چشمها نگاه میکنید میتوانید پی ببرید آنها چگونه شخصیتی دارند. همچنین میتوانید با مشاهده اندازه مردمک “به عنوان یک ردیاب خوب برای پی بردن به آنچه مردم دوست دارند” عمل کنید. چشمها میتوانند دروغگویی یا حقیقت را بیان کنند.
تمرین دیدن
تمرین کاملاً عالی است، بنابراین هرچه بیشتر روی افراد مطالعه کنید، میتوانید بیشتر و بطور دقیقتر درباره شخصیت آنها نظر دهید. به عنوان یک تمرین، سعی کنید تماشای نمایشهای گفتاری را روی بی صدا انجام دهید. تماشای حالات و عملکردهای صورت آنها به شما کمک میکند بدون شنیدن هیچ کلمهای احساسات افراد را هنگام صحبت بسنجید. سپس، با صدا دوباره تماشا کنید و ببینید چقدر درست حدس زدهاید.
پایان مطلب/س.آ