فرهنگی

28 غذای مخصوص شب عید در شهرهای مختلف ایران؛ غذاهای نمادین نوروز

شب عید با غذای مخصوص شب عید در شهرهای مختلف ایران، رنگارنگ‌تر و خاطره‌انگیزتر می‌شود.هر غذا طعمی از فرهنگ و سنت‌های کهن را به سفره نوروزی می‌آورد.

شب عید با غذای مخصوص شب عید در شهرهای مختلف ایران، جلوه‌ای از فرهنگ و سنت‌های کهن را به سفره‌ها می‌آورد. از سبزی‌پلو با ماهی در تهران تا قیمه نثار قزوین، هر غذا قصه‌ای از اصالت و طعم‌های بی‌نظیر ایرانی را روایت می‌کند. این تنوع چشم‌نواز، سفره نوروزی را به جشنواره‌ای از مزه‌ها تبدیل می‌کند که چشیدن آن‌ها، سفری خاطره‌انگیز به دل ایران است. در این مطلب از تجارت امروز، با خوشمزه‌ترین غذاهای نوروزی شهرهای مختلف آشنا شوید!

غذای مخصوص شب عید در شهرهای مختلف ایران

در شب عید نوروز، هر منطقه از ایران با غذاهای محلی خود این جشن را گرامی می‌دارد. در ادامه، ۲۸ غذای مخصوص شب عید در شهرهای مختلف ایران را معرفی می‌کنیم:

۱. سبزی پلو با ماهی (سراسر ایران و مازندران)

سبزی پلو با ماهی

غذای نمادین نوروز که برنج با سبزی‌های معطر مثل شوید و گشنیز ترکیب شده و با ماهی سرخ‌شده یا کبابی سرو می‌شود. این غذا نماد تازگی و برکت در سال نو است.

۲. کوکو سبزی (سراسر ایران)

یک کوکوی ساده و خوشمزه از سبزیجات معطر که گاهی با گردو و زرشک تهیه می‌شود. معمولاً کنار سبزی پلو با ماهی سرو شده یا به‌تنهایی به‌عنوان شام سبک نوروزی مصرف می‌شود.

۳. رشته پلو (تهران و مناطق مرکزی)

رشته پلو

برنجی که با رشته پلویی ترکیب می‌شود و با مرغ، گوشت یا خرما سرو می‌شود. رشته در فرهنگ ایرانی نماد گره خوردن کارها و امید به گشایش در سال جدید است.

۴. دلمه برگ مو (تبریز)

برگ‌های مو که با ترکیبی از برنج، گوشت، لپه و سبزیجات معطر پر شده و آرام پخته می‌شوند. این غذا به دلیل طعم خاص و پیچیدگی در تهیه، برای شب عید محبوب است.

۵. قیمه نثار (قزوین)

قیمه نثار

یک غذای مجلسی و لوکس از قزوین که شامل برنج زعفرانی، گوشت قیمه‌ای، خلال بادام و پسته است. عطر ادویه‌ها و شیرینی ملایم خلال‌ها، این غذا را بی‌نظیر می‌کند.

۶. کلم پلو (شیراز)

غذای محلی شیراز که از برنج، کلم خردشده، سبزیجات و کوفته‌ریزه‌های گوشتی تشکیل می‌شود. این غذا عطر و طعمی خاص دارد و برای شب‌های عید انتخابی دلپذیر است.

۷. ترش تره (گیلان)

ترش تره-ذای مخصوص شب عید در شهرهای مختلف ایران

یک غذای خوش‌طعم شمالی که از سبزیجات محلی، سیر، تخم‌مرغ و آب نارنج تهیه می‌شود. این خورش با برنج کته و ماهی دودی سرو می‌شود و طعم ترش و تازه‌ای دارد.

۸. کوکو اشپل (گیلان)

کوکویی متفاوت از شمال ایران که با تخم ماهی (اشپل)، سبزی و تخم‌مرغ درست می‌شود. این کوکو سرشار از امگا ۳ است و معمولاً کنار نان و زیتون سرو می‌شود.

۹. خورشت سیر قلیه (گیلان)

خورشت سیر قلیه

خورشتی شمالی با برگ سیر تازه، گوشت یا مرغ و چاشنی‌های ترش. این غذا کنار برنج دودی طعمی بهشتی دارد و در گیلان از غذاهای اصلی نوروز است.

۱۰. باقالی قاتوق (گیلان)

خورشتی شمالی که از باقالی مازندرانی، شوید و تخم‌مرغ تهیه می‌شود. این غذا با عطر شوید تازه، کنار ماهی سفید یا ماهی دودی ترکیب فوق‌العاده‌ای می‌سازد.

۱۱. شور ماهی پلو (بوشهر)

شور ماهی پلو

غذایی ساده و لذیذ از جنوب ایران که شامل برنج با ماهی شور یا ماهی خشک‌شده است. این غذا با سبزیجات تازه و ترشی جنوبی طعم بی‌نظیری پیدا می‌کند.

۱۲. قیمه مشهدی با رشته پلو (خراسان)

خورشتی شبیه قیمه معمولی اما با طعمی غلیظ‌تر که کنار رشته پلو سرو می‌شود. این غذا در مشهد به‌عنوان شام شب عید بسیار رایج است.

۱۳. ته‌چین مازندرانی (مازندران)

28 غذای مخصوص شب عید در شهرهای مختلف ایران؛ غذاهای نمادین نوروز

یک ته‌چین خوش‌رنگ و لعاب که با مرغ، برنج، زعفران و کشمش تهیه می‌شود. ته‌چین در مازندران کمی شیرین‌تر است و در مهمانی‌های عید طرفدار زیادی دارد.

۱۴. مرغ ترش (مازندران)

مرغی که با سبزیجات معطر محلی، رب انار، سیر و آب‌لیمو یا نارنج پخته می‌شود. این خورشت کنار برنج زعفرانی ترکیبی عالی برای شام عید است.

۱۵. آبگوشت شهرکردی (چهارمحال و بختیاری)

آبگوشتی مقوی که علاوه بر گوشت، نخود و لوبیا، شامل برنج نیم‌دانه هم می‌شود. این غذا برای دورهمی‌های خانوادگی شب عید انتخابی گرم و صمیمی است.

۱۶. پلو شوشتری (خوزستان)

پلو شوشتری

یک پلوی خوشمزه از خوزستان که با گوشت یا مرغ، سبزیجات معطر و ادویه‌های گرم تهیه می‌شود. این غذا رنگارنگ و سرشار از طعم‌های تند و تیز است.

۱۷. ماهی شکم پر و کبابی (خوزستان)

یکی از غذاهای سنتی شب عید در خوزستان است که با ماهی‌های تازه جنوب مانند شوریده، سنگسر یا صبور تهیه می‌شود. داخل شکم ماهی را با ترکیبی از سبزیجات معطر، سیر، گردو، ادویه‌های جنوبی و گاهی تمر هندی پر کرده و سپس آن را روی زغال یا در فر کباب می‌کنند

۱۸. باقالی پلو با ماهی (دزفول)

باقالی پلو با ماهی

یکی از غذاهای محبوب شب عید در دزفول است که با ترکیبی از باقالی، شوید و برنج معطر تهیه می‌شود. این غذا در کنار ماهی سرخ‌شده یا کبابی، معمولاً ماهی‌هایی مانند شیر یا قزل‌آلا، سرو می‌شود. طعم سبزیجات معطر در کنار ماهی تازه، این غذا را به یک گزینه لذیذ و سنتی برای سفره عید تبدیل کرده است.

۱۹. خورشت خلال (کرمانشاه)

خورشتی لوکس از کرمانشاه که با گوشت، خلال بادام، زرشک و زعفران پخته می‌شود. این خورشت مجلسی طعم شیرین‌ملس دارد و کنار برنج زعفرانی سرو می‌شود.

۲۰. خورشت ماست (اصفهان)

خورشت ماست

یک پیش‌غذا یا دسر معروف اصفهانی که از ماست، زعفران و گوشت گردن تهیه می‌شود. این خورشت طعم شیرینی دارد و برای تکمیل سفره نوروز انتخاب می‌شود.

۲۱. خورشت قرمه سبزی (اصفهان)

برای شب عید، خورشت قورمه سبزی اصفهانی یک گزینه عالی است. این خورشت با گوشت خورشتی، سبزی تازه (تره، جعفری، گشنیز و شنبلیله)، لوبیا قرمز، لیمو عمانی و پیاز تهیه می‌شود. طعم بی‌نظیر آن با حرارت ملایم و پخت طولانی به دست می‌آید که شب عید را خاص‌تر می‌کند.

۲۲. سبزی‌پلو با کوکو (سراسر ایران)

سبزی‌پلو با کوکو

اگر ماهی دوست ندارید، سبزی‌پلو را با کوکو سبزی سرو کنید. ترکیب این دو غذا سبک، خوش‌طعم و مناسب برای شروع سال نو است.

۲۳. خورشت آلو مسما (تبریز)

خورشتی خوشمزه با گوشت مرغ یا گوسفند، آلو و چاشنی‌های شیرین و ترش. این خورشت لعاب‌دار کنار برنج زعفرانی غذایی کامل و شکیل است.

۲۴. خورشت فسنجان (سراسر ایران)

خورشتی معروف از گردو، رب انار و گوشت که در سراسر ایران محبوب است. طعم فسنجان می‌تواند ترش یا شیرین باشد، اما همیشه خوشمزه و مجلسی است.

۲۵. شش انداز (زنجان)

شش انداز

خوراکی سنتی از زنجان که با خرما، کشمش، پیاز، تخم مرغ تهیه می‌شود. همچنین زنجانی ها رشته پلو با ماهی هم سرو می کنند.

۲۶. سوتی پلو (اردبیل)

سوتی پلو-غذای مخصوص شب عید در شهرهای مختلف ایران

سوتی پلو یکی از غذاهای سنتی اردبیل است که در شب عید و چهارشنبه‌سوری پخته می‌شود. این غذا ترکیبی از برنج، شیر، کشمش، خرما و کره محلی است که طعمی شیرین و خوشمزه دارد. معمولاً سوتی پلو را با ماهی سرخ‌شده یا ماهی دودی سرو می‌کنند که ترکیبی لذیذ و متفاوت ایجاد می‌کند.

۲۷. بزقرمه (کرمان)

بزقرمه

یکی از غذاهای مخصوص شب عید در کرمان است که با ترکیبی از گوشت گوسفندی، نخود، کشک، سیر و ادویه‌های محلی تهیه می‌شود. این غذا پس از پختن، کوبیده شده و با نان سرو می‌شود که طعمی غنی و مقوی دارد.

۲۸. کوفته همدانی

غذای سنتی همدان است که از گوشت چرخ‌کرده، لپه، برنج، سبزیجات معطر و ادویه تهیه می‌شود. این کوفته‌های بزرگ را در سسی از گوجه‌فرنگی و رب می‌پزند و معمولاً با نان یا برنج سرو می‌کنند که طعمی دلچسب و خوشمزه دارد.

انتهای مطلب/ ن.پ

امتیاز بدهید

تلگرام تجارت امروز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا