مسکن

معرفی جدید ترین انواع کابینت آشپزخانه + طراحی های خاص

کابینت آشپزخانه از جمله امکاناتی است که در تمامی خانه ها باید باشد. و هیچ خانه ای بدون کابینت نمی ماند. آشپزخانه بدون وجود کابینت معنایی ندارد و شما به کابینت نیاز دارید تا به وسیله های موجود در آشپزخانه خود نظم دهید.

به گزارش تجارت امروز؛ کابینت آشپزخانه، برای همه مهم است. این که کابینت از چه جنسی باشد و با چه تعداد و اندازه ای در آشپزخانه نصب شود. به سلیقه و بودجه شما بستگی دارد.در این مقاله به معرفی انوع کابینت آشپزخانه می پردازیم.

تعریف کابینت آشپزخانه

کابینت به کمد یا قفسه ای از جنس چوب یا MDF یا نئوپان یا فلز یا PVC گفته می شود که در آشپزخانه نصب می گردد، کابینت آشپزخانه برای نگهداری ظروف، وسایل آشپزخانه و مواد غذایی که نیاز به نگهداری در یخچال ندارند همچون غلات، برنج، روغن و غیره بکار گرفته می شود.

انواع کابینت آشپزخانه

انواع کابینت آشپزخانه ای که انتخاب می کنید در نهایت سبک طراحی فضای شما را مشخص می کند. قبل از انتخاب کابینت، مهم است که تفاوت ها و مزایای انواع، دسته ها و سبک ها را در نظر بگیرید.

کابینت ملامینه

کابینت ملامینه

یکی از ارزان ترین انواع کابینت است که با ورق های ملامینه ساخته می شود. ملامینه ورقی است با مغز نئوپان که با روکش نازکی به نام ملامینه پوشانده شده است. این لایه نازک ضد آب و ضد خش است.

نقطه ضعف ملامینه حساسیت نئوپان به رطوبت است. لذا توصیه می شود در محل هایی که در معرض آب نیستند از ورق ملامینه استفاده شود مانند کمد های اتاقی.

کابینت ام دی اف

کابینت ام دی اف

ورق ام دی اف شبیه ملامینه هستند (ورقی با روکش ملامینه) اما با مغزی ای متفاوت. مغزی این ورق ها بجای نئوپان از جنس متریالی به نام ام دی اف می باشد که فشردگی بیشتری دارد.

حساسیت ورق ام دی اف در برابر آب نسبت به ملامینه کمتر است اما باز هم به رطوبت حساس است.

کابینت های گلاس

کابینت های گلاس

یونیت های (چهارچوب/اسکلت) این نوع کابینت معمولاً از ام دی اف سفید و بخش های قابل رویت آن ودرب ها از جنس ورق «های گلاس» ساخته می شود. ورق هایگلاس نسبت به ام دی اف دارای روکشی قوی تر و ضخیمتر است (البته در یک سمت ورق؛ سمت دیگر ورق یک لایه نازک PVC سفید است).

کابینت های گلاس از نظر ظاهری بسیار براق تر و دارای تنوع طرح زیاد و زیباتر از ام دی اف می باشد. عموماً قیمت های گلاس بیشتر از ام دی اف می باشد.

کابینت پلی گلاس

پلی گلاس نوعی ‌ام‌دی‌اف است که در کابینت آشپزخانه استفاده می شود. با این تفاوت که روکش آن به غیر از ملامینه با یک لایه پلی استر پوشانده می‌شود.

ورق پلی گلاس نوعی ورق با مغزی ام دی اف بوده که بر روی سطح یک طرف ورق ‌ام‌دی‌اف “که دو رو ملامین شده”’ یک لایه ۷۵ میکرونی از پلی استر “که ظاهری شبیه شیشه دارد اما نسبت به شیشه سبک تر و محکمتر می باشد” پرس شده است و رنگ نهایی صفحه توسط رنگ لایه ملامین که روکشی از پلی استر دارد، تعیین می‌شود و به مرور زمان نیز هیچ تغییر رنگی در ورق‌های ملامین و پلی گلاس ایجاد نمی‌شود.
مقاومت سطح این ورق‌ها در برابر خراش به اندازه‌ای بالاست که به شما اجازه می‌دهد با یک اسفنج سطوح را بدون ایجاد خراش تمیز کنید.

کابینت ممبران (وکیوم):

کابینت ممبران

این کابینت آشپزخانه تحت عنوان کابینت ممبران، پرس وکیوم، کابینت کلاسیک، کابینت انزو و یا حتی ۳D نامیده می‌شوند. در فرآیند تولید این نوع درب ها ابتدا بر روی صفحه MDF توسط دستگاه CNC حکاکی می کنند و پس از آن توسط دستگاه پرس وکیوم روکش می شوند.

دستگاه با توجه به ابزار ها ( فرز‌ها و تیغه های برش ) که از قبل برای دستگاه CNC تعریف شده اند، طرح را روی قطعه مورد نظر اجرا می کند.

مرحله روکش کردن کابینت ممبران

پس از پایان کار روی سطح قطعه را تمیز می کنند و سپس با پیسوله روی سطح را به چسب اغشته می کنند. باید توجه نمود سطح کار نباید در محیط گرد و خاک باشد، چرا که باعث کاهش کیفیت کار می گردد.

کابینت روکش چوب:

برای ساخت این نوع کابینت آشپزخانه بخش های قابل رویت از ورق های ام دی اف با روکش چوب ساخته می شود که قیمت بالاتری نسبت به موارد بالا دارند اما نسبت به کابینت تمام چوب ارزانتر است. مثل بیشتر کابینت ها، معمولاً یونیت (اسکلت) این نوع کابینت نیز از جنس ام دی اف می باشد.

روکش بلوط و ملچ از روکش های پرطرفدار این طرح ها هستند. بخش قابل توجهی از هزینه اضافه این نوع کابینت مربوط می شود به اجرای رنگ پلی استر که پس از اتمام ساخت کابینت انجام می شود.

کابینت چوبی (تمام چوب):

کابینت چوبی

از گران ترین انوع کابینت چوبی می باشد چرا که از چوب خالص برای ساخت آن استفاده می گردد که قیمت زیادی دارد. یونیت (اسکلت) کابینت در برخی موارد با متریالی مانند ام دی اف و در برخی موارد از چوب ساخته می شود. کابینت تمام چوب پس از اجرا با رنگ پلی استر پوشش پیدا کرده و از زیباترین انواع کابینت است.

انواع کابینت آشپزخانه بر اساس آماده سازی

کابینت ها به دو دسته اصلی در جهت آماده سازی تقسیم می شوند:

کابینت آشپزخانه آماده

کابینت آماده یا استوک کابینتی‌ست که از پیش ساخته شده است و به صورت آماده در انبار فروشگاه وجود دارد. این کابینت‌ها به صورت انبوه در ابعاد ۳، ۴، و ۵ متر در کارگاه یا کارخانه تولید می‌شوند. تمام اجزای این نوع کابینت کاملا آماده و سرهم شده است.

مزایای کابینت آشپزخانه آماده

انتخاب کابینت آماده مزایای زیادی به همراه دارد. مهم‌ترین و اصلی‌ترین مزیت‌های آن قیمت مناسب و تحویل سریع می‌باشند. هزینه تهیه کابینت‌های استوک و پیش ساخته ۲۰ تا ۴۰ درصد کمتر از کابینت سفارشی است. علاوه بر این، در عرض ۴۸ ساعت به شما تحویل داده و در محل نصب می‌شود.

از مزیت‌های دیگر آن باید به تنوع بالا، امکان دسترسی به قطعات، و نصب آسان کابینت آماده اشاره کرد.

سفارشی

برای تهیه کابینت سفارشی باید به مجموعه کابینت ساز کابینتی را که می‌خواهید سفارش دهید. کابینت ساز نقشه آشپزخانه شما را بررسی کرده و متراژ آن را اندازه می‌گیرد. برای کابینت‌ها برنامه ریزی کرده و طرح آن را می‌ریزد. پس از این مراحل ساخت کابینت شروع می‌شود. کابینت سفارشی با هزینه تولید بالاتر برای آشپزخانه شما ساخته می‌شود و از نظر تنوع تقریبا نامحدود می‌باشد.

طراحی کابینت آشپزخانه بر اساس سبک

سه سبک متفاوت در انتخاب کابینت آشپزخانه وجود دارد. که شما بنا بر سلیقه خود خربداری می کنید.

کابینت آشپزخانه در ایران معمولا در سه سبک کلاسیک، نئوکلاسیک، و مدرن ساخته می‌شود. هر کدام از این سبک‌ها ویژگی‌ها و نقاط قوت و ضعفی دارند. برای انتخاب سبک کابینت علاوه بر این ویژگی‌ها باید به سبک دکوراسیون خانه خود نیز دقت کنید. سبک کابینت و آشپزخانه شما باید با کل خانه هماهنگ باشد.

سبک کلاسیک

این سبک مجلل که از طراحی‌های قدیمی و اشرافی الهام گرفته، سبکی سنتی است. سطوح کابینت سبک کلاسیک پر از نقش و نگار و حکاکی‌های پیچیده و زیباست.

حتی دستگیره‌های این سبک کار شده و پر از جزئیات می‌باشد. کابینت‌های سبک طراحی کلاسیک تاج و سرستون‌هایی پیچیده و کنده‌کاری شده دارند. این کابینت‌ها برای آشپزخانه کوچک مناسب نیستند؛ زیرا، آشپزخانه را شلوغ و کوچک‌تر نشان می‌دهند. اگر آشپزخانه بزرگ و متوسط دارید می‌توانید از این سبک استفاده کنید.

کابینت کلاسیک را معمولا از دو متریال چوب یا ورقه ممبران می‌سازند، و جنس پیشخوان را از سنگ طبیعی یا مصنوعی در نظر می‌گیرند. از ویژگی‌های دیگر آشپزخانه‌هایی با سبک کلاسیک داشتن جزیره است.

کابینت‌ها معمولا طرح چوب دارند و یا از رنگ‌های خنثی انتخاب می‌شوند. رنگ‌هایی جیغ مانند قرمز و نارنجی هرگز کاربردی در این سبک ندارند. قیمت کابینت‌های کلاسیک به دلیل پروسه تولید سخت و پیچیده بالاست

سبک نئوکلاسیک

کابینت آشپزخانه نئوکلاسیک از تلفیق دو سبک کلاسیک و مدرن خلق شده و به اندازه سبک کلاسیک جزئیات ندارد، اما به سادگی سبک مدرن هم نیست. عناصری مانند تاج و سرستون در سبک نئوکلاسیک نیز وجود دارند، در حالی که سادگی سبک مدرن در این عناصر تاثیر گذاشته است. در واقع، یعنی درها، جزیره، تاج و سرستون این سبک کابینت کنده‌کاری‌هایی ساده داشته و از پیچیدگی‌های طراحی کلاسیک به دور است.

این سبک خاص و بسیار پرطرفدار از نظر رنگ متنوع‌تر از سبک کلاسیک می‌باشد. کابینت‌های کلاسیک علاوه بر آشپزخانه‌های بزرگ و متوسط برای آشپزخانه‌های نسبتا کوچک نیز مناسب‌اند. دلیل این امر این است که جزئیات شلوغ و دست و پاگیر حذف شده و محیط کوچک را نیز شلخته و کوچک نشان نمی‌دهند. هزینه‌ی تهیه کابینت نئوکلاسیک معمولا از کلاسیک کمتر و از سبک مدرن بیشتر است.

سبک مدرن

کابینت آشپزخانه آماده سبک مدرن متعلق به دووره‌‌ای‌ست که خانه‌ها آپارتمانی و آشپزخانه‌ها کوچک شدند و همه چیز رو به سادگی و افزایش کاربرد رفت. کابینت‌های این سبک کاملا ساده و یکنواخت هستند.

در طراحی آن‌ها عنصر نظم به وضوح پیداست. معمولا کابینت‌های دیواری این سبک ارتفاع زیادی دارند و تا سقف کشیده شده‌اند. این باعث می‌شود که فضای زیادی برای نگهداری ظروف داشته باشند.

برای آشپزخانه‌های کوچک کابینت مدرن بهترین انتخاب است، یعنی کابینتی ساده و یکدست که محیط را نه تنها کوچک‌تر نشان نمی‌دهد، بلکه آَشپزخانه را مرتب، خلوت و بزرگ جلوه می‌دهد.

کابینت مدرن از متریال‌های متفاوت و در رنگ‌های بسیار متنوع ساخته می‌شود. می‌توان گفت که تنوع رنگ آن نامحدود می‌باشد. دستگیره‌های این سبک معمولا ساده و یا مخفی‌ست. برخی از افراد نیز به جای دستگیره از مگنت استفاده می‌کنند. قیمت کابینت‌های سبک مدرن معمولا از دو سبک دیگر مناسب‌تر است.

انتهای مطلب/آ.ع

امتیاز بدهید

تلگرام تجارت امروز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا