اینترنت

مهارت ICDL چیست و چه کاربردی دارد + اصول مبانی

مهارت ICDL نامی است که احتمالا این روزهای آن را زیاد می‌شوید. از آگهی‌های استخدامی گرفته تا تبلیغات برگزاری کلاس‌های کامپیوتر، ICDL کلمه‌ای است که در همه آن‌ها مشترک است.

به گزارش تجارت امروز؛ مهارت ICDL برنامه شماره یک گواهینامه مهارت های کامپیوتری در جهان است که شایستگی افراد را در استفاده از کامپیوتر و برنامه های کاربردی رایج رایانه نشان می‌دهد. این یک گواهینامه با کیفیت بالا و شناخته شده بین المللی است که توسط کارشناسان بین المللی طراحی، تایید و تایید شده است. اگر تصمیم به اخذ مدرک ICDL گرفته اید و می خواهید بدانید مدرک آی سی دی ال چیست، این مقاله مخصوص شما است. در واقع سعی می کنیم کلیات جامعی از مهارت های هفتگانه کامپیوتر را با سرفصل های این آزمون مهم برای شما معرفی کنیم.

اما احتیاجی نیست که نگران باشید، البته که کامپیوتر، اینترنت و به‌طورکلی دنیای IT از مباحث نسبتاً نوظهور در دنیا است. کسی که به کامپیوتر و مباحث پیرامون آن آشنایی داشته باشد، قطعاً در محل کار، یا به‌طورکلی در زندگی انسان موفق‌تری خواهد بود. یکی از راه‌هایی که نشان می‌دهد شما تا حد قانع‌کننده‌ای به کامپیوتر آشنا هستید، داشتن مدرک مهارت‌های هفت گانه (ICDL) است  ICDLیا International Computer Driving Licenseبه معنای مهارت کار با کامپیوتر می‌باشد. دوره مهارت ICDL یک استاندارد بین المللی در مهارت‌های کاربردی کامپیوتر است. پس درواقع آی سی دی ال یک گواهی‌نامه بین‌المللی است که توانایی دارندگان این گواهی‌نامه را در مهارت‌های کامپیوتری، تأیید می‌کند.

مهارت ICDL در ایران با برگزاری اولین آزمون بین المللی ICDL و با حضور مسئولان و ناظران مربوط، ۱۱ بهمن ماه ۱۳۸۳ش. در مجتمع هوشمند سیرجان به عنوان اولین مرکز آزمون (test center) آغاز شد و به این ترتیب، کشور ما نیز به جمع بیش از ۱۰۰ کشور مجری ICDL در دنیا پیوست. هم اکنون نیز مراکز آزمون با نظارت دفتر تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش در تهران، فعالیت های ICDL را انجام می دهند. این یک گواهینامه با کیفیت بالا و شناخته شده بین المللی است که توسط کارشناسان بین المللی طراحی، تایید و تایید شده است.

مهارت ICDL چیست؟مهارت icdl

ICDL  مخفف (International Computer Driving License) یکی از معتبرترین مدرک های بین المللی شناخته شده در سطح جهانی است. داشتن این مدرک بیانگر توانایی انجام خیلی از کارهای کامپیوتری است. بنابراین یکی از ملاک های استخدام کارفرمایان داشتن مدرک مهارت ICDLاست.

آموزش ICDL از سال ۱۹۹۷ آغاز شد که از سوی بنیاد اروپایی هدایت می شود. به‌طور کلی ICDL در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات شناخته می شود. مدرک ICDL هم از طرف تمام ارگان های دولتی و هم شرکت ها و کسب و کارهای کوچک و بزرگ غیر دولتی مورد تایید و نشانگر تسلط بر مهارت های کامپیوتری است.

اگر به دنبال کار هستید حتما در آگهی های استخدام متوجه اهمیت این مدرک شده اید، چون در اکثر آگهی های استخدامی داشتن مدرک ICDL  جزء شرایط استخدام است. چون مهارت ICDL به یک مدرک استاندارد در سطح جهانی تبدیل شده، در کشورهای زیادی کاربرد دارد و آموزش داده می شود. مباحث درسی ICDL شباهت زیادی به ECDL دارد.(ECDL  همان ICDL است که در اروپا با این اسم شناخته می شود.)

در کشورهای مختلف معمولا دوره های ۱۳۰ ساعته کار با رایانه برگزار می شود و بعد از برگزاری آزمون مدرک ICDL  به داوطلبانی که نمره قبولی گرفته اند اهدا می شود.

مهارت های هفتگانه ICDLآزمون عملی مهارت ICDL

شما باید برای دریافت مهارت ICDL، به ۷ مهارت کامپیوتری اینترنتی تسلط نسبی داشته باشید که البته کار سختی نیست.

(IT) آی تی

آشنائی با مفاهیم پایه و اساسی فناوری اطلاعات. در این مهارت به یادگیری مفاهیم اولیه فناوری اطلاعات، نرم افزار، سخت افزار، شبکه های اطلاعاتی و رایانه پرداخته می شود.

(Windows) ویندوز

آشنائی با شیوه استفاده از کامپیوتر ومدیریت فایلها. همان طور که می دانید یکی محبوب ترین و پر کاربردترین سیستم عامل ها ویندوز است؛ که به طور کلی یادگیری استفاده از ویندوز، مدیریت فایل ها و فولدرها و دیگر بخش های پر کاربرد آن آموزش داده می شود.

(Word) ورد

شیوه به کارگیری نرم افزار واژه پرداز. در مجموعه ماکروسافت آفیس (Office)، واژه پرداز ورد یکی از پرکاربردترین نرم افزارها است. در این بخش کاربران با برنامه ورد، نحوه استفاده از آن، نحوه تایپ، تنظیم و چاپ متون و اشکال مختلف آموزش می بینند.

(Excel) اکسل

شیوه کار با صفحه گسترده. یکی دیگر از نرم افزارهای مجموعه آفیس، اکسل (Excel) یا صفحه گسترده است. این نرم افزار برای محاسبات عددی، حسابرسی، نمودار و استفاده از فرمول های ریاضی استفاده می شود، که نحوه فرمول نویسی و محاسبات کامل به کاربران آموزش داده می شود.

(Access) اکسس

شیوه استفاده از نرم افزار پایگاه داده ها. از دیگر نرم افزارهای مجموعه آفیس، اکسس(Access) است، که برای مدیریت پایگاه داده استفاده می شود. در این بخش کاربران نحوه ورود اطلاعات به پایگاه داده، مدیریت پایگاه داده، ساخت کوئری و پرسشنامه را فرا می گیرند.

(Powerpoint) پاورپوینت

شیوه کار با نرم افزار ارائه مطلب. یکی از نرم افزارهای محبوب برای ارائه مطلب در مجموعه آفیس، پاورپوینت است، که معمولا دانشجوها با این نرم افزار زیاد سر و کار دارند. در این بخش کاربران با ساخت اسلاید ها و تنظیمات مختلف آن برای ارائه مطالب آشنا می شوند.

(Internet) اینترنت

اطلاعات و ارتباطات. در این بخش، کاربران با اینترنت، ارتباطات، جستجو در اینترنت و تنظیمات مختلف ویندوز و مرورگرها آشنا می شوند.

از مهم ترین مزایای مهارت ICDL

قابل ارائه برای ادارات و سازمان‌های داخلی و خارجی بعنوان یک مدرک معتبر جهت استخدام و ارتقا، درجهٔ شغلی گسترده ترین و بزرگترین مدرک شناحته شده در سطح جهانی برای کاربری کامپیوتر

پس به طور خلاصه این مهارت ها در داخل اروپا ECDLو در خارج اروپا ICDLگفته می شود. گواهینامه مهارت ICDL مدرکی معتبر و مورد تایید ۱۴۹ کشور جهان، سازمانهای بین المللی و ادارت است. این استاندارد پس از گذراندن ۱۳۰ ساعت دوره آموزشی و ۷ مرحله آزمون با عنوان ICDL Coreبه کاربر داده خواهد شد.

چگونه مدرک ICDL را کجا دریافت کنیم؟ICDL skills

برای دریافت مدرک icdl دو راه پیش رو دارید. یا اینکه به آموزشگاه های تحت نظر فنی حرفه ای مراجعه کنید (که در همه شهرهای ایران وجود دارند). کلاس های آموزشی آنها را حضور پیدا کنید و بعد از چند هفته؛ آنها شما را به فنی حرفه ای معرفی می کنند (با یک نامه) که در تاریخ انتخابی خود شما، آزمون از شما بگیرند و در صورت قبولی، به شما مدرک معتبر فنی حرفه ای بدهند.

ضمنا می توانید خودتان مهارت های هفتگانه icdl را در منزل یاد بگیرید، بعد به سایت فنی حرفه ای مراجعه کنید و تاریخ های برگزاری آزمون را ببینید، یکی از تاریخ ها را انتخاب کرده، ثبت نام کنید و بعد هم در آزمون شرکت کرده و در صورت قبولی مدرک دریافت کنید. این روش توصیه می شود زیرا کلاسها دست و پاگیر بوده و وقت زیادی میگیرند و اصولا برای افراد کاملا مبتدی می باشند. برای یادگیری و دریافت مدرک در این روش ما این بسته آموزشی را پیشنهاد می کنیم تهیه کنید به راحتی می توانید در آزمون با نمره خوب قبول شوید.

البته بعضی آموزشگاه ها هم تبلیغ فروش فوری مدرک آی سی دی ال را می کنند که با دریافت مبلغ کلان مدرک را صادر می کنند که تقریبا اکثر آنها فیک بوده و شما را سرکیسه خواهند کرد. دنبال چنین مواردی نباشید ضمن اینکه یادگیری این مهارت ها بسیار برای اینده کاری شما و در زندگی تان مفید است.

مدارک لازم برای ثبت نام و شرکت در آزمون icdl فنی حرفه ای:

  1. تکمیل فرم پرتال ویژه ثبت نام در آزمون ICDL فنی حرفه ای
  2. ارائه ۱ قطعه عکس ۴*۳
  3. ارائه کپی کارت ملی
  4. پرداخت شهریه کلاس ها
  5. ارائه فیش تسویه حساب

شیوه دریافت زمان آزمون آی سی دی ال فنی حرفه ای

کارآموزانی که در کلاس های آی سی دی ال بعد از تکمیل فرم ثبت نام در آزمون ICDL فنی حرفه ای، توسط آموزشگاه در پرتال سازمان فنی حرفه ای ثبت شده و زمان آزمون آنها مشخص می شود. پس از انتخاب و تایید زمان برگزاری امتحان توسط آموزشگاه و کارآموز، زمان دقیق بصورت تلفنی و همچنین از طریق آموزشگاهی که در آن در حال یادگیری هستید به تمام کارآموزان اطلاع رسانی می گردد.

کارت ورود به جلسه آزمون آی سی دی ال فنی حرفه ای ۱ هفته قبل از برگزاری آزمون توسط آموزشگاهی که در حال آموزش دیدن هستید به کارآموزان ارائه می گردد. یا اینکه می توانید برای دریافت زمان آزمون، با فنی حرفه ای استان یا شهر خود تماس بگیرید.

لازم به ذکر است ۱ روز قبل از موعد برگزاری آزمون جهت یادآوری مجدد با شما تماس گرفته خواهد شد.

مکان شرکت در آزمون مهارت ICDL فنی حرفه ای

آزمون آی سی دی ال فنی حرفه ای در یکی از مراکز فنی حرفه ای برگزار می گردد که البته ساعت و آدرس دقیق محل برگزاری آزمون پس از انجام مراحل ثبت نام بر روی کارت ورود به جلسه درج می گردد.

شیوه برگزاری آزمون مهارت ICDL فنی حرفه ای

آزمون ICDL فنی حرفه ای طی ۲ مرحله برگزار می گردد.

مراحل آزمون کتبی مهارت ICDL فنی حرفه ای

مرحله اول آزمون بصورت کتبی بوده و لازمه قبولی در آزمون کتبی کسب نمره بالای ۵۰ می باشد. توجه داشته باشد که این آزمون همان آزمون آنلاین icdl فنی حرفه ای است که در محل سازمان برگزاری می گردد.

آزمون عملی مهارت ICDL فنی حرفه ای

پس از کسب نمره قبولی در آزمون کتبی ICDL به فاصله ۱ ماه آزمون عملی برگزار می گردد و برای قبولی در آزمون عملی می بایست نمره بالاتر از ۷۰ کسب کنید. در آخر نیز پس از قبولی در هر دو آزمون کتبی و عملی شما قادر به دریافت مدرک فنی حرفه ای خواهید بود.

پایان مطلب/س.آ

امتیاز بدهید

تلگرام تجارت امروز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا