خواندنی

10 دلیل اصلی برای عدم تمایل به ازدواج

تقریبا همه افراد در زندگی خود به ازدواج فکر می کنند و دوست دارند که تشکیل خانواده بدهند. اما متاسفانه با توجه به وضعیت کشور عدم تمایل به ازدواج افزایش یافته است، که این مسئله بسیار مهم است و نهادهای اصلی دولت باید فکری برای این موضوع بکنند.

به گزارش تجارت امروز؛ ازدواج مقوله ای پیچیده است، که شما ابتدا باید تمام عواقب و شرایط آن را بپذیرید و تصمیم به این کار بگیرید، جوانان امروزی به دلیل سخت شدن شرایط ، عدم تمایل به ازدواج در آن ها را مشاهده می کنید، که شاید هم تنها ماندن در این دوره و شرایط کار عقلانی باشد.

مفهوم کلی ازدواج

ازدواج اتحاد یک زن و یک مرد است که به صورت دائمی و انحصاری نسبت به یکدیگر متعهدند و به طور طبیعی (ذاتی) با به دنیا آوردن و پرورش کودکان توسط هر دوی آن ها همراه است.

ازدواج به خودی خود ارزشمند است، اما جهت گیری ذاتی آن در زمینه به دنیا آوردن و پرورش کودکان، به ساختار متمایز آن، از جمله هنجارهای تک همسری و وفاداری کمک می کند.

ترس از ازدواج و عدم تمایل به ازدواج

تصمیم برای ازدواج و شریک نمودن فردی دیگر در زندگی شخصی، از تصمیم گیری های سخت و بسیار مهم زندگی است. پذیرش مسئولیت و انتخاب فردی که در همه لحظه ها و مسایل زندگی با شما سهیم شود قاعدتا کار راحت و موضوع ساده‌ای نیست و همیشه گرفتن تصمیمات مهم و انجام کارهای دشوار با درجاتی از فشار روانی و اضطراب همراه است.

مشکلات مالی

عمده‌ترین مشکل در عدم تمایل به ازدواج در این دوره، مشکلات مالی و اقتصادی است که گریبان گیر جوانان شده و حل آن نیازمند حمایت‌های مسئولین و خانواده‌ها و همچنین پایین آوردن سطح توقعات در طرفین و خانواده‌هایشان است.

وقتی ازدواج به تأخیر بیفتد، در درجه اول گسترش خلأ‌های عاطفی رخ می‌دهد. وقتی خلأ‌ها، بروز کند به دنبال آن مشکلاتی، چون افسردگی، ناامیدی، اضطراب، خشونت و پرخاشگری را به دنبال خواهد داشت.

عدم اطمینان به آینده ی شغلی

جوانان امروزی به دلیل وضعیت اقتصادی بد و پیچیده ای که به وجود آمده است دیگر امنیت شغلی و مالی ندارند و این موضوع تبدیل به دغدغه مهمی شده است، جوانان می گویند زمانی که نمی دانیم در سال یا ماه های آینده پولی دستمان را خواهد گرفت یا توانایی برای خرید خانه و ماشین و غیره چگونه است، پس دست به ازدواج نمیزنیم.

دخالت خانواده ها

متاسافنه در کشورهای جهان سوم به دلیل فرهنگ اشتباه و غلطی که رواج دارد، بسیاری از خانواده ها هنوز به این درک نرسیده اند که نباید در تصمیمات و زندگی شخصی فرزندان خود دخالت کنند.

این مسئله باعث فشار روانی روی جوانان می شود و نمی توانند برای زندگی و ازدواج، تصمیم دلخواه خود را بگیرند و با فرد موردعلاقه خود و در مکانی که می خواهند زندگی کنند، بنابراین به طور کل از ازدواج دست می کشند.

رواج رابطه بدون تعهد کتبی

افراد برای رفع نیازهای جنسی در کشورهای غربی، به نهادهایی که این خدمات را ارائه می‌دهند، مراجعه می‌کنند که این مساله منجر به ایجاد خانواده‌های سفید شد. در جامعه ما نیز قطعاً ازدواج سفید در جامعه رواج پیدا کرده است.

کمبود مراکز همسان‌گزینی

شاید بتوان یکی از مهم‌ترین عوامل عدم توانایی افراد برای ازدواج را این مسئله دانست که مراکز همسان‌گزینی استاندارد و معتبر در کشور ما بسیار کم است. بنابراین انسان‌ها منتظر می‌مانند تا در طول زندگی از بین افرادی که بر سر راه‌شان قرار می‌گیرند یک نفر را برای ازدواج انتخاب کنند.

در صورتی که فردی که مناسب زندگی مشترک با ماست شاید هیچ‌گاه در روابط اجتماعی بر سر راه ما قرار نگیرد. اگر مراکز همسان‌گزینی بیش‌ازپیش در کشور افزایش پیدا کنند و حتی در محیط‌هایی مانند دانشگاه‌ها چنین سازوکاری ایجاد شود، هم شاهد کاهش آمار طلاق و کاهش ازدواج‌های غلط خواهیم بود و هم کسانی که برای پیدا کردن شریک زندگی خود با مشکل و محدودیت مواجه هستند می‌توانند بر این مشکل غلبه کنند.

عدم تفاهم با هم سن های خود

شوگر ددی باعث عدم تمایل به ازدواج

امروزه، برخی جوانان دچار اختلالی شده اند، که دیگر تمایلی برای هم سن های خود ندارند، و برخی علاقه زیادی به افراد سن بالا پیدا کرده اند و به دنبال رابطه با آن ها هستند.

شوگرمامی حاضر است که نیازهای مادی یک پسر جوان را رفع کند تا او در کنارش قدم بزند و یا اعتبار کسب کند. شوگرددی‌ها نیز این گونه هستند. علی‌رغم اینکه در جامعه فکر می‌کنیم این مسائل وجود ندارد اما اگر فضای مجازی را ببینیم متوجه می‌شویم که چقدر برای رواج شوگرددی‌ها و شوگرمامی‌ها فضا وجود دارد. در واقع اصطلاحات جدید و فرهنگ جدیدی می‌بینیم.

درباره این پدیده‌ها آماری در دست نیست، در این زمینه آماری وجود ندارد اما می‌شود آن‌ها را رصد کرد. بخشی از این را می‌توان در فضای مجازی و واقعی دید اما این پدیده وجود دارد. در این خصوص زمینه‌های برآوردی اطلاعاتی وجود ندارد که البته طبیعی است زیرا مطرح کردن این مسائل باعث شکستن قبح آن می‌شود.

 ترس از محدودیت

محدود شدن یا تهدید شدن به از دست دادن آزادی، انسان ها را دچار واکنش روانی و در نتیجه باعث عدم تمایل به ازدواج می شود. هیچ کس دوست ندارد محدود باشد و انسان ها دوست دارند در انتخاب روش زندگی خود آزاد باشند و این قابل پذیرش است که اصولا ازدواج بخشی از آزادی های ما را محدود می کند.

اینجا جایی است که باید به ازدواج مانند یک تصمیم مهم نگاه کنید و برای خود جدول سود و زیان رسم کنید تا متوجه میل یا عدم تمایل به ازدواج را در خود پیدا کنید.

تنوع طلبی

یکی از علل عدم تمایل به ازدواج در بسیاری از افراد به دلیل ترس از دلزدگی است که وارد رابطه جدی نمی شوند. چون این افراد معتقدند که بعد از مدتی از رابطه با یک فرد خسته می شوند و مانند اتومبیل، خانه، مدل مو یا مبلمان، تمایل دارند شریک عاطفی خود را نیز تغییر دهند.

اگرچه این عدم تمایل به ازدواج نیز می‌تواند سبکی از انتخاب برای زندگی باشد اما تغییر شریک عاطفی با از دست دادن انرژی روانی زیاد و متقبل شدن هزینه‌های زیاد همراه است.

 وابستگی

همه ما در مقاطعی از زندگی به والدین خود وابسته هستیم و به حمایت و محبت آنها نیاز داریم. جالب اینجاست افرادی که در دوره طفولیت از مهر و محبت والدین ارضا شده‌اند و امنیت را در کنار والدین خود تجربه کرده‌اند، به راحتی می‌توانند در بزرگسالی مستقل شوند و همچنان روی حمایت دیگران هم حساب کنند. که این موضوع عدم تمایل به ازدواج را بسیار قابل تامل تر می کند.

عدم تمایل به ازدواج و کمالگرایی

هیچ کس نمی تواند منکر اهمیت وجود ملاک های شخصی برای انتخاب همسر باشد. اما گاهی برخی افراد به دلیل کمال گرایی یا به خرج دادن وسواس بیش از حد و نکته بینی خیلی زیاد، چنان در این ملاک‌ها گیر می افتند که هیچگاه فرد مناسب خود را پیدا نمی کنند و عدم تمایل به ازدواج یا ارتباط در آنها بیشتر اوج می گیرد.

گاهی ما برای خرید یک لباس یا وسیله منزل هم نمی‌توانیم همه ملاکهای مورد نظر خود را در یک چیز باهم پیدا کنیم چه برسد به یک انسان!

احساس ناامنی

یکی از دلایل عدم تمایل به ازدواج افراد و تصمیم به تنها ماندن این است که نمی توانند به کسی اعتماد کنند و زندگی خود را با او شریک شوند. اعتماد کردن و اعتماد سازی، یکی از اصلی ترین شرایط برای ورود به هر رابطه ای است و اگر فرهم نشود میل به عدم تمایل به ازدواج بیشتر می شود. اما این فرآیند برای همه به شکل یک سان طی نمی‌شود و برای برخی افراد بسیار سخت است.

تجربیات بد

یکی از دلایل عدم تمایل به ازدواح در افراد تصورات و تجربیات قبلی افراد از ازدواج در تصمیم گیری آن ها می باشد که بسیار مهم است.

بسیاری از افراد به دلیل حضور در روابط پر تنش والدین یا مشاهده ازدواج های ناموفق نزدیکان و دوستان یا بررسی آمار طلاق در رسانه ها پیش زمینه ذهنی منفی درباره ازدواج پیدا می کنند و عدم تمایل به ازدواج در انها بیشتر می شود و می گویند، بهتر است سری که درد نمی کند را دستمال نبندیم.

گسترش تشریفات و جهیزیه

با گسترش تجمل گرایی، در بسیاری از خانواده و دختران ترس از ازدواج بسیار زیاد شده است این که نتوانند به آن مجلس و جهیزیه لوکسی که در ذهن خود دارند برسند مانع اصلی به پاسخ مثبت به مردان می شود، در نتیجه تجرد را به دنبال خود دارد.

انتهای مطلب/آ.ع

امتیاز بدهید

تلگرام تجارت امروز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا