اجتماعیبانک

شرایط و جزئیات وام ۲۰۰ میلیونی فرزند سوم

اصلاحیه دستورالعمل «تسهیلات قرض الحسنه ودیعه، خرید و ساخت مسکن برای متقاضیان دارای فرزند سوم و بیشتر» برای اجرا به پنج بانک عامل مسکن، صادرات ایران، ملت، تجارت و پست بانک ابلاغ شد.

به گزارش تجارت امروز؛ شرایط وام ۲۰۰ میلیون تومانی تولد فرزند سوم به شرح زیر می باشد.

مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به برقراری ارتباط با سامانه وزارت مسکن به منظور استعلام سوابق متقاضیان این تسهیلات توسط بانک‌ها گفت: به موجب جز ۳، بند الف تبصره ۱۶ قانون بودجه سال جاری مقرر شده است به متقاضیانی که فرزند سوم یا بیشتر آنها از ۱۳۹۹/۱/۱ به بعد متولد می‌شود، تسهیلات قرض الحسنه ودیعه، خرید یا ساخت مسکن تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت شود.

نوشته های مشابه

وی با اشاره به اصلاح شرایط بهره مندی از تسهیلات مذکور عنوان کرد: از جمله مواردی که حسب مقررات بانک‌های عامل می‌باید کنترل می‌کردند، فرم (ج) متقاضی بود بدین معناکه استفاده یا عدم استفاده متقاضی از امکانات دولتی، زمین، تسهیلات یارانه‌ای را بررسی می‌کردند. اما باتوجه به اینکه روح حاکم بر قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده بر فرزندآوری تشویق و تأکید دارد لذا در بانک مرکزی به این نتیجه رسیدیم که برای دریافت این تسهیلات این بند حذف شود و دستورالعمل مربوطه اصلاح و روز چهارشنبه مورخ ۷ تیر ماه ۱۴۰۲ به شبکه بانکی ابلاغ شد.

صحابی افزود: برای مثال ممکن است فرم (ج) متقاضی قرمز باشد و از تسهیلات یارانه‌ای و امکانات دولتی استفاده کرده باشد اما به هر دلیلی ملکی را که در اختیارش بوده را به فروش رسانده باشد.

مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی تصریح کرد: براین اساس بانک‌ها تنها دو موضوع از سه موضوعی را که برای احراز فاقدین مسکن کنترل می‌کنند را درباره این تسهیلات مورد ارزیابی قرار می‌دهند. نکته اول اینکه در سامانه جامع حمایتی وزارت راه و شهرسازی که لینک آن را در اختیار بانک‌های عامل قرار گرفته است، وضعیت کنونی مالکیت متقاضی را بررسی می‌کنند، بدین معناکه در حال حاضر ملکی به نام فرد هست یا خیر. دومین نکته استعلام از سامانه سمات بانک مرکزی است که مشخص می‌کند فرد دارای تسهیلات فعال مسکن یا جعاله است یا خیر.

وی ادامه داد: لذا در صورتی که متقاضی ملکی به نام خود و تسهیلات فعال جعاله و مسکن نداشته باشد، بانک عامل می‌تواند نسبت به تشکیل پرونده در این باره اقدام کند.

به گفته مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی پنج بانک ملت، صادرات، تجارت، پست بانک و مسکن به عنوان بانک‌های عامل این تسهیلات تعیین شدند و متقاضیان می‌توانند با مراجعه مستقیم به شعب این بانک‌ها از تسهیلات یاد شده بهره مند شود.

شرایط دریافت وام  ۲۰۰ میلیونی فرزند سوم

به طور کلی افرادی که صاحب مسکن نباشند، می‌توانند از تسهیلات مسکن فرزند سوم استفاده کنند. بنا بر آیین‌نامه وام مسکن فرزند سوم در سال ۱۴۰۲، فاقدین مسکن یعنی کسانی که خود یا افراد تحت تکفل آنها از تاریخ ۱‌/۱‌/۱۳۸۴ فاقد واحد مسکونی یا زمین مسکونی هستند. ضمن اینکه از امکانات دولتی و غیردولتی برای تامین مسکن نیز تاکنون استفاده نکرده باشند.

متقاضیان وام ۲۰۰ میلیونی فرزند سوم باید شرط دوم یعنی تاریخ اعلامی تولد فرزند سوم را داشته باشند. به عبارتی بستگی دارد که فرزند سوم متولد چه تاریخی باشد.

بنا بر آیین‌نامه اجرایی تسهیلات فرزند سوم، خانوارهایی که از سال ۱۳۹۹ به بعد، صاحب فرزند سوم یا بیشتر شدند {یا می‌شوند} می‌توانند متقاضی این وام باشند. در غیر این صورت باید قید وام فرزند سوم را بزنند، حتی اگر فاقد مسکن باشند.

جزئیات تسهیلات مسکن فرزند سوم

تسهیلات قرض‌الحسنه ودیعه، ساخت یا خرید مسکن همانطور که گفته شد، ۲۰۰ میلیون تومان تعیین شده است. این وام از محل سپرده‌های پس‌انداز و جاری قرض‌الحسنه پرداخت می‌شود.

بازپرداخت این وام ۲۰ ساله و کارمزد آن چهار درصد تعیین شده است. ضمن اینکه بانک‌ها پس از اعتبارسنجی متقاضیان، در صورت کافی نبودن اعتبار آنها،  برای تامین ضامن می‌توانند از حساب یارانه‌ یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه یک آنها برای پرداخت وام اقدام کنند.

ضمن اینکه متقاضیان وام ۲۰۰ میلیون تومانی فرزند سوم می‌توانند با سفته یا ضمانت یک فرد نیز این وام را دریافت کنند.

مدارک لازم برای دریافت وام مسکن فرزند سوم

متقاضیانی تسهیلات ودیعه باید قرارداد اجاره با کد رهگیری آن را و متقاضیان تسهیلات خرید باید مبایعه‌نامه با کد رهگیری در آن را داشته باشند.

اما برای دریافت تسهیلات ساخت مسکن، ارائه پروانه ساخت معتبر الزامی است و افراد باید اسناد مبین مالکیت خود را ارائه دهند. اگر هم صاحب ملک نیستند، باید قرارداد مشارکت در ساخت را اراده دهند.

در صورتی که اعتبارسنجی متقاضیان وام ۲۰۰ میلیون تومانی فرزند سوم و مدارک مورد لازم تائید شود، کل مبلغ وام در یک مرحله به او پرداخت می‌شود.

اقساط وام ۲۰۰ میلیونی فرزند سوم

اقساط وام مسکن فرزند سوم حدود یک میلیون تومان برآورد می‌شود. بنا بر این گزارش، متقاضیان وام ۲۰۰ میلیون تومانی فرزند سوم می‌توانند تکلیف دوره بازپرداخت را خودشان تعیین کنند. یعنی در دوره کوتاه‌تر آن را بازپرداخت کنند. البته انتخاب این گزینه هم یعنی ماهانه باید مبلغ بیشتری پرداخت کنند.

در ادامه این گزارش آمده که محاسبه اقساط وام مسکن فرزند سوم نشان می‌دهد، متقاضی باید در مدت این ۲۰ سال باید ماهانه ۹۰۹ هزار و ۹۱ تومان به بانک برگرداند. البته رقم اقساط در ماه‌های ابتدایی هر سال یعنی ماه‌های اول و سیزدهم و بیست و پنجم و ماه ۲۲۹ با سایر ماه‌ها متفاوت است.

متقاضیان در ماه اول باید هشت میلیون تومان قسط پرداخت کنند. همچنین متقاضیان وام مسکن فررزند سوم در ماه‌های سیزدهم باید هفت میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و در ماه بیست و پنجم باید هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قسط پرداخت کنند.

به عبارتی محاسبه اقساط حدود یک میلیون تومانی برای این وام به معنای آن نیست که افراد بتوانند با یارانه اقساط آن را پرداخت کنند. زیرا که برخی ماه‌ها اقساط آن تا حدود هفت میلیون تومان هم می‌رسد.

به طور کلی بررسی آیین‌نامه تسهیلات وام فرزند سوم و بررسی بازار مسکن نشان می‌دهد، مبلغ دریافتی چندان کمکی به صاحب‌خانه شدن افراد نمی‌کند.

وام فرزندآوری سال ۱۴۰۲

گفتنی است سال گذشته نیز به دنبال سیاست افزایش جمعیت در کشور نیز مبلغ وام فرزندآوری از سوی مجلس تعیین شد. وام‌های فرزندآوری بدون الزام سپرده‌گذاری و با ۶ ماه دروه تنفس برای پرداخت اقساط ارائه می‌شود.

بر این اساس، وام فرزندآوری برای فرزند اول ۳۰ میلیون تومان، فرزند دوم ۶۰ میلیون تومان فرزند سوم نیز ۹۰ میلیون تومان است. همچنین به ازای فرزند چهارم ۱۲۰ میلیون تومان و به ازای فرزند پنجم و بیشتر نیز ۱۵۰ میلیون تومان وام پرداخت می‌شود.

انتهای مطلب/م.ع

امتیاز بدهید

تلگرام تجارت امروز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا