اجتماعی

انواع بواسیر و راه درمان بواسیر داخلی و خارجی

بواسیر یا هموروئید می تواند در داخل یا خارج راست روده (مقعد) ایجاد شود. همچنین ممکن است از رکتوم بیرون زده و با کاهش تورم جمع شوند. روشهای درمان اغلب به شدت بواسیر بستگی دارند.

بواسیر که به آن هموروئید نیز می‌گویند، زمانی اتفاق می‌افتد که دسته‌هایی از سیاهرگ‌های راست روده یا مقعد متورم شوند. هنگامی که این سیاهرگ‌ها متورم می‌شوند، خون در داخل جمع شده و باعث می‌شود که سیاهرگ‌ها به سمت بیرون به داخل غشاهای اطراف بافت مقعدی و مقعدی گسترش پیدا کنند.

این بیماری می تواند ناراحت کننده یا دردناک باشد.

به طور کلی چهار نوع هموروئید وجود دارد:

  • درونی؛ داخلی
  • خارجی
  • بواسیر پرولاپس شده یا افتادگی
  • ترومبوز شده

بیشتر هموروئیدها یک بیماری خطرناک و حیاتی نیستند. در واقع، شما حتی ممکن است متوجه آنها نشوید. زمانی که علائم افراد دردناک می شود معمولا نیاز به درمان پیدا می کنند.

انواع بواسیر چه شکلی است؟

توده بواسیر همیشه قابل مشاهده نیست. اما وقتی بزرگتر شده اند، می توانند مانند برجستگی ها یا برآمدگی های قرمز یا بنفش به نظر برسند.

در اینجا به شرح ظاهر چهار نوع اصلی هموروئید می پردازیم:

  • درونی؛ داخلی. همیشه نمی توان آنها را دید زیرا مقعد شما بسیار عمیق بوده و قابل مشاهده نیستند. آنها تبدیل به برآمدگی هایی در دیواره کانال مقعد یا راست روده شما شده اند. هموروئید داخلی با شدت کمتر، برآمدگی هایی در داخل هستند و موارد جدی تر می توانند یک توده در طولانی مدت ایجاد کنند.
  • پرولاپس شده. به نوعی گفته شده برای زمانی که بواسیر داخلی متورم می شود و به حدی بزرگ شده که از مقعد شما بیرون زده است. هموروئیدهای پرولاپس شده کمتر جدی در حین زور زدن از مقعد خارج می شوند.
  • خارجی. به صورت یک یا چند برآمدگی روی مقعد و اطراف آن ظاهر می شود. شما یا یک پزشک می توانید اینها را از بیرون ببینید.
  • ترومبوز شده. اینها هموروئیدهای خارجی یا داخلی هستند که در آنها خونی که در داخل جمع شده لخته شده است، که می تواند در بواسیر خارجی دردناک باشد.

شما ممکن است فقط یک بواسیر یا بیش از یک نوع آنها را داشته باشید.

انواع بواسیر و راه درمان بواسیر داخلی و خارجی

بواسیر خارجی یا هموروئید ترومبوزه چیست؟

بواسیر خارجی هموروئیدی است که وریدهای خارج از مقعد را تحت تاثیر قرار می دهد. این هموروئیدها می توانند باعث خونریزی، ترک خوردن و خارش شوند. بواسیر خارجی ترومبوزه نیز در دسته بواسیر خارجی اکثرا قرار می گیرد.

بیشتر هموروئیدهای خارجی باعث ایجاد مشکلات اضافی نمی شوند، اما در صورت ایجاد لخته که به عنوان ترومبوز شناخته می شود، دردناک تر می شوند. اگر فردی درد شدید داشته باشد، پزشک ممکن است از بین بردن و درمان بواسیر خارجی را با جراحی توصیه کند.

علائم هموروئید خارجی

طیف وسیعی از علائم بواسیر می توانند در بدن فرد مبتلا به هموروئید خارجی ظاهر شوند. علائم بسته به شدت بیماری متفاوت هستند. برخی از علائمی که ممکن است داشته باشید عبارتند از:

  • یک یا چند توده حساس به رنگ بنفش روی پوست نزدیک دهانه مقعد
  • خارش در اطراف مقعد یا ناحیه رکتوم
  • احساس درد در نشیمنگاه، به ویژه در ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از شروع و زمانی که نشسته اید
  • ممکن است هنگام استفاده از توالت متوجه خونریزی شوید. این شامل دیدن خون روی دستمال توالت یا در داخل توالت است. توده های اطراف مقعد ممکن است احساس کنند که متورم شده اند. البته بواسیر خارجی که بزرگ شده است، ممکن است تمیز نگه داشتن ناحیه را دشوار کند.

ممکن است در برخی موارد این علائم طی مدت کوتاهی از بین رفته و با شدت بیشتری بازگردند. در نتیجه توصیه می کنیم در صورت ابتلا به هر یک از علائم بالا به پزشک مراجعه کنید.

علت ابتلا به هموروئید ترومبوزه

هموروئید خارجی زمانی است که یک یا چند برجستگی حساس در زیر پوست اطراف مقعد شما ایجاد می شود. اینها رگهای خونی گشاد شده ای هستند که به قدری بزرگ شده اند که به شکل بیرون زده در آمده اند.

خون ممکن است در داخل رگ ها بیرون زده، لخته یا ترومبوز شود. این اتفاق می تواند یک توده سخت ایجاد کند و در برخی موارد باعث درد قابل توجهی شود.

هموروئیدهای خارجی و داخلی در اثر بسیاری از عوامل مشابه ایجاد می شوند. که شامل موارد زیر هستند:

  • زور زدن هنگام مدفوع شایع ترین علت هموروئید خارجی است. این کار اغلب به دلیل موارد شدید یبوست یا اسهال ایجاد می شود. همچنین زور زدن باعث تجمع خون در ناحیه می شود.
  • نشستن طولانی مدت روی توالت. این کار می تواند به بافت های اطراف راست روده و مقعد شما فشار وارد کند.
  • ضعیف شدن بافت های حمایتی ناحیه نشیمنگاه با افزایش سن، بافت های اطراف مقعد و راست روده ضعیف می شوند.
  • بارداری. افراد باردار همچنین ممکن است به دلیل افزایش فشار شکم بر روی این سیاهرگ‌ها در معرض خطر ابتلا به هموروئید باشند.
  • چاقی. داشتن اضافه وزن با ابتلا به هموروئید مرتبط است.
  • بلند کردن وسایل سنگین. اگر مرتباً اجسام سنگین را بلند می کنید، ممکن است خطر ابتلا به بواسیر بیشتر باشد.
  • نخوردن فیبر کافی رژیم غذایی کم فیبر ممکن است منجر به یبوست شود که می تواند باعث هموروئید شود.

درمان بواسیر یا هموروئید خارجی

در بیشتر موارد، افراد بواسیر خارجی را در خانه درمان می کنند و خود به خود از بین می روند.

به گفته منبع مورد اعتماد کارشناسان، معمولاً به درمان پزشکی نیاز ندارند، مگر اینکه درد زیادی برای شما ایجاد کنند یا بسیار بزرگ شده باشند.

اگر درد دارید، پزشک ممکن است استفاده از داروهای مسکن بدون نسخه (OTC) مانند ایبوپروفن، اسید استیل سالیسیلیک (ASA) یا استامینوفن را توصیه کند.

عمل جراحی

دو نوع جراحی برای هموروئید خارجی وجود دارد:

  • اولین مورد شامل ایجاد یک برش کوچک در هموروئید خارجی ترومبوز شده و تخلیه خون از لخته است. پزشک می تواند این جراحی را با بی حسی موضعی انجام دهد. این روش خود هموروئید را از بین نمی برد. با این حال، اگر دکتر بتواند این روش را در عرض ۴۸ ساعت انجام دهد، این روش می‌تواند تسکین درد سریع‌تری را نسبت به سایر درمان‌ها ارائه دهد.

پس از این مدت، عمل جراحی به طور معمول مفید نیست و علائم در نهایت خود به خود بهبود می یابند.

  • نوع دوم جراحی هموروئیدکتومی است. این روش بواسیر را به طور کامل از بین می برد و نیاز به بیهوشی عمومی دارد.

عمل لیزری هموروئید خارجی

درمان هموروئید ترومبوزه خارجی با لیزر سریع ترین و بهترین روش درمان این عارضه است. دکتر می تواند به صورت سرپایی این توده را سوزانده و از بین ببرد. این روش حتی برای زنان باردار و سالمندان هم مناسب می باشد.

امتیاز بدهید

تلگرام تجارت امروز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا